Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi tak, něco na bolest, pro děti sirup na snížení horečky, fenystil, endiaron, desinfekce a spousta náplastí ![]()
Mě teď chyběli čípky, dcera měla horečky ale i zvracela, tak nešlo dát sirup. Pak mívám na kašel něco, a kapky do nosu, dcera mívá často rýmy. A pak mívám stále doma herpesin, bohužel mívá několikrát ročně opary…teď zrovna jich má na puse asi šest ![]()
@Veru1987 píše:
Mě teď chyběli čípky, dcera měla horečky ale i zvracela, tak nešlo dát sirup. Pak mívám na kašel něco, a kapky do nosu, dcera mívá často rýmy. A pak mívám stále doma herpesin, bohužel mívá několikrát ročně opary…teď zrovna jich má na puse asi šest
Mě na opary skvěle funguje právě ten Fenistil gel.Tak to vyzkoušej ![]()
@Milis666 píše:
Mě na opary skvěle funguje právě ten Fenistil gel.Tak to vyzkoušej
Já ji to teď mažu tím herpesinem a něco s konopím. Máme i atb měla vysoké crp. Ale zkusím zítra i ten fenistil gel. Je to umorné ty opary. Potřebovali bychom radu jak tomu nějak předejít, zvýšit imunitu. Nevím.
@Veru1987 píše:
Já ji to teď mažu tím herpesinem a něco s konopím. Máme i atb měla vysoké crp. Ale zkusím zítra i ten fenistil gel. Je to umorné ty opary. Potřebovali bychom radu jak tomu nějak předejít, zvýšit imunitu. Nevím.
Já na Fenistil přišla jen náhodou na dovče.Začal se mi dělat opar a neměla jsem nic než opalovací mlíko a Fenistil.Mázla jsem to a vůbec se neudělal, od té doby nic jiného na opary nepoužívám.Tak snad pomůže ![]()
Klasika od bolesti a teploty, něco na prujmy, do nosu a do uši oci kapky, do krku na vyplachovani florsalmin - je dobrý i na afty ale nesmí to polknout, obinadla, dezinfekce, já nevím máme toho mraky - jsem paranoia
a taky u malých deti rectodelt je dobre mít v lednici… fenistil apod stoptusin a sinecod a od justu spray na lepší dýchání a mast n hrudník tymianovou.....
TOHLE pro deti tedy… plus pro dospělé klasika paralen brufen coldrex Nimesil paralen cipky a torecan cipky… a přiznám se i antibiotika máme do zásoby…
@LJTT
pro dospele: paralen,ibalgin,visinky,cerne uhli,endiaron,neco na rymu,na boleni v krku,manzel leky na tlak,na alergii
pro deti: nurofen sirup,nurofen cipky,morska voda,desinfekce,náplasti,fenistil kapky,fenistil gel,neco na kasel (momentalne tam mam mucosolvan,sinecod),smecta,neco na rymu, framykoin, probiotika,hylak
Urcite tam toho je jeste vic.. ![]()
Calcium v tabletách k utlumení případné alergické reakce a kalciovou mast - hodí se jak k tlumení vyrážky, tak i léčbě drobných trhlin kůže a opruzenin, lokální anestetikum, třeba se hodí i Faktu ( je v tom mesocain), mají ho i přípravky na bolesti v krku - na některé situace se hodí Orofar spray, nebo něco podobného.
Nevidím tu techniku - kvalitní špičatou pinzetu, úzké kvalitní nůžky - obzvlášť u malých dětí na záděry, ostrou jehlu na třísky a trny, větší nůžky, zrcátko, hodí se i nějaká lupa. Určitě nějaké to obinadlo. Jo a něco na zastavení krvácení - něco jako Traumacel zásyp. Tvrďáci od mariňáků tam mají i vteřinové lepidlo v gelu. ![]()
Kilometr obvazů, sto metrů náplastí, kýbl jodisolu a litr peroxidu. Manžel je na sebe značně neopatrný. Posledně, když jsem dělala nákup v lékárně, se mě magistra s naprosto vážnou tváří zeptala, jestli to mám na dětský tábor. Odpověděla jsem popravdě, že ne. Že manžel bude prořezávat stromy, tak se zásobuju
. Nevěřila ![]()
Tak dle zasady, vzdycky potrebuju co nemam, se snazim mit vsechno. Skoro. Na bolest a na snizeni horecky Panadol, Nurofen, pro deti jsem mela vzdy i cipky i sirup. Kapky do oci, do nosu Sterimar dva druhy, do usi kyslicnik, na alergie xyzal nebo zyrtec, Psilobalsam na stipance, Tantum do krku, Smectu, Enterol, Hylak a Tasectan na prujem, rehydratacni sole, Kinedryl, Stodal a Drossetux na kasel pro deti, Kaloba, Echinacea a Lichorerisnice na nachlazeni, Erdomed, z homeopatik Arniku, Droseru a Belladonnu a dalsi, Betadine mast i roztok na desinfekci, Hemagel na hojeni, nejaky gel na bolesti treba Olfen, Fungicidin na koutky, Magnesium a Vitamin D jako doplnek, Framykoin, Sudokrem a Imazol na opruzeniny, z obvazaku mastny tyl, omnifix, naplasti, obvazy, jehlu, nuzky, pinzetu, naplastove stehy, gazove ctverce, omnisilk a teplomer. To je zaklad me cestovni i domaci lekarnicky. Do cestovni nedavam sirupy, krome Hylaku, a pridavam silnejsi analgetika, brusinky na mocak a par dalsich veci.
My máme: paralen (pro dospělé a pro dítě), sinecod, mucosolvan, fenistil kapky, analergin, mořskou vodu, nasivin, betadine, kapky do očí, smectu, Endiaron, náplasti, obvaz a škrtidlo turniket (v nouzi vy si ho člověk zvládl nasadit sám).