Vzbudit miminko na koupání?

7
20.11.23 18:58

Vzbudit miminko na koupání?

Krásný den,

máme doma skoro dvoutýdenní miminko a máme problém s koupáním. Malá ho bytostně nesnáší, řve jako pominutá.

Řešíme teď, kdy ale koupat, před UM je vzteklá a koupání by nedala, po jídle nám zase do dvou minut usíná.

Máme budit mezi krmením kvůli koupání? Zkoušel to někdo a setkalo se s úspěchem? 🤔

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
20.11.23 19:02
@Petra-dol píše:
Krásný den,

máme doma skoro dvoutýdenní miminko a máme problém s koupáním. Malá ho bytostně nesnáší, řve jako pominutá.

Řešíme teď, kdy ale koupat, před UM je vzteklá a koupání by nedala, po jídle nám zase do dvou minut usíná.

Máme budit mezi krmením kvůli koupání? Zkoušel to někdo a setkalo se s úspěchem? 🤔

Děkuji

Nevím, jestli budit - co v nějaké bdělé chvilce? Ale řeknu ti, co nam pomohlo u obou dětí. Položili jsme miminko na lehátko do vaničky a přes bříško jsme mu dali namocenou plinku. Jak to bylo těžké a hrálo to, tak se okamžitě zklidnilo. A nebo zatím nekoupejte a jenom myjte.

• Citovat
  • Upravit
16341
20.11.23 19:02
@Petra-dol píše:
Krásný den,

Děkuji

Koupej před jídlem a párkrát týdně, to zvládne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
20.11.23 19:05

Nikdy, nikdy v životě bych nebudila spící dítě kvůli koupání. Vždyť to to dítě ani nepotřebuje, koupat každý den. Při přebalování si příprav třeba jen žínku, trochu vody nebo tak, případně oplachni pod tekoucí vodou a stačí. Koupej jednou za pár dnů a usetris trápení sobě i dítěti. Nebo ještě můžeš zkusit koupel dopoledne třeba, jestli to nebude lepší. Ale je malinká, nehrotila bych to. Na špínu neumře. Děti mám čtyři, vím o čem mluvím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8143
20.11.23 19:08

Určitě miminko nebuď. Taky by ti asi nebylo příjemné, kdyby tě někdo vzbudil a hned bys musela do vany :mrgreen:
Myslím, že stačí, když ho otřeš žínkou a koupat budeš jen jednou za několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
20.11.23 19:11

Novorozence jsem dávala zabalené v plence do pěnové podložky, koupala jsem co nejrychleji ale já mám doma asi vodníky spíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
20.11.23 19:13

Mam 7 týdenního syna. Pomohlo mi přes něj ve vanicce dat namočenou plenu (od té doby se pri koupání směje). Koupu vždy před jidlem.
Samozřejmě po koupeli při mazání a oblíkání je řev strašnej, ale mliko ho uklidní.
Koupu ob den, někdy ob ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
20.11.23 19:13
@3mamamina píše:
Nikdy, nikdy v životě bych nebudila spící dítě kvůli koupání. Vždyť to to dítě ani nepotřebuje, koupat každý den. Při přebalování si příprav třeba jen žínku, trochu vody nebo tak, případně oplachni pod tekoucí vodou a stačí. Koupej jednou za pár dnů a usetris trápení sobě i dítěti. Nebo ještě můžeš zkusit koupel dopoledne třeba, jestli to nebude lepší. Ale je malinká, nehrotila bych to. Na špínu neumře. Děti mám čtyři, vím o čem mluvím :D

Někdo jede trend budit co 3h na jídlo a mít daný režim od narození, takže denně to samé dokola a přesně v danou dobu, ideálně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.11.23 19:15
@Petra-dol píše:
Krásný den,

Děkuji

Já bych ji nebudila. Využila bych nějaké bdělé okno během dne :nevim:.
Dceru jsem otírala žínkou, když byla takhle malinká. Velký koupání rozhodně nebylo denně :nevim: :nevim: taky vodu nesnášela :nevim:. To si sedlo až si sedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.11.23 19:20

Určitě nebudit, proč?
Otřít žínkou (radši mokrou žínkou než vlhčenými ubrousky plnými sajrajtů), zadeček se dá umýt pod tekoucí vodou z vodovodu (u holčičky samozřejmě zpředu dozadu :)), a jednou za pár dní či za týden se třeba poštěstí i na chvilku šoupnout do vaničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35830
20.11.23 19:24

Nebudit a nebo si vychytat kdy je vzhůru. A nemusíš koupat každý den. A asi řve, protože je jim zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
20.11.23 19:41

@Petra-dol my koupali 1× za 3-4 dny. Takto mi to řekli v porodnici a i pediatrička. Prý častější koupání je škodlivé pro pokožku novorozeňátek, nabourává to přirozenou obranyschopnost pokožky.
Musíte vyzkoušet, co pomůže - teplejší voda, nějaký zvuk, teplá žínka na bříško? Jinak náš mladý miluje fénování po koupání, tak zkuste, děti to mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3906
20.11.23 19:52

Zadek bych myla tekoucí vodou při každém přebaleni, prostě pod kohoutkem. Ocas bych otřela mokrou zinkou faldiky. Co se týče koupání, no… ani nebudu říkat jak často jsem koupala svoje poslední dítě. Dítě žije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
20.11.23 19:55

Já jsem měla období, kdy jsem koupala po trošce jídla a zbytek dala po koupání. Dávala jsem opravdu dost teplou vodu a honem balila do ručníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6443
20.11.23 20:05

Nebudim. Teď jsem třeba nekoupala týden a nic se nestalo. Miminko se nezpotí ani neušpiní :D To mě už přešlo, budit spící dítě :mrgreen: mimochodem moje malá má koupání ráda, ale spíš ji to probere. Takže jako rituál před spaním je to na nic.

Obecně miminka mají vodu rady. Pokud nechceš aby řvala, zkus změnit čas koupání, ať je v klidu, nebo teplotu vody ( tím bych začala), nebo osvětlení, možná jí nevyhovuje množství vody, zkus koupat s látkovou plenou, ať má pocit bezpečí nebo naopak „vaničkovat“ ve větším množství vody, pohupovat tak jako, to má úspěch u nás.

I když já jsem do zhojení pupíku vůbec mimi nekoupala, a teď to taky nepřeháním. Vždycky usne a tím z toho sejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí