Vývoj 6 měsíčního chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
29.12.15 20:16

@PM94 je dobře, že ještě nesedí aspoň si nekazí záda, jen ať se pěkně hýbe, plazí, leze a posiluje si zádíčka, však se ještě nasedí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
29.12.15 20:19

@Conulka takže ani tak nevadí že stojí, snaží se chodit ale nesedí? To se mi ulevilo, pořád poslouchám jak je to špatně a že bude mít křivé záda a nevím co všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7140
29.12.15 20:24
@PM94 píše:
Dobrý večer. Mám otázečku. Mám syna 6 měsíců, příští týden 7. Malý se plazi, leze, stojí a začíná chodit okolo nábytku, ale nesedí, teda pokud leží na zádech a může se o něco přitáhnout třeba v kočárku tak si sedne ale z bříška to neumí, občas to zkusí ale nejde mu to. Podle dr je vývojově dost napřed a byla se i podívat u nás doma, jelikož mi nevěřila :mrgreen: A řekla mi že některé děti to tak mají, že si sednou až později. Jenže teď cca 4 dny zpátky když stojí a třeba si stoupne na špičky tak jakoby začne třepat hlavičkou, jak kdyby zatinal nebo se vztekal, ale směje se u toho. Nedělá to často je to tak 1-2× za týden, tedy když si toho všimnu. Dělaly to děti některé z Vás nebo se mám obávat a radši informovat dr? Moje mamka mě pořád straší že je to neurologického původu :(Příspěvek upraven 29.12.15 v 19:50

Nas malej je to same.. Stal snad pred pul rokem.. A tej je nam uz 11mesicu a litame jak draci.. A taky se trepetal.. Stal v ohradce, drzel se a vztekle rudnul, ted ceni spodni zoubky, predtim jen vrcel.. A neprijde mi, ze by byl nejaky divny.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7140
29.12.15 20:26
@PM94 píše:
@Conulka takže ani tak nevadí že stojí, snaží se chodit ale nesedí? To se mi ulevilo, pořád poslouchám jak je to špatně a že bude mít křivé záda a nevím co všechno

Nene.. Na to jsem zapomnela napsat.. My jsme take prvne delali vse okolo, i lozili kolem nabytku a az pak jsme sedeli.. Takze to neni nic neobvykleho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.12.15 20:34

Jasně, neobvyklé to není, že dřív stojí - jak někdo psal - sed je vrchol pohybového vývoje, takže nevadí, že si to mimčo nechá nakonec
já bych ho jen trošičku brzdila (pokud to jde), chvilku na nohách, ať potrénuje stehenní svaly a stabilitu (vnitřní svaly), ale pak hezky na kolínka a po 4 - to je prostě v tomto období nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
29.12.15 20:38

@Conulka Snažíme se ho brzdit ale moc dobře to nejde :mrgreen: dám ho na zem ať je na čtyřech jen se pro něco otočím a zase stojí :lol: Stoupá si snad pořád a u všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.12.15 20:56

@PM94 tak nas malej se take zacal stavet v pul roce a sedet zacal az nekdy v 10m :-D ono jak stal, tak nemel potrebu se ucit sedet. Chtel furt stat a obchazet…a nechtel byt ani treba v polosede, kdyz sed, tak jen na kolinkach, takze v kocare jen s ksirama a klecel..a jidla jsem mu musela davat ze u toho stal, jinak by se nenajedl :zed: takze to je v klidu, az si sedne tak si sedne ;-) s tim trepanim teda nevim, ale podle me je to, jak uz nekdo psal, mozna tim, jak se namaha-zatina..:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.12.15 20:59
@PM94 píše:
@Conulka Snažíme se ho brzdit ale moc dobře to nejde :mrgreen: dám ho na zem ať je na čtyřech jen se pro něco otočím a zase stojí :lol: Stoupá si snad pořád a u všeho.

Presne tak to bylo i u nas a doktorka furt rikala at co nejvic leze. No snazila jsem se ho lakat na zem jak to jen slo, ale jak pises. Sotva se clovek otocil, uz zas nekde stal :-D :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.12.15 21:46

@PM94 no to je jasný, to je teď největší zábava, říkám, naše malá se dneska poprvé sama postavila a ječela u toho od radosti, pak sebou řískla na bok, vzala to hlavou o šprucle postýlky, asi 1ésekund bečela a pak znovu šup na nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
29.12.15 22:41

@Conulka Tak to ten náš si poprvé stouonul před 6 měsícem, pády už máme zasebou, teď už se naučil jak dolů a nebo padá na zadek :mrgreen: Ale občas též sebou ještě pořádně sekne o zem a chvíli řve a najednou zase stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí