Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Sem ve vztahu už 11 let a máme syna 8.
Již je to necely rok co muž omarodil a je doma.
Pro mne už je to nesnesitelné sem zvyklá mít svůj prostor kdyz mel třeba odpolední.
Citim nebo sem na vše sama odvez- vyzvednout syna, učení, nákupy, uklid, pověsit prádlo, vyžehlit..
On max vyndá myčku zapne a vyhodí koš říká že po nás vždy uklízí ale že ja to nevidím. Venku máme slepičky a kocky a psi vzdy údajně obstará zvěř.
Posledne sem po praci nekam musela vyzvednul syna a řekla sem ať udělá sním ukol.
Psal že ten ukol nechápe odepsala sem mu zda vyrůstal v ČR nebo v zahraničí jako já. Čekala sem sms typu ty jo to sem ale pako vůbec nevím. (Zasmát se tomu)
No namluvil mne zprávy copak ja vííím ty snim děláš ukoly každý den ja tohle proste neumím jeho ton byl agresivní. Pak tak si bud klidne nasrana ja fakt nevím…
Po příjezdu domu sem dodělala úkol ze synem sama sem nevěděla ale podivala se na internet.
Vždy sem byla pozitivní usmevava ženská ale posledni dobou už jen funguji. Občas se citim jak důchodec domů - práce a je obstarat.
Dnes syn šílený bordel v pokoji ukosnul knoflik z povlečení a ja už hudrovala a domlouvala po chvíli se ozve chlap z gauče s jeho pivem v ruce co pije ted skoro každý večer '' zda už nemůžu přestat že stačí to říct a jít.
To mne opravdu vytáčí ono se to lehce říká z toho gauče že. Já už videla jak vysavam ty bramburky ze zeme a musim šit knoflik ![]()
Do toho chlap chce často sex je hodně akční a ja nejak po těch letech mne to prostě nebaví.
Chybí obejmutí nebo blba masáž.
Když mu nikdy něco řeknu vždy otočí vše že ja sem taková a taková.
Když začne se hadat radši se seberu a jdu pryc nebo mlčím a vše potlačují uvnitř.
On vždy ma asi pravdu a nesmi se mu nic říct.
Mam ho ráda ale jak dlouho vydržím to nevím..
Mam strach byt sama byt bez taty pro kluka..
Děkuji za přečtení a omlouvam se za svuj pravopis.
@Péro Andrevič
Není nemocný mel operaci ruky a teď půjde znova.
Kdyby byl na tom tak zle leží a nepije pivo a nehraje hry.
@89Nika89 píše: Více
Tak proc nemůže obstarat syna on? Nemůže ho vozit?
Co má proboha s tou rukou, že už je rok doma? Já tohle chápu. Jsem ráda, že nejsem sama, ale taky potřebuju svůj prostor, což znamená aspoň někdy sama být. Tohle je na palici. A výhledově se uzdraví kdy? To by mohl být pro tebe světlý bod, na který se upnout a s nervy vydržet. A po roce končí nemocenská a pak je už jen invalidní důchod, nebo se pletu?
Taky by třeba pomohlo, kdybyste se domluvili, že si potřebuješ odpočinout a vypadnout někam sama na víkend, nebo s kamarádkou. Dítě už je velké, s tátou by to určitě zvládli a ty si dáš do kupy pocuchané nervy.
@Péro Andrevič píše: Více
To nevím. Za to vím moc dobře, co to je, když má chlap rýmu. To bude asi podobné.
Hele můj si pro pádu na kole zlomil ruku a došel domu pěšky, takže to tak hrozný nebude ![]()
Bez otce mého syna, žiju už 14 let a je nám tu oběma víc než super. ![]()
Ta domácí pohoda a klid je fakt k nezaplacení. ![]()
A tobě přeji totéž. ![]()
Jsou chlapi, co si zadřou třísku a jsou na umření ( to asi znáš) a pak ti Bondové ( to neznáš)….. No, a ty máme doma….. ![]()
Pocem. ![]()
Jsi mě před spaním fakt pobavil. To říkám, že tě miluju. Ty mínus padesát pod nulou. ![]()
Rok s rukou doma, nic nedělá, prudí a ještě chce často kukat? No ten by jel…
@Erinne píše: Více
Po roce se žádá o prodloužení podpůrčí doby a jde pordloužit maximálně jednou a maximálně ma rok myslím.
Anyway, i po operaci hnáty (otevřená tříštivá zlomenina pažní kosti), kdy mám pěknou železnou dlahu a pár šroubů jsem po víceméně krátké době zvládla bez problému obstarat domácnost, řídit, nakupovat a normálně fungovat. Jasný, někdy to bolí, ale otevřít si pivko nebolí. Pěknej vychcánek… 😁 😁
A jak fungoval doma před tou nemoci? To se staral, uklízel, věnoval se dětem? Ze by se tak změnil? Pokud byl predtim. stejny, tehdy ti to nevadilo?
Chápu, že teď ho máš nonstop na očích, tak to vnímáš mnohem silněji. Navíc vidíš ten nepoměr, že ani do práce nechodí a není schopný nic, než ležet, PC, tv a sosat pivo. To by pro mě bylo k zblazneni.
Měla bys to začít řešit s ním. Nastavit nová pravidla fungování, častěji zmizet z domu a věnovat se sobě…jinak, co s takovým? Když už teď je vše na tobe, tak bys to v klidu zvládla i bez nej a budeš mit svuj klid.
@pikola píše: Více
Nebydlíme přímo ve městě takže jezdit sem tam sem dost nevyplatí a rnao nema vycházky…
Tak tu služku nedělej ne
kluk si snad umí vysát brambůrky a přišít knoflík sám
to samý chlap. Máš jen to co chceš. Nechápu, co ti vadí, když to chceš ![]()