Vytažení sponek z jizvy: Lze požádat před zákrokem o umrtvení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10921
25.4.25 20:09

Ja zas myslela, ze tohle uz se snad nedela. Stehy jsem mela vzdy vstrebatelny, na zadny vytahovani jsem ani nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 20:13
@DandátkoP píše: Více

Prý záleží na operátérovi jak se rozhodne. No nebudu lhát, taky jsem se hodně zděsila když jsem to viděla, vůbec by mě nenapadlo, ze bych to mohla vubec mit. Ale zase jsem četla, že prý se to lépe hojí, méně hnisá a je to šetrnější, ikdyz to vypadá hrozivě 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.4.25 20:16
@Eva944 píše: Více

Tyjo, ja mam cisar taky 3 krat, vzdycky prave vstrebatelny a jizva krasna, behem chvile zahojena, nikdy jsem na ni nesahla. Gyndarka se me ptala, cim jsem mazala a zda jsem masirovala, ze je tak pekna. Jsem se trosku zastydela. Nesnasim na to sahat, jak je to takovy necitlivy. Takze jsem na to proste nesahala a i tak je pekna. No, bude to spis o tom, jak se to komu hoji. Uf, jeste, ze jsem nemusela na stehy :mrgreen: pardon. Hodne stesti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 20:19
@DandátkoP píše: Více

Jojo, přesně, ta jizva dole co jsem měla 2× byla úplně perfektní, úplná tenká čárka, která nebyla skoro vidět, taky se vstrebatelnyma. A teď tohle no, krasne od pupku dolů, myslím, že ta už tak hezká nebude :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
25.4.25 22:23

Měla jsem svorky vždycky (4×) a více nepříjemné to vytahování bylo jen, když už to bylo lehce zahnisané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
26.4.25 05:30
@pannda píše: Více

Jdou dva druhy CS, bikiny řez a pak od pupíku dolů. Dřív se hodně používal ten od pupíku, v době kdy rodily naše mámy. CS bylo samozřejmě nepoměrně méně než dnes. Občas na bazénu potkám ve sprchách dnes už babičky, co mají ten od pupíku dolů. Ten se dnes používá v případech, kdy je riziko problému. Prorostlá placenta do stáre jizvy a pod. Jedná moje kamarádka ho má z velmi rychlého porodu, přišla do nemocnice na kontrolu kvůli vysokému tlaku, protože bylo podezření na preeklampsii a za dvacet minut jejímu manželovi do čekárny přišli říct, že má dceru. A řez od pupíku dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.4.25 08:42

Ale zdá se, že jizvu příjmáš dobře. A není důvod, aby ne. Já mám jizvu přes celou paži a u ní ještě dvě malý. A ruku v létě prostě neschováš. Jizva není moc hezká, ale je moje a ráda vidím, když si někdo z jizvy nevěší hlavu 🌹. Častěji bohužel čtu, jak se holky z jizev po CS či jiných operacích hroutí a prožívají to, jak kdyby byly extrémně znetvořené. Přitom je to jenom jizva.
A jo, na mojí mamku nemáš, ta byla fakt extrémně rozpáraná, až mi z toho bylo fakt úzko když jsem to viděla. Ale brala to pozitivně, pravidelně mazala ricinovým olejem a jizva se jí moc hezky zatáhla a byla měkká a pružná. Narozdíl od tý mojí zrůdy 😁.

• Citovat
  • Upravit
51
26.4.25 16:50
@Asta135 píše: Více

Ano, taky si myslím, že není důvod nějak se z toho hroutit. Mě se i ptali zda jsem s tím v pohodě, že to esteticky si nebude úplně dobrý. Jasný, že jsem, hlavně ať je to v pořádku, jizva je prostě jizva a není důvod se za ně stydět, ať jsou kdekoliv :) ruka se sice blbě schovava, ale i tak si myslím, že to je pořád to stejný, není důvod, ikdyz třeba není moc hezká, je z nějakého důvodu a hlavně, že to dopadlo nakonec dobře.
Tak alespoň, že se mamce hezky uzdravil, když už to měla tak děsivý, malý plus k tomu všemu ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.4.25 20:04

Jo, řez se uzdravil a jizva byla hezká… Rakovina ale bohužel vyhrála. Nicméně jizvy na těle jsou jen jizvy a čert je vem 🙏 👍????

• Citovat
  • Upravit
51
27.4.25 07:19
@Asta135 píše: Více

Nemoc je ta horší stránka. To mě moc mrzí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
28.4.25 16:09

Tak mám po. A opravdu to nic nebylo, až asi na tři které byli blbě v záhybu, ale z 21 sponek je to hodne dobry. I přesto, že to bylo lehce zapálené, asi kvůli reakci na kov, tak to vážně nic nebylo. Úleva, je to pryč a teď jen dohojit jizvu :palec:
Třeba někomu diskuze ještě pomůže :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.