Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím chtěla bych asi spíše jen uklidnitemoticon Jsem ve 23. týdnu a už téměř od začátku těhotenství mě trápí výtok. Dr. jsem to říkala, udělala mi stěr, že je to prý úplně normální, žádný zánět, nic. Říkám mu to vlastně téměř pokaždé na kontrole, když se mě ptá, zda je vše ok. A on jen, že to už jsme kontrolovali a je to dobré. Trochu mě jen znervózňuje, zda to nemůže být třeba plodová voda. Ten výtok přichází jakoby tak,,nárazově„, kus dne třeba o něm vůbec nevím a najednou, jako třeba dneska cítím jak to ze mě,,vyteče“ a zas mám nějakou dobu pokoj. Už jsem si i říkala, zda to nemůžu mít spojeno i nějak s únikem moči. nevím. Prosím měly jste to taky taky některá? Nebo mám se nějak plašit a řešit to? Kontrolu mám až 2.11.
@nikdo17 ahojky, jsem ve 26tt a mám to stejně jako ty
ale to je v těhotenství normální ![]()
@vertunka jeee diky za uklidneni to jsem rada ze to je fakt normalni ![]()
@nikdo17 v pohodě
já jsem taky takovej plašan
hold je to všechno nový a člověk se bojí o to maličký až mu z toho hrabe ![]()
Ahoj sice už skoro 37 ale mám to taky celý tehu
doporucuji si koupit ten roztok na rozpoznání pl vody
ale musí se to dávat na tu porodnickou vložku
od ty doby už nejezdim skoro na pohotovost hodně to uklidní a ke konci tehu je to dobrý ![]()
Ahojky, taky to tak mám snad od 15tt, teď končím 30tt. Už jsem na tohle téma přečetla spoustu diskuzí a plodová voda by prý nevytékala jen tak nárazově, ale pořád. Doktorovi jsem to taky říkala a říkal, že je takový výtok běžný. Ale pro uklidnění si můžeš pořídit ten roztok, jak radí @Myška1395 ![]()
Ahoj ja 24 tt… taky me tohle trapi od zacatku…min tyden uplne mokre kalhotky opet pohotovost…obesla sem i lekarny ze bych se poptala po roztoku nikdo mi to neradil proste me to napadlo ze by neco takoveho mohli mit i normalne na prodej a ejhle byla sem ve 4 lekarnach a kazda lekanice mi rekla ze tohle se nikde neprodava ze tohle maj jen dr… a tu ctu od vas ze to normalne jde tak de chci prosim zeptat kde to. sezenu
@Danďuška mě teda u prvního těhu nevytekla najednou, ale nárazově vytékala. Bylo to teda trošku víc, nejdřív jsem si myslela, že jsem se připočůrala a spala dal. pak jsem to cítila asi jeste 3× a uz mi to bylo divne. Radsi jsme odjeli do porodnice a byla to fakt plodovka. Malá se narodila 35+5. Ale výtok je o dost méně ![]()
@kazda.m jsme na tom stejně
ale těch poplachů jsem měla víc a prostě podle mě to výtok být nemůže
ještě máme málo vody takže se dost bojím
Určitě to může být plodovka, mě taky odtékala ale test nic neukázal
Mě pozvolna odtékala asi týden, víc mi začala odtékat až v den porodu a to si mě tam rovnou nechali, protože jsem byla otevřená na dva cm a začínaly mi kontrakce
@kazda.m
Pri tretim porodu jsem do porodnice jela s tim ze mi praskla plodova voda. Cinidlo nic neukazalo ale mudr. pri vysetreni rekla ze to plodovka je a uz si me tsm nechali
@kazda.m kdyby to bylo ráno stejné, nebo se to přes večer zhoršilo, tak bych jela ![]()