Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kočkodlak Neboj, nestrašíš. Může to skončit jakkoli, je to individuální. Jsem ráda za každou odpověď! Moc děkuji. Hlavně, když vše dopadne jak má a malý bude v pořádku.
Doufám, že u tebe vše dobře nakonec dopadlo!
@střepina Je mi to jasný. Alespoň si trošku ulevím od myšlenek. Doufala jsem, že to přijde samo. Ještě tedy nějaký čas je. Ale… ![]()
Zavřená na sto západů jsem v pondělí v
půl deváté večer dostala půlku tablety na uzrání porodních cest s tím, že se ráno zavede tableta na vyvolání. Za dvě hodiny přišla první kontrakce a dcera se narodila v úterý v 8h ráno.
Držím palce a přeji pohodový a rychlý porod ![]()
V 9 podali pul tabletky a ve 12.55 byla malá na světě. Bylo to druhé těhotenství, i vyvolavany porod bez komplikací.
@Destiny4974 Mně se prostě nezkrátil čípek a nepřipravily se porodní cesty, dítě čtyřkilové, takže nebyla jiná možnost. Ale druhý den jsem byla úplně v pohodě, vůbec nic nebolelo, kojení bez problémů, takže to vlastně dobře dopadlo
Dej nám sem pak vědět
Budu držet palce ![]()
Mě začali vyvolávat v osm ráno, první tabletka nic, v deset druhá a to už nabralo grady:) v průběhu píchnutí vody, oxytocin, epi… No a v 14:45 byla malá na světě ![]()
@Destiny4974 píše:
@střepina Je mi to jasný. Alespoň si trošku ulevím od myšlenek. Doufala jsem, že to přijde samo. Ještě tedy nějaký čas je. Ale…
první porod jsem taky měla termín v neděli a stejně jsme šla v pondělí na vyvolání
Ráno v pondělí po osmé první tableta, pak další. NIC. Druhý den ráno už v sedm první, pak další a kolem poledne mi praskla plodovka. V pět večer se narodil syn po akutním císaři.
Moc všem děkuji za odpovědi! Já už jsem právě dneska 40+5tt a ráda bych to měla za sebou. Malá/malý má odhad váhy 4kg plus mínus 300g. Říkala ale, že ty 4kg by seděly. Nerada bych rodila větší mimčo. I proto mě to trošku děsí. I když vím, že se můžou při tom odhadu dost seknout. ![]()
U první ráno 1/2 tabletky, komentář, že nebudeme spěchat, okolo 16.00 první viditelné kontrakce na monitoru (necítila jsem skoro nic), večer všechno přešlo. Ve 22.30 mě postavila kontrakce v posteli (doslova), hned po čtyřech minutách. 0.26 se dcera narodila. U druhé nástup na vyvolání v 9.00 a v 5.12 se narodila
Takže to stihla bez vyvolání ![]()
Příspěvek upraven 11.08.17 v 17:21
@Russet Hlavně, že vše dobře dopadlo.
Moc děkuji za odpověď. ![]()
@Bebuše Veliká gratulace k miláčkům!
Tak jsem zvědavá, jak to půjde u mě.
Už aby to přišlo. ![]()
@kočkodlak Tak to moooc ráda slyším, že to dobře dopadlo vše.
Já měla v pondělí CS0 a včera CS3, tak nevím, zda to může něco znamenat, ale kéž by to ještě přišlo. ![]()
@Destiny4974 píše:
Ahojky holky. Můžu se zeptat, za jak dlouho od zavedení tablet nebo podání kapaček jste porodily?![]()
Pokud do neděle nepřijde porod, jdu v pondělí na vyvolání. Je to moje první, tak se snažím najít nějaký info a tak. Jsem z toho nervózní.
Moc děkuji za odpovědi!
Ahoj, po podání masti jsem porodila skoro za 40 hodin a nic příjemného to teda nebylo, nechci tě strašit, ale je lepší, když porod přijde sám od sebe, ale samozřejmě každý má jiné zkušenosti.