Výživné na dítě plus na rámec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3364
15.2.13 10:13

Tak jsem si přečetla další příspěvek zakladatelky. JEstli se otec bojí jít k soudu, tak na něj zatlač. Buď to budete řešit přes soud nebo bude platit víc, když na to má. Pokud nevycházíš s penězmi kvůli zdravotním problémům malého, tak je to legitimní požadavek. A jestli je zájem otce o dítě jen „sezónní“ podle bůhvíčeho, tak ať se s tím popere, jak chce a neber na něj nějaké ohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
15.2.13 10:16

@mandysek
takže jak sis tu už vícekrát přečetla, základ je soud…víc nic nezmůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.2.13 10:24
  • Citovat
  • Upravit
3542
15.2.13 10:26

@berry4
No taky myslím že zakladatelka to spočítala kapku přehnaně. Jinak by všechny matky co mají nemocné děti stejně, ne-li hůř a jsou třeba samoživitelky chcíply (když to tak musím říct) někde pod mostem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.2.13 10:29

Takže se mi může stát že když se nedohodneme předem na nějaké částce, tak protože nemá práci a už jedny alimenty platí, že mu soud určí třeba jen 1000a já budu mít 8500 pro sebe a mojí dcerku a z toho budu muset platit nájem jídlo a že tohle nemůžu utáhnout soud prostě zajímat nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.2.13 10:32

@terezzza Presne :roll:

• Citovat
  • Upravit
21848
15.2.13 10:32
@terezzza píše:
Takže se mi může stát že když se nedohodneme předem na nějaké částce, tak protože nemá práci a už jedny alimenty platí, že mu soud určí třeba jen 1000a já budu mít 8500 pro sebe a mojí dcerku a z toho budu muset platit nájem jídlo a že tohle nemůžu utáhnout soud prostě zajímat nebude?
Četla sis, co jsme tu psaly? Zkus si to přečíst ještě jednou, v případě potřeby i 2× a zkus si odpovědět sama, z našich odpovědí je to myslím zřejmý. V případě, že nebudeš i nadále vědět, přidej další stejný dotaz, dám ti stejnou odpověď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
15.2.13 10:37

@terezzza
doba je zlá a „druhé“ děti, jsou holt tak trochu v nevýhodě…i když naplno to nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.2.13 10:41

@leene jj, vypadá to tak. No, ještě že já budu kdyžtak ta ‚první‘ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
15.2.13 10:43

@Seizdra
jééé to se máš, já budu ta druhá :D ale co už :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
15.2.13 10:47

Presne o tom mluvim. Funguje to tak, ze mi tatinek napise, ze se za hodinu stavi a zasadne je to vecer. A jeho vymluva je, ze chodi do prace. To, ale chodi skutecne kazdy tatinek. Prinese si koupenou veceri, v klidu si tu poveceri, skoukne telku a jde domu. A malemu se samozrejme v tuto hodinu uz nevenuje. Komu z vas by to bylo prijemne? A kdyz uz nahodou vim predem, ze prijde napr. ve ctvrtek ve dve odpoledne, tak mi ve ctyri napise, sorry nestiham. A pani na soc. ma jeste super napad, ze by bylo dobre, aby treba o vikendu byl tatinek u nas cely den a spolecne se mnou o maleho pecoval, aby se do toho vzil. A k vyzivnemu na sebe jako pro neprovdanou matku? Presne proto, abych nakonec neposlouchala reci, ze jsem mrcha, co ji jde jen o penize jsem do toho nakonec nesla. A dalsi skvela rada tady zaznela, ze golfky a fusak nemusim mit funglace. To nemam. A to je podle tatinka duvod, proc si maleho nebere na prochazky. Protoze on je zvykly na luxus a s necim z druhe ruky jeho nikdo videt nemuze. A ja jsem chtela jit hned na zacatku k soudu. Ale tatinek, jeho rodina i soc. na me koukali, jako na mrchu, ktera chce delat potize, kdyz jde na soc. sepsat jen dohodu, ktera se potvrdi jen soudem a je to formalita. A tak to mame. Je tam, ze styk otce s ditetem se neupravuje a bude dochazet dle svych moznosti. A k vysi vyzivneho? Chtela jsem 3000, ale soc. tatinkovi rekla, ze v dnesni dobe je opt. castka 4500 - 5000. A to mu rekl i jeho pravnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
15.2.13 10:50

@mandysek
vyprdni se na to co si o tobě bude jeho rodina nebo on myslet a běž na ten soud, podat žádost a upravu styku jinak ho tam budeš mít nakvartýrovaného pořád…takhle se to sepíše přesně na dny a jindy má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.2.13 10:51

Taky bych byla, ale můj o děti ‚přišel‘ nezrušitelným osvojením. Jen platil, nestýkali se, nebyly prostory, jeho ex si našla novýho dědulu a donutila ho k osvojení. Takže můj má čistej štít. A sobecky řeknu, že jsem ráda, spokojenost na obou stranách. Oni nemají popletenou hlavu, můj nemusí platit, ex je sem nemusí dávat (už nejsme v 1+1, takže by si je brát asi chtěl, nevím)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
15.2.13 10:59

@Seizdra
Taky bychom si přáli s manželem osvojení…manžel kluka neviděl už několik let, jen platí a kolem toho bylo tolik soudů a takové problémy že fakt kdo nezažil nepochopí. Každopádně ex pletla klukovi hlavu a když manžel kupoval ještě tehdy dárky, říkala pak klukovi že to jsou dárky od ní jejího nového přítele…uplně ho vyšoupla. Takže takhle to první nevídáme ani nijak nemáme (mimo alimenty) Manžel doufám že ten nový tatínek si kluka taky jednou osvojí. tak uvidíme…ale chápu vaši „sobeckou“ :) spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.13 10:59
@terezzza píše:

Ano, presne i toto se Ti muze stat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky