Vzala jsem si pilulku o 4 hodiny později, sníží se tím účinnost?

Anonymní
24.9.19 19:58

Vzala jsem si pilulku o 4 hodiny později, sníží se tím účinnost?

Zdravím, tuhle neděli jsem bohužel byla celý den pryč a zapomněla si s sebou vzít antikoncepci. Normálně ji beru mezi 13:30 a 14:00 tentokrát jsem si ji vzala až v 18:00 (tudíž cca 4 hodiny později). Včera jsem si ji vzala už normálně a dnes taky, ale dnes jsem měla taky nechráněný styk takže se ptám jestli to mohlo nějak snížit účinnost? Ještě podotýkám že to byla moje 7. pilulka z platýčka. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
24.9.19 20:06

Ne, nemůže. Než začneš zakládat diskuze, zkus si přečíst příbalový leták. To by měl být první krok, pokud máš jakékoliv pochybnosti při užívání léčiva.

• Citovat
  • Upravit
2917
24.9.19 20:08
@Anonymní píše:
Zdravím, tuhle neděli jsem bohužel byla celý den pryč a zapomněla si s sebou vzít antikoncepci. Normálně ji beru mezi 13:30 a 14:00 tentokrát jsem si ji vzala až v 18:00 (tudíž cca 4 hodiny později). Včera jsem si ji vzala už normálně a dnes taky, ale dnes jsem měla taky nechráněný styk takže se ptám jestli to mohlo nějak snížit účinnost? Ještě podotýkám že to byla moje 7. pilulka z platýčka. Děkuji.

Neboj, nic se nestane, hlavně že jsi si ji vzala, a jinak bereš v pořádku, já beru ráno tím způsobem že jednou v 6 a jednou v 11 :mrgreen: nic se nikdy nestalo a myslím že nestane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11413
24.9.19 20:21
@Janli píše:
Ne, nemůže. Než začneš zakládat diskuze, zkus si přečíst příbalový leták. To by měl být první krok, pokud máš jakékoliv pochybnosti při užívání léčiva.

Hlavne to mela resit pred tim stykem, kdyz mela pochybnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.22 06:16

Já vzala včera pilulku o hodinu později a to ji beru ráno v 8 hodin. Nene, nesnižuje to účinnost. Buď v klidu. I v příbalovém letáku máš napsáno, do kolika hodin můžeš užít zapomenutou tabletku… já do 12 hodin :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
24.9.22 06:50

Ne, výjimečně se nic neděje, píšou 12 hodin a pak opět ve stejnou dobu. Nicméně ty co to dlabou jako lentilky jsou pak přesně ty, které si stěžují, že otěhotnely přes antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
24.9.22 07:40
@johanka.1987 píše:
Ne, výjimečně se nic neděje, píšou 12 hodin a pak opět ve stejnou dobu. Nicméně ty co to dlabou jako lentilky jsou pak přesně ty, které si stěžují, že otěhotnely přes antikoncepci.

No to pozor!! Já lentilky zdlábnu tak během hodiny celou krabičku a na plodnost to nemá vliv ;)
A teď vážně - 4 hodinové zpoždění vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí