Zákaz stání, výzva - Pražáci pomoc :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2858
4.3.12 21:26
monika215 píše:
S tim jestli to lze vyridit telefonicky neporadim, ale nase zkusenost je takova, ze kdyz manzel spatne parkoval a mel se dostavit k podani vysvetleni, tak tam sel pokorne, zkrousene a oni mu jen domluvili a ze pokud se to bude opakovat, daji mu pokutu.
Takze urcite se na to nesnaz vykaslat, bylo by to podle mne mnohem horsi.

To nesnažím…proto to tu řeším :) Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne :D Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
4.3.12 21:28
Klovasa píše:
monika215 píše:
S tim jestli to lze vyridit telefonicky neporadim, ale nase zkusenost je takova, ze kdyz manzel spatne parkoval a mel se dostavit k podani vysvetleni, tak tam sel pokorne, zkrousene a oni mu jen domluvili a ze pokud se to bude opakovat, daji mu pokutu.
To nesnažím…proto to tu řeším :) Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne :D Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne :D

Snad ne :D Zkus jim popravde rict, ze nejste z Prahy a zakazu stani jste si nevsimli, treba vazne budou hodni a odpusti vam to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.3.12 21:29

Všechny takovéto přestupky řeším osobou blízkou a posláním dopisu, nikdy jsem se nedostavovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:32
monika215 píše:
Klovasa píše:
monika215 píše:
To nesnažím…proto to tu řeším :) Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne :D Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne :D
Snad ne :D Zkus jim popravde rict, ze nejste z Prahy a zakazu stani jste si nevsimli, treba vazne budou hodni a odpusti vam to

No to jsme si teda nevsimli:D Páč jsme tam jak trotlové jezdili a hledali a když bylo jedno místečko mezi tucty aut,tak tam foukli…až když jsem našla tu výzvu,tak jsem teprv začala hodin značku :D Ale jediní jsme nebyli…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:32
zuzouš píše:
Všechny takovéto přestupky řeším osobou blízkou a posláním dopisu, nikdy jsem se nedostavovala :nevim:

To já právě tu osobu blízkou tak moc nechápu…nevím, kdy se to může použít a jestli ještě vůbec může :( Abych si pak ještě víc neublížila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
4.3.12 21:35

Když se ozvou za tři roky, tak jim to nebude nic platné, páč přestupky se promlčují za 1 rok. Nejdřív musí prokazatelně doručit výzvu k podání vysvětlení, což lísteček za stěrač skutečně není. Dělají to tak, že když se nedostavíte, posílají výzvu na adresu bydliště, a to většinou nejdříve obyčejným dopisem, takže to taky nemají doručení prokázané, a když nepřijdete, tak pak někdy pošlou doporučený. Někdy to do roka nestihnou, a potom mají smůlu.
Nicméně asi je lepší tam přijít a vyřešit si to. Ovšem za stovku to asi nebude, nevím jak v Praze, ale v Brně už dávají za parkování až pětikilo :roll: (v zákoně je až do 2000,– Kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
4.3.12 21:37

Osoba blízká ale už neplatí, myslím od 1.1. Za vozidlo je zodpovědný majitel, tečka. Zavolaj, sypej si popel na hlavu a uvidíš, držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:41
veria píše:
Když se ozvou za tři roky, tak jim to nebude nic platné, páč přestupky se promlčují za 1 rok. Nejdřív musí prokazatelně doručit výzvu k podání vysvětlení, což lísteček za stěrač skutečně není. Dělají to tak, že když se nedostavíte, posílají výzvu na adresu bydliště, a to většinou nejdříve obyčejným dopisem, takže to taky nemají doručení prokázané, a když nepřijdete, tak pak někdy pošlou doporučený. Někdy to do roka nestihnou, a potom mají smůlu.
Nicméně asi je lepší tam přijít a vyřešit si to. Ovšem za stovku to asi nebude, nevím jak v Praze, ale v Brně už dávají za parkování až pětikilo :roll: (v zákoně je až do 2000,– Kč).

No to se manžel rozčiloval,co kdyby ten lístek někdo ukrad…ale to je stejně jedno…jako zavolám tam,ale určitě tam nechci jet :( Jakpak to asi dělaj cizincům,tak je tam určitě neženou :)No bratr jednou dostal 200,– v Praze za to samé,ale to si tam lapili,takže to řešili osobně…tak nevím, co čeká mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:42
AgatkaZ píše:
Osoba blízká ale už neplatí, myslím od 1.1. Za vozidlo je zodpovědný majitel, tečka. Zavolaj, sypej si popel na hlavu a uvidíš, držím palečky :palec:

No já právě si taky myslím,že už to nejde…páč se to nedavno zase probíralo :)
Zavolám a určitě se celá posypu :DDD A budu strašně nešťastná :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
4.3.12 21:43

jojo osoba blizka neplati od noveho roku..a tez doporucuju na sluzebnu zajit. a za parkovani napr. ve vyhrazene zone bez povoleni dostala dvakrat jen vytku, ale vsechno je nafocene a pekne zapsane, tz bych to take nepodcenovala :(( pry je za to az 2000kc pokuta a jeden bod? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
4.3.12 21:45

neplatí ta osoba blízká až od roku 2013? nějak jsem o tom četla…ale tím že to nepoužívám tak fakt nevím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
4.3.12 21:46

jinak myslím že to na body není.
bud dostaneš domluvu nebo spíš pokutu, okecej to že si z daleka a jela si sem s dítkem k dr…třeba budou shovívavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:47
Phaia píše:
jojo osoba blizka neplati od noveho roku..a tez doporucuju na sluzebnu zajit. a za parkovani napr. ve vyhrazene zone bez povoleni dostala dvakrat jen vytku, ale vsechno je nafocene a pekne zapsane, tz bych to take nepodcenovala :(( pry je za to az 2000kc pokuta a jeden bod? :think:

našla jsem,že by to mělo být bez bodu…ale do Prahy to mám 150km :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.3.12 21:48

Osoba blízká stále platí, to se jen „mělo“ měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
4.3.12 21:49
kubykula píše:
neplatí ta osoba blízká až od roku 2013? nějak jsem o tom četla…ale tím že to nepoužívám tak fakt nevím :-)

Já to právě nechápu tu osobu :D Nikdy jsem nedostala žádnou pokutu nic,natož abych se vymlouvala na osobu blízkou,tak teď prostě nevím,když mě nelapili na místě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová