Vztah s Romem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1966
11.6.17 00:41
@nela812 píše: Že co? Nechápu

No sonda:S-ková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.6.17 00:46
@lleennttiillkkaa píše:
Taky bych do jiný rasy nešla. Naše sousedka má polovičního roma. Ovšem na něm to teda není vidět. Nádherný chlap, pro rodinu by se rozkrájel, dře jak soumar, ale to je jeden z mnoha

Romove ale nejsou jina rasa…nevim, proc se tenhle blud furt siri.

Ja osobne nevim, asi by zalezelo na konkretni situaci…kamaradka si Roma vzala, byl to jeden z tech, u kterych by to clovek ani nevedel…rozvedli se, ale nakolik v tom hrala roli etnicita, to nevim…z toho, co vim, mi prijde, ze spis ne. Ja nepotkala zadneho, u ktereho bych o vztahu uvazovala ;)

Jinak kulturne (i rasove) smisenych manzelstvi znam docela dost…jo, co jsem se nekterych i drze zeptala, obcas narazi na nejake zajimave situace, plynouci treba z odlisne vychovy, ale celkove funguji nebo nefunguji podobne, jako nesmisene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.6.17 06:17
@emari píše:
Předsudky, strach. Na jednu stranu je běžný projev uzavřených a izolovaných společenství, na druhou stranu v globalizovaném světě fakt malichernost. Za pár desítek let doufám bude taková otázka nepochopitelná. Koukla bych na film Hádej, kdo přijde na večeři a přemýšlela, proč si lidi vytvářej zbytečné domněnky. Na Zemi žije přes sedm miliard lidí, nejde je roztřídit do několika šuplíků…

Ten názor jsi čerpala z nějaké multikulti učebnice? Že jsou na světě různé kultury, je staré, jako lidstvo samo a je to naprosto normální a přirozené a žádná ta kultura není méněcenná. Ale s tím promícháváním tak, jak to probíhá v současnosti (uprchlická krize) z toho za pár desítek let bude velký problém pro naše děti. Nebo myslíš, že ty mraky muslimů a Afričanů, kteří sem jdou, jsou stejně multikulti zaměření, jako naše společnost? Že jsou plni tolerance a připraveni se sžít s Evropany? Na západních zemích je dnes dobře vidět, že to prostě nefunguje, a to ani v druhé, třetí generaci. Oni v sobě mají tu jejich kulturu hluboce zakořeněnou, stejně jako my tu naši, to je přirozené. Oni se té své nechtějí vzdát a my té své taky ne. Zkus se zamyslet, co z toho může do budoucna vzniknout. Vzájemné a láskyplné soužití plné oboustranné tolerance? Dost o tom pochybuju, stačí se jen podívat, jak úměrně s narůstajícím počtem muslimů stoupl počet teroristických útoků a kriminality v západní Evropě. Ve východních zemích je v této chvíli ještě bezpečno. Proč? Protože je tady v takové míře ještě nemáme. Film Hádej, kdo přijde na večeři je moc pěkný a mám ho ráda. Jenže je potřeba věc vidět reálně - většina těch příchozích nejsou lékaři ani vysokoškoláci, tedy vzdělaní, inteligentní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.17 06:44

Jak už tu bylo několikrát zmíněno, Romové patří k europoidní, tedy „bílé“ rase stejně jako my. A stejně jako třeba ti věčně propíraní muslimové.
Vztah s hodným a pracovitým Romem si klidně dokážu představit, proč by ne. :nevim: I když mě osobně se Romové většinou nelíbí čistě vzhledově, nejsem na snědší typy. No i když o Asiatech jsem si to taky myslela a pak jsem si jednoho vzala. :lol: Lidi se fakt nedají roztřídit do pár šuplíků, jak už tu někdo moc hezky napsal. My jsme od sebe s manželem kulturně vzdáleni asi jako den a noc a nijak nám to zatím nepřekáží. Jako samozřejmě se najdou problémy vycházející z odlišné výchovy - on má třeba strašně rád rýži a nudle, já to moc nemusím, tak vařím spíš brambory. Občas jezdíme hodinu po městě, než si vybereme restauraci…

Jinak o Asiatech (mongoloidní rase) se často říká, že jsou takoví tiší a uťápnutí. Upřímně když se sejde manželova rodina (jen část od tchyně čítá asi dvacet lidí), tak kam se na ně v hlučnosti hrabe průměrné romské sídliště. :mrgreen: A to jsou to všichni vesměs velmi dobře situovaní lidé pracující na manažerských pozicích atd.

Za mě je třeba každého jednotlivce hodnotit individuálně (nejedná se jen o vztahy), i když je s tím samozřejmě víc práce než s tzv házením do jednoho pytle. Loni jsme byli s manželem na dovolené v jiné asijské zemi a v hotelu jsme se seznámili s německým párem. Slečna byla strašně příjemná do té doby než zjistila, že jsem z ČR. :roll: Naštěstí jsme v daném hotelu strávili jen tři noci, ale stejně jsme se několikrát sešli u večeře a pokaždé jsem si vyslechla pár „nenápadných“ narážek vycházejících z nějakých zažitých stereotypů. Příjemné mi to teda nebylo a tím víc jsem si uvědomila, jak se někteří lidé asi cítí, když jsou tomuhle vystaveni dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
11.6.17 07:13

Nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.6.17 07:25

Naopak si myslím, že je třeba lidi „třídit“, aby je člověk mohl lépe poznat, protože určité rysy jsou pro danou skupinu charakteristické…ano, jsou výjimky, ale je to dle mého důležité i pro pochopení prostředí, v kterém ten onen člověk vyrůstal, protože to má na každého velký vliv ať už negativní anebo pozitivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
11.6.17 07:27

Já bych s romem nebyla, be kvůli barvě pleti ale kvůli jejich kultuře, jsem spíš konzerva a tichá myš, než abych někde poskakovala v barevných šatech, hrálo se na kytary a vřískalo do rána, navíc by mě kleplo kdyby dojela návštěva o 3 babičkách, 10 tetách a x dětech, trefil by mě šlak, nejsem tak družná jako oni.

• Citovat
  • Upravit
6915
11.6.17 07:37
@LiliSun píše:
Jak už tu bylo několikrát zmíněno, Romové patří k europoidní, tedy „bílé“ rase stejně jako my. A stejně jako třeba ti věčně propíraní muslimové.

Toto pojetí „rasy“ je příliš obecné a neodpovídá relitě. I samotná bílá rasa se dále dělí:

https://www.google.cz/…plemene/amp/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
11.6.17 07:49

Nebyla, já se po zkusenostech cikánům vyhýbám takže by nebyla ani šance aby nějaký vztah vznikl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
11.6.17 07:50

Nebyla, protože mě fyzickzy nepřitahují jiné rasy ani snědé typy a arabské národy, i když patří k naší rase. Nepřitahovaly mě ani národy z jižní Evropy, ale to neznamená, že nepotkám někoho hezkého z takových skupin lidí. Znám muže, který je čistokrevný rom, studoval, podniká, má barák, neromskou bloňďatou ženu a dceru. Jeho bratr polorom byl víc v base než na svobodě a před třicítkou se tam oběsil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
11.6.17 07:54

Vztah s Romem si teda opravdu představit nedovedu. Denně je potkávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.17 07:57

@Gnaar No ale pořád to pod tu bílou rasu spadá. :nevim: Rozdělené je to hezky, nacistické Německo hadr. Nejvíc mě tam teda rozesmál Vetchý s Izerem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
11.6.17 07:59

Nebyla, protože jejich ehm.. odlišná kultura by nezapadla do té naši. Ono to totiž není jenom o jedinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
11.6.17 08:05
@Markéta80 píše:
Ne, cikána nikdy. je to odlišná kultura a navíc bílá holka je často u nich chudák, nezapadne mezi ně :? a to by klidně mohl být multimilionář :mrgreen:

No jak ctu ty nazory tady tak chudak by byl spis Rom v bile rodine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.17 08:08

Proti Romům nic nemám. Sama jsem měla kamarádku Romku, ani jsem to nebrala nějak, že je prostě Romka..
ALe jako do vztahu nikdy.. Myslím, že i když někdo půdje do takového názoru, že nejsou všichni stejní, tak má určitě pravdu, ale myslím si, že to člověk může brát jako - kolegu v práci, kamaráda..ne životního partnera.. Mám okolo sebe možnost vidět tři svazky..
Dva Romové - bílá žena, nebo jak to napsat, a opačně. Všude je to stejné.
Unich jsou všichni spjatí, nebere si ten človek osobu, ale celý kolektiv.. a když nedělá co má, tak se to řeší, ne v páru ale v kolektivu..
Samozřejmě to může být někde možná jiné, ale opravdu si myslím, že je to hodně v málo párech..smíšených

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí