Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denisa56 Z
žádné učebnice, ale ze života mé rodiny (většina rodiny emigrovala v roce 68 a jsou promíchaní slušně, s Asijkou, Indkou, Kanadanem, americkou černoškou) a opravdu moji bratranci a sestřenice ani jejich děti žádné katastrofy neprožívají. Holt nejsme země s koloniální minulostí, takže pro nás něco nepředstavitelného. Jinak se bavíme o Romech, tzn. není třeba strašit uprchlíky a muslímy. Ale co se namáhám, když v první větě použiješ osobní útok, nemůžu se divit, že o kus dál manipuluješ diskuzi ![]()
@LiliSun píše:
@Gnaar No ale pořád to pod tu bílou rasu spadá.Rozdělené je to hezky, nacistické Německo hadr. Nejvíc mě tam teda rozesmál Vetchý s Izerem.
Tak např. v US se pro „bílou europoidní“ používá termín „kavkazská“ rasa. Jinak uváděné rasové podtypy nejsou přeci jen nějakým výmyslem nacistů, ale to dělení je mnohem starší. Akorát že po válce se už ze slova „rasa“ stalo téměř sprosté slovo. Tak se tačalo mluvit o rase „univerzální“. A protože rozdíly mezi Č, Ž a B už okecat nejdou, tak alespoň tohle základní dělení zůstává. Ale už jenom to spojení indo-evropská rasa je umělý slepenec…
@Klopotkova píše:
Byly byste s Romem? S Romem, který by byl pracovitý, hodný, měl spoustu peněz a nebyl problémový? V rodině takový případ nyní čerstvě máme a všichni trneme, jak to dopadne.
Za sebe mohu říct, že bych s Romem nebyla, ani kdyby byl ze zlata, nic proti nim v zásadě nemám, když se chovají slušně, ale vztah opravdu NE.
Všimla jsem si, že na severu Čech jsou lidé k Romům takoví shovívavější. Třeba před časem jsem v Mostě viděla nádhernou ženu, která přijela do centra s Romem pěkně oblečeným v luxusním autě a jak se k sobě měli.
Téma zakládám vlastně z blbého rozmaru, ani nevím proč mi to vrtá hlavou. Ženatý známý třeba měl pravidelně sex s pouličními holkami ze silnicea všechno to byly Romky ze severu Čech.
nikdy, bych
kdybych s ním měla něco mít
@hani28 no tak nemělo by se to míchat, v přirozeném prostředí taky asi lev a gazela se nebudou přátelit. Cikáni mají jinou mentalitu, většina Čechy opovrhuje a když už by se našel jedinec který by zapadl tak málokdy celá jeho rodina. ještě bych pochopila že zapadne ten kdo vyrůstá mimo jejich komunitu, ale taky je to mizivé %
Navíc s cikánem mít dítě to ne. s muslimem bych nebyla už vůbec, vlastně jsme ani neviděla muslima který by byl hezký, to samé u cikánů. Dítěte by mě pak bylo líto až by se mu někdo smál že je cikán a mohla bych za to já jakého jsem mu vybrala otce ![]()
@Gnaar A význam? Konkrétně spojení Rom = jiná rasa mi přijde prostě ujeté a rozdíly v lebečním indexu na tom asi nic nezmění.
Dobře, z biologického hlediska jsou tu tedy nějaké rasové typy spadající pod to širší dělení do tří nebo čtyř hlavních ras. Pokud bychom to ale v běžném životě brali takhle doslova, tak chudák Vetchý, protože ten by tu asi neměl co dělat. To se přeci v běžném životě nedá použít. Trochu mi to zavání tím, kdo je ještě dostatečně „bílý“ a kdo už ne. ![]()
@Markéta80 Míchá se to, co je svět světem. A zrovna Cesi jsou pěkná pouliční směska
Z hlediska evoluční biologie jsou genetické rozdíly mezi rasami zanedbatelné. Samozřejmě nějaké jsou, ale co třeba děti vzniklé ze smíšených vztahů? Jestli má něco význam, je to osobní příběh daného člověka a příběh jeho rodiny. Z toho se už vysoudit leccos dá.
@LiliSun píše:
@Gnaar A význam? Konkrétně spojení Rom = jiná rasa mi přijde prostě ujeté a rozdíly v lebečním indexu na tom asi nic nezmění.
Dobře, z biologického hlediska jsou tu tedy nějaké rasové typy spadající pod to širší dělení do tří nebo čtyř hlavních ras. Pokud bychom to ale v běžném životě brali takhle doslova, tak chudák Vetchý, protože ten by tu asi neměl co dělat. To se přeci v běžném životě nedá použít. Trochu mi to zavání tím, kdo je ještě dostatečně „bílý“ a kdo už ne.
Význam? Především to, že teď se uměle popírá to, že některé vlastnosti člověka jsou podmíněny primárně geneticky (a to tudíž, i když se to nehodí současné vládnoucí ideologii, do důsledku znamená i rasově). Nyní se tvrdí, že rozhodující pro formování osobnosti je výchova a prostředí. Ale jak dlouho se tady někdo zkouší „integrovat do většinové společnosti“ a s jakými výsledky? Zkus si přečíst třeba „Tabu v sociálních vědách“ od Bakaláře. (S tím Vetchým jsem to nějak nepochopil?)
