Vyvolávaný porod. Vaše zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
20.2.12 11:42

Neboj, kamarádka tě nevím proč straší :roll: Moje kamarádka měla první dítko vyvolávané a měla rychlejší porod, než já v termínu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
20.2.12 11:45

Mně porod vyvolávali a byl to teda hukot, jen nemám srovnání s přirozeným porodem, takže :nevim: Ono je to případ od případu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.12 12:11

Každý porod je jiný, každý ho vnímáme jinak a děsný může být jak vyvolaný, tak i ten spontánní. Já rodila po vyvolání velké dítko s velkou hlavou, neměla jsem žádné tišící prostředky a syn se narodil během tří hodin od podání první tablety na otevření. Pak to nabralo takové fofry, že syn vykoukl do hodiny a půl od první kontrakce na svět. První kontrakce jsem měla opět po hodině a půl od zavedení tablety k čípku. Porod rychlým, úžasný, moc ráda na něj vzpomínám. Ono je to hlavně v psychice, takže se nenervuj a snaž se být v klidu. Určitě to zvládneš a kámošku neposlouchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.2.12 12:18

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
20.2.12 13:10

Já mám zkušenost s porodem přirozeným i vyvolávaným. Vyvolávaný byl ten druhý, takže možná i kvůli tomu to byl fofr. V osm mizavedli tabletu, v jedenáct začaly bolestivější kontrakce a v jednu byla malá na světě. Samotné tlačení trvalo snad jen čtvrt hodiny, než jsem si uvědomila, že už jsem na konci, bylo po všem. Co se týče bolestivosti byl srovnatelný s tím prvním, ale přesně si to nevybavím, člověk zapomíná. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
20.2.12 13:47

Můj první porod byl vyvolávaný a skončil CS (malému vynechávalo srdíčko) a musím říct, že po 5ti hod kontrakcí a píchlé vodě, bych chtěla stejně rodit přirozeně, jakkoli vyvolávaně, hlavně ne už císaře! Ten strach o mimi předčil všechny bolesti. Já jsem teda k porodu šla s tím, že to zvládnu a PA mě chválila, že jsem šikovná a ne histerka, když už ty kontr. byly dost silné. Já jsem si celou dobu opakovala, že ještě bude hůř, že je to jen předehra a to hrozně pomáhalo. Vím, že jsem to nedotáhla, ale myslím, že pozitivní přístup je důležitý. Když budeš mít smůlu a tvůj porod bude masakr, můžeš vždycky požádat o epidurál. Už při nástupu se můžeš přihlásit o odběry, aby je v případě potřeby měly připravené a rovnou ti to píchli. Moje ségra rodila po 12hod s epidurálem, původně ho nechtěla, a pak se jí hrozně ulevilo, její syn se narodil až za dalších 12hodin. A to říkala, že díky němu bylo nejlehčí právě tlačení :nevim: Ničeho se neboj, každé tělo a dítě a porod jsou jiné a jestli někdo tvrdí, že ví, co je lepší, tak lže. Nemá srovnání!!! Určitě porodíš krásné a zdravé miminko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.2.12 16:52

Ahoj, myslím, že už jsem ti to někde psala, mě vyvolávali 13 dní po termínu… Asi už bylo vše nachystané, protože stačila ráno tabletka, pak začaly bolet záda, kolem poledne už jsem byla na 4 cm, v jednu prdli vodu, pak tak 2 hodiny zrychlujících se kontrakcí, kolem třetí epidurál, po něm hned na 8 cm a malá se narodila přesně v 16 hod, takže tři hodiny po prdnutí vody a asi šest hodin po tabletě, takže za mě - pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
21.2.12 12:04

Ahojky tak já mám srovnání. Rodila jsem normálně a i vyvolávaně …

1.porod 3.12.2008: - jsem rodila přirozeně ve 40tt+3 doma mi praskla voda a do porodnice jsem dorazila ma 3,5cm porod od prasknutí vody trval 8,5h jinak přes celý den mi nepravidelně tvrdlo břicho a odcházela hlen. zátka. Honzík se narodil a měl 3.460g

2.porod-18.11.2011: Od 14.11. jsem byla v nemocnici na 6nedělí protože se naší ďáblici nechtělo ven.
PONDĚLÍ: Otevřená na 1.cm-dostala jsem tabletu: celou noc jen malinko a nepravidelně tvrdlo bříško přes den taky nic moc. ÚTERÝ: Otevřená na 2.cm kontrakce nepravidelné a večer Hamilton
STŘEDA: Stále na 2.cm kontrakce nepravidelné max. 60 dostala jsem injekci s čím-si a prej po tom skoro každý porodil … ha ha ha já ne :-D Já se tak krádně vyspala :o))) ČTVRTEK: Nic se nedělo protože byl st.svátek ale jinak gynDr. se ve mě pohrabala a byla jsem pořád na 2.cm

Kontrakce nepravidelné někdy až nezaznamenatelné …
PÁTEK: Vyšetření a byla jsem na 2. a čtvrt prstu a primář řekl, že dneska musím porodit jinak císař. Tak jsem v 8.00 šla n přípravu a po 9.00h mi gynDr. píchla vodu a já šla do sprchy. Po 10.00 mě šla zkontrolovat a já byla pořád na 2 a čtvrt a kontrakce nepravidelné. plodovka byla v pořádku … tak mi nasadila oxitocin a s 1.kapkou snad o 1000% větší bolesti tak jsem chtěla epidurál. gynDr. mi řekla, že jj, že dojde pro anesteziologa a může mi ho dát … (prý to bude trvat max.30.minut) tak super po půl hodině přišel anest.+gynDr. a po vyšetření, že žádnej epidurál nebude protože jsem na 6.cm … bylo 12.17h volala jsem manžovi ať maká po asi 3-4 kontrakcích jsem měla nutkání tlačit a gynDr., že neee, že je ještě brzy a vyšetřila mě a nález??? RODÍME, JSTE NA 10.cm ještě lem a jdem na to Na další 3.kontrakce byla Gabča venku a narodila se be 12:33 Tak můj vyvolávaný porod sice trval několik dní ale ty bolesti jen nějaký 3,5h
Gabča se narodila a měla 3.540g

Když to shrnu tak u Honzíka to tolik nebolelo jak u Gabči ale u ní jsem se zase rychle otevřela … Někdo má vyvolávaný porod a bolesti má i X hodin a někdo zase má za chvilku odrozíno jako já ,,, Jinak manžel to nestihl.Přišel 10.minut po tom co se Gabča narodila …

papa Peťula, Honzík a Gabriela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kukulenka
15.6.12 20:56

Každý tělo je individuální.. a já jdu na vyvolání zítra nebo v pondělí takže to tu nehodlám vůbec číst :-DD

• Citovat
  • Upravit
8698
8.7.12 14:10

Ahoj holky obnovuju diskuzi, čeká mne čtvrtek vyvolávaní porod a jsem stoho v prd** (omlouvam se za slovník) rodím poprvé a budu prenášet 7dní, no už prenášim 2dny :roll: nevím co mne čeká každa tady píšete že to je i rýchle ale i pomale, Na co se mam pripravit? Hamiltona mne nedelali, ale ak pujdu na prijem tak začnou hned tabletama? jsu otevrena jen na špičku prstu a nic se nechysta mala je hlavou dolu ale to je tak vše, opravdu se moc bojim jak čert, :cert: :( Dekuju za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
8.7.12 17:39

Neboj se a hlavu vzhůru :-)
Jakmile přijdeš na příjem, tak Tě vyšetří MUDr., převlékneš se do andělíčka, ukážou Ti pokoj na „hekárně“ a uložíš si tam věci. Pak za Tebou přijde MUDr. se setřičkami a dají Ti pravděpodobně tabletu. No a potom se bude čekat, jak Ti zapůsobí. Průběžně Tě bude MUDr. chodit kontrolovat a sestřička Ti každou hodinu udělá monitor. Pokud by kontrakce byly hodně, budeš na monitoru napojená pořád. V pravou chvíli Ti dají klistýr nebo Yal. Všechno bude dobré.
Každý se něčeho bojí, někdo bolesti, jiný toho co přijde nebo nepřijde. Bolet to bude, ale nezapomeň, že hned po porodu se Ti vyplaví do těla zapomínací hormon a na boles zapomeneš jakmile uvidíš svoje děťátko :andel:
Držím palce, ať všechno dobře dopadne! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
8.7.12 17:44
@kasandra7 píše:
ahoj holky, možná mě čeká vyvolávaný porod, kamarádka mi říkala, že slyšela, že prý je to děsný a nic dobrýho, je to tak??

můj vyvolávaný porod byl super! POmáhalo mi vědět, že ten a ten den nastoupím, v tolik a v tolik mi zavedou tabletu… Daleko lépe jsem to prožívala. Byl to můj nejkrásnější porod (ne tedy nejrychlejší)

• Citovat
  • Upravit
8698
8.7.12 18:30

@Zozole Dekuju moc a jak to tam tí tablety dají, bez hamiltona jo? Už se i teším :mrgreen: moc dekuju za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
8.7.12 18:33
@Kačenkaaaa píše:
Každý vyvolavaný porod je fakt jiný já měla šilený druhé mimčo nechci ani „zadarmo“

Tak to jsem radeji nečetla :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
8.7.12 18:37
@Kačenkaaaa píše:
Každý vyvolavaný porod je fakt jiný já měla šilený druhé mimčo nechci ani „zadarmo“

chápu to tak správně, že máš jedno dítě? tak jak můžeš posoudit normální od vyvolávaného porodu? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100