Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Potřebuju poradit, zda nemáte někdo zkušenost. Babičku během půl roku po druhé vytopili
Přijeli z chaty a plavala celá ložnice. Došel likvidátor na starou škodní událost a tak jim nafotil i tu novou.Ale o co mi jde. Už jsou staří všechno podhondnotili, řekli po pravdě, a nedostanou tak vlastně nic
Ale jak to udělat třebas s malbou a podlahou???Řekl jim, že stačí vymalovat strop, zdi jsou čistý. Přece to je nelogický??Nemůžou mít bílej strop a zbytek zdí žlutej
?Podle mně by se měl vymalovat celej pokoj, ne? Můžou si objednat malíře a podlaháře a pak poslat na pojištovnu fakturu???Máte s tím někdo zkušenost???Protože škoda je opravdu velká a věci je třebas pořídit nový. Např. matrace jsou starý sice pět let, ale stály deset tisíc, o vlněnejch dekách ani nemluvím
Díky moc za rady
![]()
Nevim, jak je to se zarizenim byti, ale kdyz jsme resili auto, tak pojistovna vychazela ze stari veci a cena odpovidala dilum starsim, ne novym.
Bohužel pojišťovny neřeší jak to pak vypadá. Před 3 lety vyhořeli známí a pojišťovna jim zaplatila jen ohořelý kus koberce a nezajímalo je, že si musí koupit samozřejmě celý nový ten koberec, zaplatili jen tu shořelou část ![]()
No s tou cenou počítám, ale je jim přes sedmdesát a opravy budou potřebovat. Strop se musí seškrabat atd. Můžou si na to najmout nějakou firmu a pak předložit fakturu??Podlahy mají parketový, takže to bude taky něco stát
Vůbec nevíme, jak postupovat
![]()
@bušterka No v první řadě jsi s tím likvidátorem měla jednat třeba taky ty. Sedmdesátiletý lidi už se úplně neorientují. Zkus zavolat tomu likvidátorovi, že bys to s ním chtěla probrat a ujasnit si všechno. ![]()
My jsme měli doma rozbité balkonové dveře, udělal to malý hračkou, u nás stačilo nafotit a odeslat na pojišťovnu spolu s dokladem za nové okno, proplatili nám ho skoro celé zpětně, jen jsme museli zaplatit spoluúčast, jak to máme ve smlouvě 1000 Kč. Asi záleží, jak je udělaná pojistka a jaká je pojišťovna.
@RadkaCh já bych to ráda udělala, ale když mi babička zavolá v osm večer, co se stalo a má vše vyřízený, tak stím asi nic už neudělám
Proto zjištuju, co se dá ještě napravit
A likvidátor tam byl na první škodu, která nebyla tak strašná.
@bušterka Tak zkuste s likvidátorem domluvit ještě jednu schůzku, že to babička prostě neopchopila a potřebuje to znovu vysvětlit.
No jo, tohle si dokážou pojišťováci dost dobře spočítat, že stará bába tomu přece nerozumí a tím pádem jí můžou odrbat, kde to půjde.