Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Do listopadu 2017 jsme bydleli v pronajatém bytě. V prosinci 2017 už jsme tam nebyli a teď mi majitelka piše že přišel nedoplatek za vodu, že za nás doplácela 1800, ale že nám sleví, že jsme tam jeden měsíc nebyli na 1532 korun. Tak jsem ji napsala ať mi pošle to vyučko, že to chci vidět a poslala mi tohle, ale je tam nedoplatek jen těch 1532 korun a ne 1800. Tak kecá nebo ne? ????
@Veronnie Ahoj, bydleli jste tam všech 12 měsíců, za které je to vyúčtování?
Určitě bych se spojila s majitelkou, jak přišla k té částce 1800,– ajak k té „slevě“ na 1532,– (že to není třeba 1500,–nebo tak)
Voda z toho je jen první řádek, nedoplatek 2.328,96 Kč.
Další je nedoplatek za elektřinu 210,50 Kč.
Pak přeplatek za odpadky 504 a za čištění komínů taky 504.
Záleží, co platila majitelka a co vy jako nájemníci.
Jak dospěla k těm 1800 Kč, těžko říct.
No pokud v tom bytě někdo ten měsíc nebydlel, tak bych zaplatila těch 1532,–,kde vzala 1800,–netuším…
Pokud tam už někdo v ten prosinec bydlel, tak bych to rozpočítala
Předpokládám,že jste platili všechny uvedené položky
Jestli tam někdo bydlel netuším, ale vše jsme měli započítané v najmu, i čištění komínů, i popelnice, i elektřinu. Psala mi to už minulý měsíc, že přišel ten nedoplatek, ale minulý měsíc mi psala, že přišlo právě 1532 kč a že nám sleví 200, protože jsme tam v prosinci nebyli. Takže jsem ji měla poslat 1332kč. Ale já chtěla vidět tenhle papír. No a dnes mi psala, že za nás doplácela 1800 a že nám sleví na 1532 kč..
@Veronnie podle mě je jen „vypočítává mrcha“, která si vás chce vydělat…akorát ji trochu nedošlo, že v tom případě vám neměla ukázat ten papír. těch 1800,– tam nevyčtete ani kdybyste se hoodně snažila. pokud jste v bytě nebydleli celý prosinec, tak jí ho ani neplaťte. Já osobně bych se zdráhala zaplatit i celý nedoplatek, pokud to mělo být v nájmu.
Jako chápu, že jsme protočili víc vody, než byly zálohy, ale nechápu ty její výpočty ![]()
@Veronnie ani mě to hlava nebere. Já osobně bych v téhle situaci si zaplatila těch 1500,– (i když je to dost peněz a v tom prosinci jste tam nebyla), jen abych měla klid. Ale opravdu takového člověka nechápu.
Normálně bych ji napsala,kolik jí máš poslat,když nedoplatek je 1500 a v prosinci si tam už nebyla…
Holky děkuji, zitra ji napíšu, dnes už je offline. Hezký večír ![]()