Vztahy v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.11.25 08:22
@arinecka píše: Více

Máme strach, aby to nebylo ještě horší. Takže vždy držím hubu a krok. Jak na mě ječela, už jsem chtěla jít dát výpověď. Ale práce u nás není, něco sehnat je těžký.

• Citovat
  • Upravit
33736
15.11.25 08:26
@Anonymní píše: Více

Horší to bude, když si to necháte líbit. Vždytˇnemusíš být sprostá, normálně v klidu jí řekni, že se k tobě takhle prostě chovat nebude. Když začne ječet, tak jí prostě utni. Čeho se bojíš? Že si půjde stěžovat? A na co? Že se neumí chovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
15.11.25 09:08

Právě, že to bude horší když se neozveš. Bude tě deptat dal a dál. Takový chování je potřeba utnout hned ze začátku a dát jít najevo, že si to nenecháš libit. Ona sklapne když zjistí že jí u tebe pšenka nepokvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.11.25 10:28

Netýká se to jenom tebe, je taková na všechny, rozhodně nestojí za to ječet na ní taky. Při další takové situaci ji prostě klidným přátelským hlasem, velmi mírným a tichým, distinguovaně, pomalu a velice nad věcí, pošli do prdеlе

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
15.11.25 10:58

Slunečnice 15.11.25…
Všimla jsem si, že když je člověk s popisovanou nesnášenlivou povahou na pracovišti déle, ke každému, zejména nově příchozímu, se začne chovat přezíravě. A vím sama, jak je hrozné s ním na pracovišti vydržet. Někdy se stane zázrak, když dotyčná odejde na mateřskou či změní práci ze zdravotních nebo rodinných důvodů. Jinak, pokud to má dobré u vedení a druzí jí jdou z cesty, nemáš šanci její chování změnit. Každopádně je jasné, že se slušností a mírností na ní nemůžeš. Takže pokud řve a ty víš, že jsi na vzniklé situaci neměla podíl, klidně si můžeš dovolit zvýšit hlas a říct ji, neřvi tu na mě, nejsem na to zvědavá, protože mně i tobě je jasný, že tohle se událo bez mého zásahu. Mezi námi, v práci nemá kdo co vyřvávat ani v případě, když se ta chyba stane. Všichni se učíme, všichni ty chyby děláme, a po druhých řvou akorát duševně omezení a nevyrovnaní. Bohužel občas kvůli takovým slušný člověk a dobrý pracantů radši odejde. Což jen posílí jejich pozici. Dobré by bylo, aby takový člověk dostal otevřenou výzvu, podpořenou ostatními, nelíbí se nám tvoje chování, nejsme ochotní ho snášet a budeme se bránit. Už jen tím, že mu vždycky řekněme, aby se ovládal. Takový člověk není žádný reprezentant firmy, ať jakékoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 11:07
@Pe.M.1 píše: Více

Stálí a dlouholetí zaměstnanci její chování vidí, vnímají a okomentují to když ona u toho není, ale nikdo, NIKDO není ochotný se nás zastat nebo jí alespoň zklidnit. Každý si tam hledí svého, hlavně nepřijít do křížku. To naši pozici bohužel taky trochu podrývá. Kdyby měl člověk pocit zastání, šlo by daleko líp se ohradit.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
15.11.25 12:14

Tak v prve rade bych ji prestala lezt do zadku, ona se k tobe chova hnusne a ty se na ni snazis byt mila, privetiva? Proc? Pokud je ji zatezko i pozdravit, tak bych ji taky nezdravila, at si trhne. A je nutne se jasne vymezit az zase zacne pyskovat. Jecet bych na sebe nenechala ani nahodou. Jak by zacla rekla bych ji, ze pokud ma nejaky problem, at to resi s vedenim a nazdar. Na jednu stranu chapu, ze to nechces delat jeste horsi nejakym odporem, kor kdyz u sefove nebo u kolegu zastani nemas, ale s timhle typem lidi to po dobrem nejde. Snaz se si to nepripoustet. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 12:24
@Silverine247 píše: Více

Jak říkám no. Jsme tam 3 co se bavíme a chová se tak k nám, pak je hnusná ještě na jednu kolegyni, ale s tou se nijak zvlášť nebavíme. Uvidíme v týdnů jak se bude chovat, kdyžtak už se ohradím.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
15.11.25 12:29

Jste tri, jste v presile. Urcite se ohrad. Kdyz po sobe nechas slapat, bude testovat hranice dal. Pamatuj si, ze lidi se k nam chovaji tak, jak jim to dovolime. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
360
15.11.25 12:51

Dejte jí deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
15.11.25 13:01

Mám poznámku k tomu, když okolí chování vidí a nezasáhne. To okolí je totiž rádo, že se to netýká jich. Oni radši obětují ty, co se neumějí bránit. Těžké je, když to vedení ví a nic s tím nedělá. Vedení potřebuje, aby tým šlapal a firma šla dopředu. Říkám firma, ale klidně to můžou být kanceláře nebo škola. Od svých dobrých známých, kterým není důvod nevěřit, a ze svých vlastních zkušeností vím o historkách, událostech a vztazích na pracovišti, které by mi tu snad nikdo ani nevěřil. A přesto se staly. Není příliš potěšující, že tak v polovině případů radši vyklidil pole ten, co tam už nemohl vydržet. Já teda nevím, ale kdybych měla pod sebou úsek, kde se někdo takhle chová, nedokázala bych to akceptovat. To, že vedení je s prací zmíněného člověka s chováním burana spokojeno, snad neznamená, že se s klidem bude dívat na to, jak někdo rozvrtává lidi. Je snad i zájem vedení, aby lidi chodili do práce rádi. A že se někomu nedá co vytknout, to je snad v popisu práce každého, pracovat co nejlíp. Sama jsem jeden čas měla problém, šlo o člověka, který tam nebyl ani tak dlouho jako já a byl na nižší pozici, je to ošklivý výraz, ale nevím, jak jinak to říct. Platově a vzděláním byl jinde no. A ten člověk si vždycky vybral mě, aby mě doslova vypeskoval. Za věc, kterou jsme tam dělali všichni stejně, protože to tak prostě bylo odjakživa. To mi hlava zkrátka nějak nemohla pobrat. Jestliže se všeobecně ví a všeobecně dodržuje nějaké pravidlo, postup, a někdo si na vás vyskočí, že takhle se mu to nelíbí, ale zůstane to pouze u toho incidentu a ostatní to dělají dál, aniž by o tom věděly, to je prostě na hlavu. Já tomu říkám být ve špatnou dobu na špatným místě. Zrovna se přimotat do cesty tomu uzurpátorovi, co si potřebuje zchladit žáhu. A co mě taky vždycky opravdu nadzvedávalo…že něco je potřeba a někdo jde a vyhoví a někdo dělá, že se ho to netýká, nechá se prosit, dělá fóry, musí se kouknout do diáře, zda to půjde, hledá klíčky a způsoby, aby to udělat nemusel a šlo se za někým jiným. A co s takovým člověkem. Vyhodit ho nelze, za ochotu udělat něco navíc, když někdo vypadne, si vás nakonec ani nikdo neváží, protože se to bere jako automatická samozřejmost a dotyčný, co si to umí zařídit, má nakonec takovou pozici, že za ním příště ani nikdo radši nejde. Je vysmátý, má od všech pokoj, udělá si to, zač je placený a moc dobře ví, že se na něj nemůže. To je taky další extrém v práci. Někdo si tu pozici vyřve svou nesnášenlivostí a druhý sice na sebe neupozorňuje, je na svém písečku a je mu úplně fuk, že ostatní kolem mají práci navíc, se kterou si ho neodvažují obtěžovat, protože moc dobře vědí, jak by to dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
15.11.25 14:12

Já jsem před lety, ve stejné práci jako teď, ale za trochu jiných podmínek, měla přímou nadřízenou, od níž jsem zažívala regulérní šikanu, bossing. Po mně se vozila nejvíc, pak zařídila, aby jednu mou kolegyni vyhodili za banalitu atd. Jiná kolegyně s ní táhla, lezla té šéfové do zadku a donášela na nás ostatní z týmu. Ta nadřízená po pár měsících mého působení odešla na mateřskou a už se nevrátila, protože mezi tím se přišlo na určité podvody a další průšvihy, ve kterých jela. Mě to hodně poznamenalo a poté, co odešla, a i teď, po mém návratu do zaměstnání po dětech, se tam jako v kolektivu cítím naprosto skvěle. Tím chci říct, že jeden člověk, nedej bože šéf, dokáže rozložit celý tým lidí a já tenkrát ani svou práci nedělala tak jistě, sebevědomě a bez chyb, když jsem se pořád třásla, co si zase najde a za co mě sjede před celým týmem. Proti kolegovi je obrana, že se prostě nebavíte, neřešíte nic krom nezbytné práce. Ale psychopatický nadřízený, který podle vyššího vedení jen dělá dobře svou práci a má výsledky, proti tomu není kromě výpovědi obrany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 15:38
@teroonka píše: Více

My tam nejsme na žádných pozicích, je to manuální práce v malé z části rodinné firmě. Jsme víceméně na stejné úrovni všichni, jen někdo je tam dýl a je zkušenější a někdo prostě zrovna začíná. A proto, že jsem o dvacet let mladší než ta dotyčná osoba která je tam třeba už 5 let a teprve se učím, mám asi takové chování. Já neříkám, nemusí být každý sympatický každému, ale tohle je už dost hnusný…

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
15.11.25 16:26

Ahoj, za chvili tam budes rok, pak se muzes poohlidnout po necem jinem, praci po rodicaku uz budes mit „splnenou“, tak hledání pujde lip. ❤️

Jak velka je to firma? Mate HR?

Ja bych si lockala, az na me priste vyjede a jlidnym hlasem, ale nahlas, aby to slyseli u ti okoli, ji rperudila a rekla, ze se ti nelíbí, jakym zpusobem s tebou jedna a ze příště uz to budeš nucena řešit. Nacvic si tu formulaci ored zrcadlem, at jsi příště v klidu a víš, co říct.

Pokud máte hr, tak bych při pristim incidentu naosala na HR, v kopii dala i svoji nadrizenou. Obsahem emailu by bylo bud šikana, nebo nevxhovujici pracovni podminky. Neco takoveho. Zacala bych asi s tebou nevyhovujicimi pracovnimi podminkami (klidne to naformuluj jinak).

Ono dokud to neresis formálně, tak je to jako by se nic nedelo. Jako by zadny konflikt nebyla a ona se chovala správně :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
35914
15.11.25 17:09

To, že je starší a zkušenější jí nedává právo se takto chovat.
Možná se boji o místo, že ji nahradí někdo mladší a lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat