Vyvařím vše na 95 stupňů?

289
1.5.15 20:27

Vyvařím vše na 95stupnů?

Holky prosím pomozte mi se rozhodnout :)

V lednu jsem si koupila koš na miminko (od jedné paní) přišel poštou, vše bylo zabalene ve folii. Nechala jsem to zavřené.. protože ještě byl čas.. Dnes jsem to vytahla, že to budu prat.. ale peřinka a polštářek páchla.. (připadalo mi to, jako by to pani vyprala.. a ne uplně suche zamotala do te folie.. no a ja jsem to nechala tak..

Nevěděla jsem co s tím tak ikdyž na štítku bylo prat na 30stupnu.. Hodila jsem to do pračky na 95stupnu.. Nestalo se tomu nic.. dala jsem tam trochu aviváže a teď to voni..

otázka, ale je nezůstaly tam třeba nějaké bakterie? vyvařilo se to? použily byste to?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
1.5.15 20:31

No 95°C by nic moc přežít nemělo. Můžeš to ještě přežehlit pro svůj lepší pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
1.5.15 20:34

Můžeš ještě zkusit koupit sanytol na dezinfekci prádla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
1.5.15 20:50

@neellaa na tuhle teplotu tam nic neprezilo ;) maximalne to prezehli pro svuj dobry pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.5.15 20:53

@neellaa aviváž pro miminko? To je možná ještě horší, než prát věci na 30 na 95 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.5.15 20:56

@neellaa já bych to vyprala ještě jednou na těch 95 a bez aviváže, abych případně cítila, kdybych něco cítila a bude to podle mně dobré..použila bych to celkem bez obav. Polštářek nebudeš potřebovat minimálně dalšího 1/2 až 1 rok a peřinku na léto taky moc ne ;) Takže novorozeňátko v tom beztak moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
2.5.15 00:08

Vyprala bych na 60 v sanytolu na desinfekci prádla, s dvojitým mácháním bez aviváže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
4.5.15 10:49

Na 99% jsem si jistý, že je to desinfikované. Při 95C přežije opravdu málo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný