Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Promiň, tři týdny teče dítěti hnis z ucha a ty UŽ půjdeš možná k lékaři????? Měla jsi tam být po pár dnech problémů. Utíkej co nejdřív k lékaři a snad to už nebude nic chronického.
@nozu taky jsem z toho v šoku. Neskutečné toto
@rebelka 50 měla jsi s ni byt znovu u dr uz dávno.
Prodelala zanet strednicho ucha a samovolne ji to prasklo,proto ten hnis.urcite k dr na kontrolu sluchu.
@rebelka 50 už nevím, co by jí pomohlo? že by lékař? nebo žijete na Aljašce a doktor je nedostupný ![]()
@rebelka 50 a o co prosíš? Myslíš, ze tu najdeš druhou matku, která nechala tři týdny téct dítěti hnis z ucha a za vyčerpávající peci považovala kapani kapek a čistění? Co jiného než bez k lékaři chceš slyšet?
ja to asi nevim ze k lekari a pisu to tam nevite o tom nic ale kecat budete i doktorka rekla ze kdyz to bude vytekat ze to je dobre !!!! jen sem chtela poradit jestli na to nekdo nemel neco co pomohlo tak co tu furt rejpete pokud nemam zajem pomoci nepis nikdo na to neni zvedavej
@rebelka 50 tak až bude dítě hluché, může ti poděkovat, s tím se moc dobře žije
Promiň, ale jak teče hnis, tak hned k lékaři. Nechat to 3 týdny je nezodpovědné. Osobně bych se bála i trvalých následků, protože hnis znamená, že tam je zánět.
Kdy ti doktorka řekla, že je dobré, že vytéká hnis? Maximálně 2-3 dny po píchnutí, pokud teče delší dobu, tak k lékaři a platí to hned po píchnutí, rozhodně ne, když začne téct po takové době, to znamená, že ucho samovolně prasklo. Synovi píchli ucho, teklo mu 5 dní a dostal ATB, protože po takové době to už není v pořádku.
Osobně bych se sebrala a jela na ORL klidně hned.
Běžte k lékaři, já bych šla - pokud máte orl pohotovost ve městě klidně dnes. Ucho prohlédnou a vzhledem k délce onemocnění zřejmě nasadí antibiotika. Tohle nějaké povšechní kapičky do ucha už nevyléčí. Je potřeba to řešit. V bubínku bude jizva - asi velká, když je to otevřené tak dlouho, takže bych to moc neprodlužovala.
Tak pokud vytéká hnis, tak je to bakteriální a na ATB!!! Jako čekat 3 týdny je fakt maso. Já bych u Dr byla po pár dnech pokud by to nepřestalo vytékat.
@rebelka 50 píše:
ja to asi nevim ze k lekari a pisu to tam nevite o tom nic ale kecat budete i doktorka rekla ze kdyz to bude vytekat ze to je dobre !!!! jen sem chtela poradit jestli na to nekdo nemel neco co pomohlo tak co tu furt rejpete pokud nemam zajem pomoci nepis nikdo na to neni zvedavej
hele ty jsi drsná… Ano, po píchnutí uší je dobře, když hnis teče ven. Ale ne 3 týdny, maximálně pár dní. Ono by to chtělo používat tu věc, co máš na krku. V tento okamžik pomůže pouze lékař, pravděpodobně nasadí znova antibiotika. A modlila bych se, aby se nezjizvil bubínek a dítě nemělo problém se sluchem. Ale to snad nenastane…
Ahoj, prosím o radu kdo máte zkušenosti se záněty oušek u dětí. Před 2 týdny dcerce prasklo ucho. Dostala antibiotika. V úterý jsme byli na kontrole. Zahojilo se to dobře. Dneska měla jít do školky a ráno, že jí zase bolí ouško. Nechala jsem jí teda doma. Před hodinou usnula a všimla jsem si, že jí začal z ucha celkem dost téct hnis. Takže to asi zase prasklo. U nás na ORL jsou jen do 12 tak teď nevím jestli to vydrží do zítra. Nebo máme jet hned na pohotovost? Máme to 60 km. Ouško už nebolí. Teplotu nemá ani neměla.