Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Chci se zeptat, také máte v okolí těhotné a jejich prcky, kterým se nechce po termínu na svět?
Já znám takhle 5 holek a všem se vyvolával porod po termínu. A mně to čeká taky, když do středy nic. Jsem teď 40+2tt…
Máš správně určený termín? Tj. lišilo se stáří
těhotenství dle poslední ms a podle utz v prvním trimestru?
Jinak já mladšího rodila ve 40+5, den předtím jsem vypila konvici zázvorového čaje a už to frcelo, byl to velice pohodový porod, všechno bylo hezky nachystane ![]()
Kolem mě se množí předčasné porody
z různých příčin i u mladých holek. Ty by ti asi přenášení záviděly, ale chápu, že to není příjemné a po vyvolání porodu nikdo netouží. Ať se prcek brzy rozhoupe ![]()
Já sice rodila před termínem, ale po prasknutí vody jsem rodila ještě 47 hod., protože jsem se neotevírala, po 36 hod. přidali oxytocin. Byla jsem si vědomá rizik, v mém případě už to moc jinak nešlo (pominu-li SC), ale vím, že kdybych přenášela, tak do toho 42tt, kdy je to naprosto normální, tak bych do vyvolání nešla. V případě, že jsme tedy oba v pořádku. Držím pěsti, ať se porod sám rozběhne
.
Není to příliš brzy? Třeba se porod rozjede sám do středy, třeba by se spustil ve čtvrtek nebo pátek…
@Karleon píše:Čtvrtek a pátek jsou svátky…
Není to příliš brzy? Třeba se porod rozjede sám do středy, třeba by se spustil ve čtvrtek nebo pátek…
Tak to je na mě moc… řídit porod dítěte podle státních svátků. Ach jo.
U nás vyvolávají v 41plus3, nejsou-li komplikace. Nechávali mě „přenášet“ i jako cukrovkářku se čtyřkilovým dítětem (to by teda nenechali těch 10 dní), dítě je přirozeně 4 dny po termínu, byla jsem jen pravidelně sledovaná. O svátkách se děti nerodí?
Já rodila přirozeně 40+6tt. Taky jsem už měla termín na vyvolání. Já jsem si dala k obědu ten den fakt pálivé KungPao od Vietnamců a večer už jsme frčeli do porodnice
A ve středu kdy jsem měla mít nástup na vyvolávačku jsem odcházela z porodnice s miminkem ![]()
Tak to je sila rict, ze o svatkach by to nevyvolali
jinak bych sla asi podle toho, jak velky vahovy odhad mimca je…ale ani to neni plne vypovidajici teda
musis podle toho, jak to citis ty ![]()
Do středy se může stát že se rozrodíš, to by bylo nejlepší. Já jsem rodila prvního ve 40+3 a u druhého jsem si počkala až na 41+5( měla jsem ten den nástup k vyvolání a praskla mi nad ránem plodová voda, naštěstí). V den nástupu se většinou nic nedělá, příjem,monitor, zátěžový test, odběr krve, řeknou co s tebou mají v plánu a začne se druhý den. Vyvolávat prostaglandinem můžou i 3 dny. Možná sa miminko i ty zaleknete a hezky se rozrodíš. Přeji vám hladký průběh a hodně štěstí ![]()
@Helileli píše:
Máš správně určený termín? Tj. lišilo se stáří
těhotenství dle poslední ms a podle utz v prvním trimestru?
Jinak já mladšího rodila ve 40+5, den předtím jsem vypila konvici zázvorového čaje a už to frcelo, byl to velice pohodový porod, všechno bylo hezky nachystane
Ano liší se termín podle poslední ms od ultrazvuku. Jenomže oni ten termín podle poslední ms neberou. Už jsem se ptala 2hé doktorky, a prostě to neberou jelikož ultrazvuk má asi pravdu, podle ultrazvuku byl termín 29.6. a podle ms 4.7… První syn se taky narodil na termín podle ms, nevěří mi že druhý taky. (doufám teda) on není vůbec připravený, je nad vysoko vchodem místo aby už naléhá a přitom já už prý připravená jsem.
@Kukacka123 píše:
Tak to je sila rict, ze o svatkach by to nevyvolalijinak bych sla asi podle toho, jak velky vahovy odhad mimca je…ale ani to neni plne vypovidajici teda
musis podle toho, jak to citis ty
No ve středu mi chtějí udělat hamiltna, že už bude na čase a pak se uvidí co dál. O svátcích není poradna, proto ve středu. Chtějí mi dělat hamiltna už od 39+6tt odmítla jsem ho, dneska jsem ho taky ještě odmítla… Váhový odhad ve 38+0tt byl 3506g ![]()
Tak s tím svátkem tomu rozumím, ono se to dělá takto proto, že je méně personálu a i u nás se plánují vyvolávky na dny a termíny, kdy je personálu nejvíce a nejmenší frmol( plánované sekce atd.), aby se měl při případných komplikacích rodičce vždy 100% kdo věnovat a ne hledali např doktora nebo anesteziologa po všech čertech ..
![]()
@miluver píše:
Tak s tím svátkem tomu rozumím, ono se to dělá takto proto, že je méně personálu a i u nás se plánují vyvolávky na dny a termíny, kdy je personálu nejvíce a nejmenší frmol( plánované sekce atd.), aby se měl při případných komplikacích rodičce vždy 100% kdo věnovat a ne hledali např doktora nebo anesteziologa po všech čertech ..![]()
To ano, taky tomu rozumím… Jen nerozumím tomu co se děje celkově. Holky co znám všem porod musely vyvolat a já budu mezi nima. Těm prckum se nechce na svět… Jestli mně vzal za slovo a opravdu si počká až přijde v úterý domu kočárek ![]()
Já nevím, je mi už ze všeho na nic. ![]()