Vytažení sponek z jizvy: Lze požádat před zákrokem o umrtvení?

51
25.4.25 17:56

Vytažení sponek z jizvy

Dobrý den, jdu na vytažení sponek z jizvy po císařském řezu, mám jizvu od pupíku až tam dolů. Zajímalo by mě, zda je tu někdo, kdo si to nechal nějak lehce umrtvit? Mastička, sprej? Vím, že plno lidem to přijde v pohodě, ale nějak už jsem si od operace užila dost a celkově i normálně jsem trochu posera, tak jen při pohledu na ty sponky je mi zle 😂 předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
25.4.25 18:50

@Eva944 odstranění sponek dle pacientů vůbec nebolí, prý je to lepší, než vytahování stehů. Jsou na to speciální kleště, které tu sponku nahoře v půlce ohnou a ty konce tím vyskočí ven. Nejsou hluboko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 18:52
@Aduš8 píše: Více

Tak to děkuji za uklidnění :andel: je tedy fakt, ze jdu až v pondělí, ale zatím mi přijde, že to mám pořád takový dost citlivý 😂 no jak píšu, jsem posera. I na sále jsem se jim málem složila, než mě uspali 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
25.4.25 18:57

@Eva944 Neboj, není to třeba nijak umrtvovat. Před 14 dny jsem to absolvovala - na stejném místě. Jako sem tam to trošku štípne, to jo, ale fakt to není nic, co by se nedalo v pohodě vydržet. Lepší než stehy jak píše @Aduš8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.4.25 19:05

@Eva944 klidně to před odchodem malinko pomačkej konečky prstů, uvolní se ty konce, které můžou být trošku přirostlé a pak právě štípnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
25.4.25 19:18
@Aduš8 píše: Více

No, tátu jedny sponky nebolely a u druhých si taky užil. Prý lepší než stehy, ale bez bolesti to teda fakt nebylo…

• Citovat
  • Upravit
116055
25.4.25 19:24

Mně to nebolelo vůbec. Jakože opravdu jsem necítila nic. Narozdíl od klasických. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 19:35
@aiwwa píše: Více

Tak to by bylo super kdyby to bylo taky tak :D teď je to takový ještě fakt citlivý, tak snad to za víkend nějak popojede 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 19:36
@Asta135 píše: Více

Sakra… 🙆‍♀️ 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
25.4.25 19:48
@Eva944 píše: Více

Ale máma měla po operaci metastázy fakt rozpárané a zasvorkované celé břicho, od hrudní kosti až k té stydké a tu to prý taky nebolelo… Je to myslím hrozně individuální. Já jsem taky srabík, posera a nejraději bych narkózu i na odběr krve :-D ale určitě to bude lepší než klasický štychy a ty zvládl i takový srab, jako jsem já

• Citovat
  • Upravit
9166
25.4.25 19:49

Jizvu od pupíku dolů? Svislou??? 8o
Já myslela, že císařský řez je vodorovně, aby nebyla jizva vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 19:52
@Asta135 píše: Více

Tak to kam se hrabu na maminku 8o jasný, že to zvládneme vždycky všechno, mám za sebou už nejhorší z téhle celé fáze a stejně přemýšlím co ještě s tímhle 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 19:55
@pannda píše: Více

Ano, dělá se normálně tak zvaný bikiny řez. Měla jsem ho dvakrát a paráda. Ale teď po 3 jsem tam měla komplikace s placentou, měla jsem ji vepředu a Bali se že bude prirostla a hlavně aby se přes ní nervali k miminku, hrozi pak velka ztra krve, tak šli vrchem. Nakonec to mám tedy rizle až na Venušin pahorek. Ale vše dopadlo dobře a jizva je jedno, hlavně, že je mimčo v pořádku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.4.25 20:05

Aha, no zaujalo mě to. Tak snad se vše dobře zahojí, jizva se časem určitě změní na méně nápadnou… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.25 20:08
@pannda píše: Více

No snad nebude břicho vypadat jak zadnice 😂 ale co, nedá se nic dělat, ať to vypadá jakkoliv 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.