Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helileli píše:
Pokud by byl hodný a nesmrdela by mu práce, byla bych třeba s ufounem.
Toe fajn..
Tohle je těžký, jsou i variace na pomezí. Na některým Romovi to ani nepoznáš, třeba je „panšovanej“
. Někdo zas vypadá - a není.
Mám kamarádku, co má za manžela Roma, jsou spolu už dlouho.Ale je to kluk, kterej by jako malinkej v děcáku a pak ho adoptovali bílí. Co vím, tak mají bezproblémové manželství a tři krásné děti.
@terien Technická, Romové nejsou jiná rasa, jsou to Indoevropané.
Nebyla. Nemám ráda míchání jiných ras. Spíš když mají ještě dítě. A je jedno jestli je to rom, arab nebo vietnamec ![]()
Klidně, byla. Dělím lidi podle toho, jací jsou, ne podle barvy. Nejsem povrchní.
No upřímně asi ne nebyla, ale chování některých lidí je za hranicemi slušného chování. Pamatuji si jak jsem poprvé přivedla manžela domů. Je to nádherný chlap, trošičku snědší, tmavé hnědé vlasy a nádherné čokoládové oči a manželka mého otce hned aktivně zjišťovala a strašně řešila zda není Rom. Opravdu není, tcháni jsou bílí i celá jeho rodina od prarodičů po tety a strýce, jen je prostě trošku výraznější. Bylo to tenkrát hodně trapné jak všechny sondovala a vyptávala se zda je Rom nebo má romskou rodinu a to i cizích a známých a bylo to dost nepříjemné jak i,, nenápadně,, vyzvídala na manželovi ![]()
Ne neměla, jak už nekdo psal mě by mimo jiné vadila i ta velká hlučná rodina, vžycky když to vidím někde v televizi, tak to bych nedala, já mám ráda svuj klídeček a prostě neee.
Osobně nebyla, ale z úplně jiných důvodů. Od dětství jsem rasista těžkého kalibru, vysazená na blonďáky
čímž padá i přípustnost „ostatních ras“, protože moc přirozeně blonďatých vietnamců, černochů a arabů se nějak nevyskytuje, čert ví čím to bude ![]()
Ale každopádně bych byla opatrná.
Myslím tím obecně při střetu kultur. Co mám totálně vyhrazené, nikdy mi nesmí přes práh domu, potažmo postele muslim - prosím bez vyhrocených názorů, tohle je prostě můj názor, na který, jak věřím, mám svaté právo, a stanovila jsem si ho na základě fakt slušné spousty pročtených textů, zahraniční a ryze náboženské nevyjímaje. Ale podobně bych prostě váhala i nad židem, Rusem, Norem, nad kýmkoliv, kdo by byl „odjinud“ a hrozilo riziko, že některé věci v jejich kulturách fungujou jinak… komu „patří“ děti, jaké postavení má žena, jak fungují rodiny… co se dodržuje atd… Prostě už jsem stará rašple a asi moc přemýšlivá ![]()
Osobně bych se takovým vztahům primárně prostě vyhýbala, a ne, s „rasou“ jako takovou to fakt nemá nic moc společného. ![]()
@nela812 píše:
No upřímně asi ne nebyla, ale chování některých lidí je za hranicemi slušného chování. Pamatuji si jak jsem poprvé přivedla manžela domů. Je to nádherný chlap, trošičku snědší, tmavé hnědé vlasy a nádherné čokoládové oči a manželka mého otce hned aktivně zjišťovala a strašně řešila zda není Rom. Opravdu není, tcháni jsou bílí i celá jeho rodina od prarodičů po tety a strýce, jen je prostě trošku výraznější. Bylo to tenkrát hodně trapné jak všechny sondovala a vyptávala se zda je Rom nebo má romskou rodinu a to i cizích a známých a bylo to dost nepříjemné jak i,, nenápadně,, vyzvídala na manželovi
Paní S-ková..
Jinak u nás v domě žijí romové, úplně normální rodina, vždycky pracovali, jen kluk měl nějaké problému, že mu vzali řidičák nebo tak, dovnitř člověk nevidí, ale fakt slušní, teda alespon na pohled, pokecáme…
Měla jsem kdysi kamarádku romku, byla fajn a chovali se stejně jako b´lí. Co je to platný, když pozděj ji její široká rodina stáhla ke dnu. Víme všichni jak těžký je z návštěvy vypakovat jednoho nezvanýho příbuznýho. A co když jich máš deset a nehnou se měsíc z tvýho domu?