@emari to míchání je špatně protože za chvíli bílá rasa nebude. budou tady všichni do hněda
Už kvůli budoucím dítěti bych do takového vztahu prostě nešla. Cikáni jsou ještě trošku něco jiného tam je těch slušných strašně malé %
Každá rasa, národ má něco specifického a ne to vše smíchat a dítě ani neví co je zač
Ale zrovna smíšených manželstvích s cikánem asi moc nebude
Naštěstí zatím má každý výběr koho si najde, budoucnost bohužel, tam moc výběr nebude. Tam pak by se muselo hledat ne jenom v ČR ale po Evropě, dokážu si představit vztah s Evropanem ale už by tam bylo víc ústupků, názor na různé věci jsou trošku jinde. jen by jsme si asi moc nepokecali
Já manžela našla i ve stejném města co jsme bydlela já
![]()
Mame na vsi rodinu smíšenou. Tatinek rom maminka krásná pani neromka
. Mají moc krásné děti. Pan je příjemný povídat si s ním je hezké, mo takový lichotnik. Ovšem nezůstává to asi jen u toho. Mnoho roku stával pred našim domem a zvonil na mamku, pak sms. I ted po asi 6 letech když se tu ukáže ji vypisuje. Kdo vi třeba je jeho vysněna láska a jen ona to tak láká.
. Nicméně se stará o děti mnohem vic než žena která je často v praci. Říká to takhle sám na hřišti. Anonym z důvodu male vsi ![]()
Myslim si, ze kdyby ten potencialni Rom nesmacel jinde a daval zene penize na domacnost, byl by o dost lepsi variantou, nez prumer chlapu zakladatelek diskuzi na emiminu
@barrbucha píše:
Já bych s romem nebyla, be kvůli barvě pleti ale kvůli jejich kultuře, jsem spíš konzerva a tichá myš, než abych někde poskakovala v barevných šatech, hrálo se na kytary a vřískalo do rána, navíc by mě kleplo kdyby dojela návštěva o 3 babičkách, 10 tetách a x dětech, trefil by mě šlak, nejsem tak družná jako oni.
Moje kamarádka Romka neposkakuje, chodí v kostýmku, učí jazyky na VŠ, má jednu tetu, 2 synovce a 2 babičky.
@emari píše:
@Denisa56 Zžádné učebnice, ale ze života mé rodiny (většina rodiny emigrovala v roce 68 a jsou promíchaní slušně, s Asijkou, Indkou, Kanadanem, americkou černoškou) a opravdu moji bratranci a sestřenice ani jejich děti žádné katastrofy neprožívají. Holt nejsme země s koloniální minulostí, takže pro nás něco nepředstavitelného. Jinak se bavíme o Romech, tzn. není třeba strašit uprchlíky a muslímy. Ale co se namáhám, když v první větě použiješ osobní útok, nemůžu se divit, že o kus dál manipuluješ diskuzi
Nijak jsem na tebe ne´točila, normálně jsem se zeptala a taky si nejsem vědoma, že bych někde manipulovala nějakou diskusi. Nicméně - samozřejmě, že existuje a v pohodě funguje mnoho smíšených párů z různých kultur. Ale je potřeba si uvědomit, že když se to děje v malém měřítku (a to včetně příchozích uúprchlíků), tak je to obohacení a může to prospět. Když se to vymkne a ohledně těch uprchlíků se to krutě vymklo a valej se sem doslova hordy, tak je to katastrofa. Protože to, co funguje ve vaší rodině a asi v mnoha dalších rodinách, v masovém měřítku fungovat nemůže. Já se nebavím o rasách, bavím se o rozdílných kulturách, které v sobě máme všichni hluboce zakořeněné po celé generace. Toho se člověk jen tak nezbaví, ani my, ani ti příchozí Arabové a Afričani. To není ničí chyba, tak to prostě je nastavené, tak po celá dlouhá staletí žijeme. Já uprchlíkama nestraším, oni straší sami.
@Gnaar Některé vlastnosti jsou podmíněné geneticky… hm ale všichni příslušníci jedné rasy přeci nemusí tu konkrétní vlastnost sdílet.
To že se někdo nedokáže integrovat (co to vůbec znamená ta integrace?) je přeci jeho problém, není to nutně problém celé rasy, národa atd. Vždyť i sourozenci se stejnými rodiči můžou mít a často taky mají úplně rozdílné vlastnosti a to i přes stejnou rasovou příslušnost, stejné prostředí a dokonce i třeba víceméně stejnou výchovu. Navíc původní otázka se netýkala integrace, ale vztahu s jedním konkrétním člověkem.
Navíc já mám trochu problém s tou integrací do většinové společnosti, žiju už chvíli v zahraničí a ještě po mně nikdo nechtěl, abych se dokonale začlenila. Ani manžel.
Jinak jsem původem z Mostecka, Janov a Chanov za rohem, vím, jak to tam vypadá. Zase aby si někdo nemyslel.
@Lenka002 píše:
Moje kamarádka Romka neposkakuje, chodí v kostýmku, učí jazyky na VŠ, má jednu tetu, 2 synovce a 2 babičky.
Uznej ale, ze je to presne ta vyjimka, co potvrzuje pravidlo.
Ikdyz poskakovani v barevnych satech, to je trochu prehnane v dnesni dobe.