Výuka v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.11.12 16:13

stěhování

Ahoj tanečnice, příští týden mě čeká stěhování do Německa. Narazila jsem na Tvůj příspěvek. Rada bych s tebou navázala kontakt a na některé Tvé zkušenosti bych se ráda zeptala. Mám stejné obavy ohledně syna, chodí do 2.třídy a německy neumí. Velmi Ti děkuji za odpověď. Také Vám ostatním s podobnou zkušeností díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
6.11.12 16:45

@aaarnoldik Myslim, ze lepsi by pro tebe bylo, kdyby jsi tanecnici poslala soukromou zpravu. A na jejim profilu uvidis zda sem jeste vubec chodi. Takhle je docela mala sance, ze ti odpovi.
Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
6.11.12 16:47

Ted jsem se podivala a myslim, ze ti neodpovi. Naposledy byla tady na emiminu v rijnu 2011.
Ale mozna se ti ozve nekdo jiny a poradi ti. Anebo se mrkni na uzivatelky bydlici v nemecku a primo je oslov soukromou zpravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.12 09:52

Ahoj, nakonec jsme zůstali v Čechách, dostala jsem zajímavou pracovní příležitost tady, takže jsem nakonec školu a přechod na němčinu nemusela řešit. Jak to děti zvládají? Hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
betykk
12.12.12 20:00

A v jakém jsi městě/oblasti? Aupair tu sice nedělm, ale znám tu 2 holky, taky aupairky :lol:

• Citovat
  • Upravit
31
21.5.13 10:43

Gera stěhování

Dobrý den,

ve Vaší diskuzi, pravda, pár let zpět, jsem přečetla, že bydlíte ve městě Gera.

Manžel zde dostal nabídku a v říjnu bychom se tam měli stěhovat.

Bydlíte zde ještě?

Mám 4 letou dceru a 2 měsíčního syna. Takže dcera tam bude chodit do školky. Bohužel mám veliké obavy, jak to bude zvládat psychicky. Ráda bych od Vás získala zkušenosti jak se tam žije, jaká je tam školka, zda mají nějaký individuální plán pro cizince :)

Velice děkuji za odpověď.

S pozdravem

Bohunka Jeřábková @rusna
@maltik2008 píše:
je,poznat te,driv…v chemnitz jsem bydlela od roku1988-vdala jsem se tam za nemce,do roku1998,pak jsme si postavili barak o 20km dal,v roce 2004 se rozvedli a ted bydlim s pritelem ve meste gera,ale taky to neni zas az tak daleko,hodina jizdy autem. chmnitz znam jak svy boty,ale o zadne skole pro cechy tam nevim,jedine co me napada,je evropske gymnazium ve waldenburgu,kde vyucuji mimomjine i cestinu.toto ale je pro tveho klucika jeste brzy a je to soukroma skola.nasi kluci tam maturovali..... a od kdy se sem stehujete? ja,kdybych byla ve tve situaci,tak bych premyslela o tom,dat syna o stupen zpatky,aby to mel alespon o neco lehci.to nikomu neuskodi…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
31.5.13 21:26

Ahojte - jen info o školách v Německu

• vím pouze o dvou školách - česko-německé gymnázium v Pirně (Pirna) a ještě o soukromém gymnáziu v Herrnhofu ( 2.cizí jazyk je čeština a dokonce už někteří odmaturovali)

oba jsou v Sasku

to první je podporováno MŠMT, takže studenti na něj dostávají stipendia a mohou bydlet na internátu, maturitu mají pak uznatelnou pro ČR, tak SRN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naďa Hrdinová
15.6.13 20:47

Stěhování do Německa a škola.

Dobrý den mám dceru v Německu v Saarlois kousek od Saarbruckenu dcera tam má byt a práci a chce, abych se já přestěhovala za ní. Mám, ale obavy, že to nezvládne můj 13ti letý syn, ve škole má jen angličtinu a německy se teprve bude učit půjde do 7.třídy. Navíc já mám částečný invalidní důchod a můžu vykonávat jen lehčí práci. Tak bych ráda zjistila jaká je možnost, že to oba zvládneme já ovládám základ němčiny a učím se dál. Děkuji za odpověď. Pokud možno i nějaké informace z dáné oblasti§ Naďa Hrdinová

• Citovat
  • Upravit
40
20.6.13 21:34

Odpovídám Nadi Hrdinové : Já sice budu bydlet 400 km dál, ale také jsem se zpočátku trápila tím, jak to bude dcera zvládat. Je jí 11 let, navštěvovala soukromé hodiny němčiny, ale stejně si myslím, že podstatné se naučí právě až v Německu. Pro děti to problém nebývá, co jsem slyšela. Nakonec jsme ji vybrali školu Mali-Schule, což by je prý nějaký nový systém výuky, a to zejména pro přistěhovalce. Ve škole jsem již byla a mluvila s ředitelem. Bude mít dohromady 25 vyučovacích hodin týdně, z toho 15 hodin němčiny, zbytek angličtina, tělocvik, nějaké malování apodobně. Jakmile bude ovládat jazyk, může zůstat nadále na této škole, nebo přestoupit na některou jinou. Zpočátku jsem měla strach, že když už je dítě takto starší, že už se nedokáže naučit jazyk bez akcentu a vždy každý pozná, že je cizinec…ale omyl…snad prý do minimálně 15 let věku se dítě naučí jazyk jako rodilý mluvčí. Tak uvidíme. V srpnu se stěhuji a v září nastupuje na uvedenou školu. Jsem zvědavá. Tak zkus kdyžtak najít na netu, jestli nějaká Mali-schule v dané oblasti existuje. Držím palečky. Andrea. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naďa Hrdinová
20.6.13 22:00

Odpověď pro ANDIE

Milá Andreo děkuji za odpověď. Taky si myslím, že by to mohl zvládnout tak se poptám na tu školu a uvidíme. Bude mi už 40 let tak mám trochu strach z tak radikální změny, ale vše se má zkusit, ne? Tak děkuji a dám Ti vědět, přeji Ti hodně štěstí! Naďa

• Citovat
  • Upravit
40
20.6.13 22:09

pro Naďa

Mně už do té 40 až tak moc taky nechybí! Změn se neboj, život je krátký a víš, jak se to říká…když to nezkusíš, tak to nezjistíš. Tak dej vědět, zda jakou školu jsi našla a děkuji. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.15 17:17

Zdravím chtěla bych péoprosit o radu..letos se stěhuji do německa..konkretně jen par km za hranice..mam 8 a 14 let děcka…mam obavy co se týče nastupu do německé školy…neumí ještě německy..mohou navštěvovat děti českou školu? Děkuji předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.3.15 17:56

škola v De

Ahoj,
napiš mě na migmag@email.cz
Toto jsem řešil také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit