Vyučování daní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyučování daní
Ahoj, je tu prosím někdo, kdo rozumí vyúčtování daní? Potřebovala bych se na něco zeptat. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@matkabagristy píše:
@Marlleennkkaa mam to cerstve za sebou, co potrebujes?
Chtěla jsem se zeptat - jsem na mateřské teda už na rodičovské dovolené a manžel si me nechal odepsat na daních + našeho syna. A četla jsem, ze uplatnění na manželku činí nejakych 23 tisíc, pokud si manželka nevydela za rok víc jak 68 000. A ja nela v tom roce ještě vyplacenou dovolenou (cca 30.000) a teď mi jde o to, jestli se ta částka krátí, tim, ze jsem si něco vydělala v tom roce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa píše:
Chtěla jsem se zeptat - jsem na mateřské teda už na rodičovské dovolené a manžel si me nechal odepsat na daních + našeho syna. A četla jsem, ze uplatnění na manželku činí nejakych 23 tisíc, pokud si manželka nevydela za rok víc jak 68 000. A ja nela v tom roce ještě vyplacenou dovolenou (cca 30.000) a teď mi jde o to, jestli se ta částka krátí, tim, ze jsem si něco vydělala v tom roce?
nekrati, pokud jsi mela prijem pod 68 t, mate narok na celou castku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa píše:
Do tech 68 tisic se počítá ta proplacena dovolená i mateřská. Rodičovská ne. Tak bacha na to.
A nekrátí se ti. Buď si uplatní celou slevu nebo žádnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel totiž přinesl výplatní pásku a za rok na daních mu vrací 14 tisíc. Ale mel by tam mít uplatnenou teda me, malého a ještě 4 měsíce marodil, tak me to přijde málo. Minulý rok mu vraceli (za rok 2020) 9.tisic a to tam mel uplatneneho pouze syna a ten se narodil koncem června. Tak se mi to opravdu nezda. A ještě jak marodil, tak to byl pracovní uraz. Díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa no, tak vratka na danich se odviji i od toho, kolik na danich odvedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa Důležité je kolik odvedl na daních. A danove zvýhodnění mu neuplatňuje měsíčně?
A hlavně řekl účetní, že si chce uplatnit slevu manzelku? Respektive vyplnil to v žádosti o roční zúčtování a donesl tvoje čestné prohlášení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To vám teď přesně neřeknu kolik odvadi na daních. Malyho si nechává měsíčně zvýhodnovat, ale to mel i ten rok 2020 a maly se narodil koncem června. A čestné prohlášení jsem tam nesla ja osobně a osobně to podepisovala. A ta částka za mě těch 24000 se taky odvíjí kolil platil na daních?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa píše:
To vám teď přesně neřeknu kolik odvadi na daních. Malyho si nechává měsíčně zvýhodnovat, ale to mel i ten rok 2020 a maly se narodil koncem června. A čestné prohlášení jsem tam nesla ja osobně a osobně to podepisovala. A ta částka za mě těch 24000 se taky odvíjí kolil platil na daních?
Jde o to, že mu nemůžou vrátit více než kolik skutečně odvedl.
A za ten rok 2020 mu museli vracet za něco jiného. Pokud ho uplatnuje měsíčně, tak to nemůže udělat takovou vrátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa píše:
samozrejme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa píše:
Nejde to někde na internetu spočítat?
no a manžel nedostal to zúčtovaní do ruky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen tak mimochodem, pokud měl pracovní úraz a pojišťovna mu vyplácela náhradu mzdy, je povinen si podat přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit