Brigáda na DPP bez pojištění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.11.19 09:46

110 Kč hrubého je čistého, prosím kolik?

• Citovat
  • Upravit
22783
26.11.19 09:58
@Cenarius píše:
Při DPP, bez ohledu na výdělek, nesmíte být na ÚP. - sama si musíte řešit zdravotní

Pokud si vyděláte víc jak 10tis hrubého, tak soc. a zdrav. za vás řeší zaměstnavatel. Když méně, tak si to musíte zaplatit sama.

Ale spočítat si to musíte sama, kolik vůbec odmakáte za měsíc a kolik si vyděláte.

To je nějaká novinka? Já si na ÚP přivydělávala, ale byl tam nějaký limit (tehdy cca 4500 asi?). Každý měsíc jsem musela vykazovat na ÚP výši výdělku a pokud bych v tu dobu měla nárok na nějakou peněžitou pomoc, byla by mi pro tu dobu, kdy si vydělávám, pozastavena a spuštěna zas až po skončení smlouvy. Ale je to pár let zpátky (rok 2015 asi?). Ono už je to dneska jinak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.19 09:59

Teď by byl záskok za paní, která má dva týdny uz zápal plic…

• Citovat
  • Upravit
22783
26.11.19 10:02
@Anonymní píše:
Teď by byl záskok za paní, která má dva týdny uz zápal plic…

To je fajn, ale co dál? Když zrovna nikdo neonemocní nebo nebude vybírat dovolenou, budeš bez peněz a ještě nepojištěná :nevim: To se dá tak jako brigáda, když je pár korun navíc fajn, ale nijak nutně je nepotřebuješ. Jako stálá práce je to na prd. Jistoty žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
26.11.19 10:07

@krtek93 Už přes 2 roky není možné mít DPP při evidenci na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.11.19 10:13
@Anonymní píše:
110 Kč hrubého je čistého, prosím kolik?

DPP do 10000 měsíčně se daní srážkovou daní 15%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
26.11.19 10:18
@Lendeš píše:
@krtek93 Už přes 2 roky není možné mít DPP při evidenci na ÚP.

Aha, tak to mi úplně uniklo 8o Díky!

edit: Aha, na DPČ to stále jde, tak aspoň že tak (ale co vím, tak do toho se zase nehrnou zaměstnavatelé, protože se tam jinak vypočítávají odvody ne? No, to je fuk, to je OT). https://www.penize.cz/…vni-cinnosti

Každopádně jsem chtěla poradit, že bych zkusila třeba měsíc, dva výdělek jen do té výše, abych mohla zůstat na ÚP a pak se případně rozhodla dál. Ale pokud to s DPP nejde, tak nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.19 10:35

Tak holky volal mi šéf… Pry vše chápe, mluvil se svým šéfem a… Plat by byl 120-130 Kč hrubého, smlouva by byla na HPP, Mě zkrácený poměr s tím, že to musí ještě probrat, protože pozice recepční jako taková by časově na zkrácený nesla - ne vždy je každý nemocný nebo má dovolenou, probral by v tom ještě jinou pozici. Tak že řeší co a jak

• Citovat
  • Upravit
16179
26.11.19 10:40
@Jitul.kaaa9 píše:
DPP do 10000 měsíčně se daní srážkovou daní 15%.

Pokud nemá jinou práci a nepodepsala v daném měsíci „růžové prohlášení poplatníka“ jinde, tak jí tu daň pokryje daňová sleva a do 10tis. je hodinová částka v hrubém rovna té čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
26.11.19 10:56

Na co si mám dát pozor holky?

Vím, teď je hrubou mzdu 120-130 Kč
Nevím pracovní dobu, případně počet hodin v měsíci asi na to se zeptat?

Říkal něco o 100 hodinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
26.11.19 13:39
@krtek93
@krtek93 píše:
To je nějaká novinka? Já si na ÚP přivydělávala, ale byl tam nějaký limit (tehdy cca 4500 asi?). Každý měsíc jsem musela vykazovat na ÚP výši výdělku a pokud bych v tu dobu měla nárok na nějakou peněžitou pomoc, byla by mi pro tu dobu, kdy si vydělávám, pozastavena a spuštěna zas až po skončení smlouvy. Ale je to pár let zpátky (rok 2015 asi?). Ono už je to dneska jinak? :think:

Od 29. července 2017 si již (podle novely zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) při evidenci na Úřadu práce nelze přivydělávat formou dohody o provedení práce, a to bez ohledu na výši výdělku. Každá DPP tedy brání evidenci na Úřadu práce a využívání s tím spojených výhod. Ohledně zdravotního pojištění to znamená, že za takového člověka by neplatil pojistné stát – musel by se zdravotní pojišťovně přihlásit jako osoba bez zdanitelných příjmů a sám si hradit pojistné v zákonem stanovené výši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
26.11.19 13:41

@Danielss to uvidíte ve smlouvě co budete podepisovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
26.11.19 13:48

@Danielss ideálně chtěj smlouvu předem k prostudování, ať se když tak můžeš poradit, doptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat