Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
monika215 píše:
S tim jestli to lze vyridit telefonicky neporadim, ale nase zkusenost je takova, ze kdyz manzel spatne parkoval a mel se dostavit k podani vysvetleni, tak tam sel pokorne, zkrousene a oni mu jen domluvili a ze pokud se to bude opakovat, daji mu pokutu.
Takze urcite se na to nesnaz vykaslat, bylo by to podle mne mnohem horsi.
To nesnažím…proto to tu řeším
Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne
Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne ![]()
Klovasa píše:monika215 píše:To nesnažím…proto to tu řeším
S tim jestli to lze vyridit telefonicky neporadim, ale nase zkusenost je takova, ze kdyz manzel spatne parkoval a mel se dostavit k podani vysvetleni, tak tam sel pokorne, zkrousene a oni mu jen domluvili a ze pokud se to bude opakovat, daji mu pokutu.
Takze urcite se na to nesnaz vykaslat, bylo by to podle mne mnohem horsi.Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne
Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne
Snad ne
Zkus jim popravde rict, ze nejste z Prahy a zakazu stani jste si nevsimli, treba vazne budou hodni a odpusti vam to
Všechny takovéto přestupky řeším osobou blízkou a posláním dopisu, nikdy jsem se nedostavovala ![]()
monika215 píše:Klovasa píše:Snad nemonika215 píše:To nesnažím…proto to tu řeším
Takze urcite se na to nesnaz vykaslat, bylo by to podle mne mnohem horsi.Kdyby měli úřední den,tak tam hned letím,i kdybych měla tu služebnu hledat pul dne
Doufám,že to ráno zvedne nějakej normální člověk a né nějaká zrůda,co si na mě smlsne
Zkus jim popravde rict, ze nejste z Prahy a zakazu stani jste si nevsimli, treba vazne budou hodni a odpusti vam to
No to jsme si teda nevsimli:D Páč jsme tam jak trotlové jezdili a hledali a když bylo jedno místečko mezi tucty aut,tak tam foukli…až když jsem našla tu výzvu,tak jsem teprv začala hodin značku
Ale jediní jsme nebyli…:D
zuzouš píše:
Všechny takovéto přestupky řeším osobou blízkou a posláním dopisu, nikdy jsem se nedostavovala
To já právě tu osobu blízkou tak moc nechápu…nevím, kdy se to může použít a jestli ještě vůbec může
Abych si pak ještě víc neublížila ![]()
Když se ozvou za tři roky, tak jim to nebude nic platné, páč přestupky se promlčují za 1 rok. Nejdřív musí prokazatelně doručit výzvu k podání vysvětlení, což lísteček za stěrač skutečně není. Dělají to tak, že když se nedostavíte, posílají výzvu na adresu bydliště, a to většinou nejdříve obyčejným dopisem, takže to taky nemají doručení prokázané, a když nepřijdete, tak pak někdy pošlou doporučený. Někdy to do roka nestihnou, a potom mají smůlu.
Nicméně asi je lepší tam přijít a vyřešit si to. Ovšem za stovku to asi nebude, nevím jak v Praze, ale v Brně už dávají za parkování až pětikilo
(v zákoně je až do 2000,– Kč).
Osoba blízká ale už neplatí, myslím od 1.1. Za vozidlo je zodpovědný majitel, tečka. Zavolaj, sypej si popel na hlavu a uvidíš, držím palečky ![]()
veria píše:
Když se ozvou za tři roky, tak jim to nebude nic platné, páč přestupky se promlčují za 1 rok. Nejdřív musí prokazatelně doručit výzvu k podání vysvětlení, což lísteček za stěrač skutečně není. Dělají to tak, že když se nedostavíte, posílají výzvu na adresu bydliště, a to většinou nejdříve obyčejným dopisem, takže to taky nemají doručení prokázané, a když nepřijdete, tak pak někdy pošlou doporučený. Někdy to do roka nestihnou, a potom mají smůlu.
Nicméně asi je lepší tam přijít a vyřešit si to. Ovšem za stovku to asi nebude, nevím jak v Praze, ale v Brně už dávají za parkování až pětikilo(v zákoně je až do 2000,– Kč).
No to se manžel rozčiloval,co kdyby ten lístek někdo ukrad…ale to je stejně jedno…jako zavolám tam,ale určitě tam nechci jet
Jakpak to asi dělaj cizincům,tak je tam určitě neženou
No bratr jednou dostal 200,– v Praze za to samé,ale to si tam lapili,takže to řešili osobně…tak nevím, co čeká mě ![]()
AgatkaZ píše:
Osoba blízká ale už neplatí, myslím od 1.1. Za vozidlo je zodpovědný majitel, tečka. Zavolaj, sypej si popel na hlavu a uvidíš, držím palečky
No já právě si taky myslím,že už to nejde…páč se to nedavno zase probíralo ![]()
Zavolám a určitě se celá posypu
A budu strašně nešťastná ![]()
jojo osoba blizka neplati od noveho roku..a tez doporucuju na sluzebnu zajit. a za parkovani napr. ve vyhrazene zone bez povoleni dostala dvakrat jen vytku, ale vsechno je nafocene a pekne zapsane, tz bych to take nepodcenovala
pry je za to az 2000kc pokuta a jeden bod? ![]()
neplatí ta osoba blízká až od roku 2013? nějak jsem o tom četla…ale tím že to nepoužívám tak fakt nevím ![]()
jinak myslím že to na body není.
bud dostaneš domluvu nebo spíš pokutu, okecej to že si z daleka a jela si sem s dítkem k dr…třeba budou shovívavější.
Phaia píše:
jojo osoba blizka neplati od noveho roku..a tez doporucuju na sluzebnu zajit. a za parkovani napr. ve vyhrazene zone bez povoleni dostala dvakrat jen vytku, ale vsechno je nafocene a pekne zapsane, tz bych to take nepodcenovalapry je za to az 2000kc pokuta a jeden bod?
našla jsem,že by to mělo být bez bodu…ale do Prahy to mám 150km ![]()
kubykula píše:
neplatí ta osoba blízká až od roku 2013? nějak jsem o tom četla…ale tím že to nepoužívám tak fakt nevím
Já to právě nechápu tu osobu
Nikdy jsem nedostala žádnou pokutu nic,natož abych se vymlouvala na osobu blízkou,tak teď prostě nevím,když mě nelapili na místě ![]()