Vyúčtování zálohových plateb

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7421
29.5.15 13:56

Nevím, jak je to v případě, že někdo byt pronajímá, ale ze zákona muselo být letos vyúčtování vlastníkům prokazatelně předáno do 30.4.
To znamená, že majitelka už ho má minimálně měsíc, takže tam asi budete mít nějaký překný přeplateček. :mrgreen: Ale ty se např. u nás vrací až ke konci července ( stejně tak jako se platí do té doby nedoplatky)
Mimochodem, předpokládám, že máš nanysli vyúčtování za rok 2014. Za rok 2015 bude až za rok v dubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
29.5.15 16:39

Vyúčtování má už měsíc za rok 2014 ona už u sebe, ale bydleli jsme tam jen 8 měsíců, zbytek před námi její syn, takže musí rozpočítat, z těch částek kdo co má dostat či doplatit. Plyn mi poslala, o ten sem ji teda ani neříkala, tohle mi vypadlo, to je doplatek, ale přeplatek už počítá měsíc, kdo měl přeplatky už je tento týden dostal šekem. Ona furt výmluvy, jak je pracovně mimo, jak je to náročné to propočítat a pořád něco. Dneska jsem se jí dovolala, že je tam teda doplatek cca 1500,já v šoku, jakto, že jsme ani netopily a ten tlak teplé vody co u nich tekl, že to teda nechápu, kde jsme naplýtvali, asi praní a mytí nádobí, to jediný, ale ta sprcha, slabý proud a co je pořádně teplá voda, to tam nehrozilo, ač byt pěkný. No že to ještě nemá celé, že je to jen předběžné a že se ozve další týden, no mám dost :zed: Už je mi to trapné za ni, jak dlouho asi může trvat tohle propočítat, by mě teda zajímalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.5.15 21:07

Nech si od ní ukázat ten „originál“ co dostala ze správy. Myslím, že na to máš právo.
Jinak co se týče třeba tepla, tak rozpočítávání je složitější. Např. když tu sousedi bydleli leden až duben (změna vlastníka), tak se jim počítalo víc, jak 4/12 spotřeby za rok. Přesně bych to musela dohledat (jsem-li to vůbec schopná dohledatat :think: ), ale tenkrát jsem se na to ptala ve firmě, která se tím zabývá a bylo mi vysvětleno, že je to tak v pořádku, že jsou na to vyhlášky a je to dáno topnpu sezonou… :think: :nevim:
Nevím jak vysoké jste měli zálohy, ale u nás se oproti roiku předchozímu za teplo vracelo…
Mimochodem od naší bývalé „paní domácí“ nemáme vyúčtování za rok 2005 dodnes. Řekla bych, že jí alespoň trochu pokryla náklady na soud, když nám nechtěla vrátit kauci a ty její nesmysly jsem odmítla podepsat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
4.6.15 22:24

Tak nakonec přeplatek skoro pět tisíc, ač teda originál mi neukázala, jen kopii, kde z toho v jednom řádku měla cosi zabělené :D Tak ale aspoň že tak, ač teda peníze ještě nedala, že až dojde šek, šek který už se minulý týden posílala, jak jsem si zjišťovala na byťáku, ale ona ho prej ještě nemá, ale že do konce června prej na byťáku mají čas mi říkala, neví, že jsem tam volala. Takže ač paní solidní, vidím na ní, jak mluví polopravdy. Nevím proč to nepošle ze svého hned a to co jí příjde, což vím, že už přišlo by měla pak celé. No uvidím s čím příjde, ale v pondělí jí volám znovu a už jí jasně řeknu, že vím, kdy jí šek posílali 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
4.6.15 23:50

Hele, s tím posíláním šeku ji musim bránit, šéfovi chodí penízale e složenkou i 14 dní…ale jinak je pěkně vyčůraná. :pocitac:
Napřed doplácet 1500, pak přeplatek 5000 tisíc a nakonec zjistíš, že tam ještě bude nějaký přeplatek za jiné věci, když ho tak schovává… ostatně, tam co ti řekli, že šek už poslali, by ti neřekli, kolik ten přeplatek dělá? ( i když oni asi nemohou :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
9.6.15 21:12

Nechtěli mi na družstvu přeplatek říct, že musí majitelka bytu, ale že šeky na tu a tu adresu už posílali, už je to více jak týden, co odešli, ale paní už nekomunikuje, jen co mi předala papír o přeplatku, tak nereaguje ani na sms ani hovory nebere. Zítra to zkusím zase, času má dost, šek už dávno má, ještě i paní na družstvu mi to i další den pak potvrdila, tak nevím o co jí jde? Ještě mi říkala do očí, že no snad to do konce června stihnu poslat, říkám že proč by nemohla, že šeky už chodí a zas to její, no asi jak komu, no uvidíme snad to stihnu. Nevím jako, ale paní nestrádá finančně, takže i kdyby to poslala ze svého a to co dojde pak si nechala, neměl by být problém, ale vím, že šek už má a prostě asi má radost, že ví, že an to čekám, že to schválně protahuje. No budu doufat, že do pátku to příjde a už to nebudu muset v hlavě pořád řešit, co to má jako být :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
19.6.15 12:16

Tak vše už je ok a peníze paní poslala min. týd.,ale na můj děkovný a přející email ani slůvkem nezareagovala, nevím proč, jednala jsem vždy slušně a na férovku, popřála ji vše krásné, děkování a ona ani slůvkem nic. trošku mě to zamrzelo, ale asi ne každý umí se chovat trošku s grácií, přitom nic jsme si neudělaly, jen ji asi vadilo, že jsem ji přes měsíc naháněla, leč slušně i trpělivě, nevím. Tak aspoň, že je vše ok z obou stran a paní se povede dobře i kápna na nájemníky, co vydrží v bytě déle než li my :) Děkuji za psaní, krásný víkend :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný