Vztah s Romem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
10.6.17 23:08

Nejspíš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
10.6.17 23:24
@Helileli píše:
Pokud by byl hodný a nesmrdela by mu práce, byla bych třeba s ufounem. :nevim:

Toe fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.6.17 23:29

Nebyla. Ani s romem ani s žádným jine rasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.6.17 23:36

Tohle je těžký, jsou i variace na pomezí. Na některým Romovi to ani nepoznáš, třeba je „panšovanej“ :D. Někdo zas vypadá - a není.
Mám kamarádku, co má za manžela Roma, jsou spolu už dlouho.Ale je to kluk, kterej by jako malinkej v děcáku a pak ho adoptovali bílí. Co vím, tak mají bezproblémové manželství a tři krásné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
10.6.17 23:36

@terien Technická, Romové nejsou jiná rasa, jsou to Indoevropané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
10.6.17 23:39

Nebyla. Nemám ráda míchání jiných ras. Spíš když mají ještě dítě. A je jedno jestli je to rom, arab nebo vietnamec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
10.6.17 23:45
@Danikoof píše:
Toe fajn..
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
10.6.17 23:47

Klidně, byla. Dělím lidi podle toho, jací jsou, ne podle barvy. Nejsem povrchní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
10.6.17 23:50

No upřímně asi ne nebyla, ale chování některých lidí je za hranicemi slušného chování. Pamatuji si jak jsem poprvé přivedla manžela domů. Je to nádherný chlap, trošičku snědší, tmavé hnědé vlasy a nádherné čokoládové oči a manželka mého otce hned aktivně zjišťovala a strašně řešila zda není Rom. Opravdu není, tcháni jsou bílí i celá jeho rodina od prarodičů po tety a strýce, jen je prostě trošku výraznější. Bylo to tenkrát hodně trapné jak všechny sondovala a vyptávala se zda je Rom nebo má romskou rodinu a to i cizích a známých a bylo to dost nepříjemné jak i,, nenápadně,, vyzvídala na manželovi :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.6.17 23:51

Ne neměla, jak už nekdo psal mě by mimo jiné vadila i ta velká hlučná rodina, vžycky když to vidím někde v televizi, tak to bych nedala, já mám ráda svuj klídeček a prostě neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
10.6.17 23:52

Osobně nebyla, ale z úplně jiných důvodů. Od dětství jsem rasista těžkého kalibru, vysazená na blonďáky :mrgreen: čímž padá i přípustnost „ostatních ras“, protože moc přirozeně blonďatých vietnamců, černochů a arabů se nějak nevyskytuje, čert ví čím to bude :mrgreen:
Ale každopádně bych byla opatrná. :think: Myslím tím obecně při střetu kultur. Co mám totálně vyhrazené, nikdy mi nesmí přes práh domu, potažmo postele muslim - prosím bez vyhrocených názorů, tohle je prostě můj názor, na který, jak věřím, mám svaté právo, a stanovila jsem si ho na základě fakt slušné spousty pročtených textů, zahraniční a ryze náboženské nevyjímaje. Ale podobně bych prostě váhala i nad židem, Rusem, Norem, nad kýmkoliv, kdo by byl „odjinud“ a hrozilo riziko, že některé věci v jejich kulturách fungujou jinak… komu „patří“ děti, jaké postavení má žena, jak fungují rodiny… co se dodržuje atd… Prostě už jsem stará rašple a asi moc přemýšlivá :think:
Osobně bych se takovým vztahům primárně prostě vyhýbala, a ne, s „rasou“ jako takovou to fakt nemá nic moc společného. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
10.6.17 23:53
@nela812 píše:
No upřímně asi ne nebyla, ale chování některých lidí je za hranicemi slušného chování. Pamatuji si jak jsem poprvé přivedla manžela domů. Je to nádherný chlap, trošičku snědší, tmavé hnědé vlasy a nádherné čokoládové oči a manželka mého otce hned aktivně zjišťovala a strašně řešila zda není Rom. Opravdu není, tcháni jsou bílí i celá jeho rodina od prarodičů po tety a strýce, jen je prostě trošku výraznější. Bylo to tenkrát hodně trapné jak všechny sondovala a vyptávala se zda je Rom nebo má romskou rodinu a to i cizích a známých a bylo to dost nepříjemné jak i,, nenápadně,, vyzvídala na manželovi :poblion:

Paní S-ková..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.6.17 23:53

Jinak u nás v domě žijí romové, úplně normální rodina, vždycky pracovali, jen kluk měl nějaké problému, že mu vzali řidičák nebo tak, dovnitř člověk nevidí, ale fakt slušní, teda alespon na pohled, pokecáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.6.17 00:07
@Danikoof píše:
Paní S-ková..
Že co? Nechápu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
11.6.17 00:12

Měla jsem kdysi kamarádku romku, byla fajn a chovali se stejně jako b´lí. Co je to platný, když pozděj ji její široká rodina stáhla ke dnu. Víme všichni jak těžký je z návštěvy vypakovat jednoho nezvanýho příbuznýho. A co když jich máš deset a nehnou se měsíc z tvýho domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí