Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
maminka189 píše:Maminko189 nic se neboj…u druhého dítka mi porod vyvolávali. V 8h zavedli tabletu, v 10h začalo trošku bolet bříško, ve 12h jsem byla odeslaná na porodní, aby mě zkontrolovali. Tam mi řekli, že je ještě brzy a šupajdila jsem o patro níž na gynekologii..tam mi sestra lupla jeden diazepam, ať jdu spát a mám sílu, že to bude až v noci. Tak jsem lehla, po hodině jsem se vzbudila bez bolestí
Tak ženy,
tak nevim,zda jsem neudělala chybu,že jsem se zeptala,protože některé vaše příspěvky mě docela vyděsili.Bojim se o malou každý den více a více:-(.Už aby bylo úterý
Maminko a Hamiltona ti před vyvoláním doktoři nezkoušeli udělat?
Tak mě u prvního zavedli tabletku ráno kolem 7. hodiny a 11:20 byl malý venku
U druhého mi nic nedávali,jen 8:40 mi píchli vodu a v 10:52 byl maličký venku,tak ti přeju podobný porod.
ahoj já rodila v září 2009 v čb. termín sem měla 7. 9. nástup do porodnice 16. 9. a vyvolání až 18. 9.
stejným způsobem rodila i kamarádka a tu tam dokonce držely už od 14. 9. asi záleží na každý pacientce, či co…jinak doufám, že už nikdy přenášet nebudu, páč je to velmi stresující. nejenže tam musíš ležet na 6-ti nedělí a čekat co bude, ale ležíš tam z maminama, které to mají již za sebou a vidíš kolem sebe ty miminka…probíhalo to následovně…v ráno 6 budíček, samozřejmě absolutně vyčerpaná, protože jseš nervozní a všude to kolem tebe brečí…nejhorší je když ten den vyvolávájí víc porodů. je to jak na porážku, píchnutí vody, klystýr, sprcha a čekání…mě daly hned na porodní sál…nasadily kapačky a nechaly mýmu osudu. nikoho nic nezajímalo nikdo semnou nemluvil…tak sem čekala co bude…ani nevím v kolik se rozběhly kontrakce…ten čas tam letí jinak či co…měla sem křížovky tak sem byla tak vysílená, že sem mezi kontrakcemi usínala (doporučuji opravdu vydatný spánek). na vyvolávačkách je asi nejhorší to, že to postupuje strašně rychle to otvírání a jak na to není tělo připravené, je to hroznej šok…ale zase na druhou stranu je to relativně rychlé, když si spočítáš, že byl malej narozenej před 17 hodinou…všichni říkali, že to šlo rychle, a to tě můžu potěšit, že holky co postoupily celou proceduru stejně jako já, měly odrozeno ještě dřív… ale co se na tom nemění, každá má porod jinej a hlavně když pak ucítíš ten krásnej pocit toho tepla a úlevu, že to máš za sebou, ukážou ti miminko, je to to nejkrásnější co může být…stojí to za to…tak hodně sil a co nejvíc přirozenosti do porodu…papa
maminka189 píše:
Tak v utery posledni monitor a ve ctvrtek nastup
u
Přeji Ti hodně štěstí, třeba ještě vše proběhne bez vyvolání. Ne jednou jsem četla zkušenosti maminek, že se jim porod rozběhl v den nástupu na vyvolání. Upřímně, taky v to doufám, protože jsem právě 41 + 0 a mám nastoupit ve středu…
Všechny bojácné myšlenky zatím úspěšně zaháním a hlavně se těším na miminko - celá rodina mrňouska přemlouvá, ať konečně vyleze, že se všichni těšíme, tak uvidím, jestli to zafunguje ![]()
Ja sem prvne rodila pred 17 lety a deset dni po terminu me museli prod vyvolat. Nasotupila jsem v pondeli dali me vyvolavaci injekci. Odpoledne jsem zacala citit krizove kontrakce. V noci jsem mela bolesti po deseti minutach.Syn se narodil v utery v 21:30.Tet jsem po druhy tehotna dneska se mel syn narodit.Ale nic se nedeje. Takze cekam co bude jestli se do utery sam neozve budu muset ve sredu na vyvolavacku.Ale uz tet se toho bojim
.Premyslela jsem ze bych sla uz dneska, ale asi jeste pockam.
![]()
Počkala bych co nejdéle a dala miminku čas.. Já byla na vyvolání 13 podle jiného odhadu 18 dní po termínu a stačila čtvrtka tabletky a porod se hned rozjel a malá byla venku za tři hodinku od prdnutí vody.
Mě vyvolávaly 3dny, ale řekla bych že je ten porod rychlejší, měla jsemi epidurál, ale ten mi daly až po asi 7hod. zabral tak na 10min a do 20min.byla venku, ale neboj. Zvládla to každá tak to zvládneš i ty, druhej porod šel sám, taky jsem byla objednaná na sobotu vyv. a v noci před ním sem jela sama.
Mě taky porod museli vyvolat kvůli vysokému tlaku (150/100) a začali v 8:00 hod kolem 12 jsem začla mít bolesti a malá se v 14:00 narodila ![]()
Bylo to rychlé a bolesti se daly vydržet ![]()
Nemůžu si stěžovat… Po 2 měsîcích co mám porod za sebou můžu říct, že bych šla rodit znova!! ![]()
Přeji rychlý pororod ![]()
Mě taky porod vyvolávali kvůli vysokému tlaku (140/120) a začali kolem 9:30 a malá se narodila v 19:52, Jinak si myslím, že se ti bolesti dají vydržet… Dalo se to zvládnout bez epi, a hlavně hned na porod zapomeneš, když uvidíš miminko u sebe…
Takže přeji rychlý porod…
No ja uz se tesim az to budu mit za sebou.Uz nemuzu nikam a nic delat.Ujdu jen par metru a sielene me boli v krizi, ruce brni a boli me klouby ze neudrzim ani hrnecek s vodou v noci tak jako tak spat nemuzu
..Nejmsem clovek zviklej sedet doma a nic nedelat a jen cekat.Mam pocit ze se uz svoknu ![]()
Ahoj, je tu někdo, komu vyvolávali porod cca 14 dní před termínem?
v týdnu (to budu ukončený 36.tt) jdu na zátěžový test, mám malý plod a málo vody, do termínu mě z toho důvodu určitě nenechají, vyvolají mi porod podle výsledků zátěž. testu ve 37.-38.tt
mám z toho strach, dítě je malé a bude mírně nedonošené, ale doktoři se dušují, že mu bude líp, když půjde ven dřív
máte s tím někdo zkušenost? nelíbí se mi rodit brzy, mám o malou strach, že porod nezvládne a že bude muset být třeba týden v inkubátoru
má tedˇ na konci 36.týdne cca 2,1 kg
císaře se bojím kvůli dlouhé rekonvalescenci, kdy se zároveň budu muset postarat o pidi novorozence, přirozeného porodu se bojím kvůli bolesti a hlavně, že to půjde pomalu a malá to nezvládne „udýchat“, jsem bezradná, a to budu muset teď v týdnu doktorům odkývat už definitivní postup ![]()
Nevím, jestli jsem ten správný příklad. Ale vyvolávali mi porod v 36 týdnu, protože mi praskla voda. Porod proběhl dobře, bolesti jsem neměla velké, opravdu bych si to zopakovala. Co mě ale trápí, je, že dcerku mi po porodu dali jen na chvilku pochovat, pak šla hned na JIP.
Dcerka měla porodní váhu 2612 g, Apgar skore 10-10-10. Byla čtyři dny na JIP, dýchala sama, pak jsme spolu byly na pokoji ještě čtyři dny, devátý den nás pustili domů. Problémy jsme měli s kojením, malá usínala u prsa. Takže jsme dokrmovali stříkačkou, no náročné to bylo. Nerozkojila jsem se pořádně, kojila jsem částečně půl roku.
V 6 měsících malou vyřadili z poradny pro nedonošené děti. Je zdravá, vývojově v pořádku.
Držím vám palce!
Bylo to v pohode, dali mi v osm tabletu a 11.27 byla mala venku
Bolet to boli fest, ale nemam to s cim srovnat, mam prvni dite. ![]()