Vztek při večerním rituálu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
8.8.19 08:11

@Jana206 já koupu každý den, protože je fakt takovej olezlej. Je horkokrevnej a docela se opocuje. Proto to i dělám večer, no. Ale zkusím se no to vybodnout. Jo a koupu v koupelovým oleji. To myslíš, že stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
8.8.19 08:13

@Šáruší napadlo mě to taky. Ale jak byla největší vedra, tak ležel v košíku úplně nahatý, bez plíny a docela si lebedil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
8.8.19 08:13

Náš taky řval a taky jsem nemohla přijít na to, co mu vadí. Prostě nesnášel celou tu operaci. Samotné koupání miluje od narození. Ale to mazání, oblékání, příp. čištění oušek/nosu, to nesnášel. Ani nevím kdy to přestalo. Asi ve 3 měsících :think: kdy už vyrostl ze škopíku a sprchoval se s námi a při mazání koukal na barevné ručníky nad ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
8.8.19 08:51

Moje malá měla to samé. Já si myslím, že nesnášela to mazání, dodneška když chci realizovat operaci mazání, čištění uši apod tak se brání jakoby ji napadl medvěd. Do tří měsíců jsem koupala jednou týdně, ale ona byla zimní, tak možná bych v těch vedrech změnila názor. Režim má až teď kolem 8meho měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.8.19 08:59
@Čičorečka píše:
@Šáruší napadlo mě to taky. Ale jak byla největší vedra, tak ležel v košíku úplně nahatý, bez plíny a docela si lebedil :nevim:

možná mu to vadí v tom velkém otevřeném prostoru. Jinak k mazání, dcera byla ekzematik, takže jsme hodně mazali, a ona to taky nesnášela děsně, ale kožař říkal, že si mám vybrat, že když jí budu koupat v oleji, že už ji nemusím večer po té koupeli mazat. Běžné dítě neekzematické ani nepotřebuje denně mazat. Tak ho zkus nenamazat, vyndat z vany hned do osušky, chovat v osušce a nemazat, jestli by nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.8.19 09:01

Vyhrála jsem soutěž četnost použití slova mazat v jednom příspěvku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
8.8.19 09:09
@Šáruší píše:
Vyhrála jsem soutěž četnost použití slova mazat v jednom příspěvku :mrgreen:

Kdo maže, ten jede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
8.8.19 09:11

No tak já zkusím koupat přímo s olejíčkem a nemazat, uvidíme. Ještě mě napadlo, že nemám žádnou vrstvu navíc mezi podložkou a tou vlhkou flanelovou plenou, do které ho utírám. Zkusím dát na podložku ještě froté osušku, ať nemá pocit, že se vlhký lepí na ten plast :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
8.8.19 09:13

@zuzikka @Martha03 No tak aspoň že nejsem jediná, co má dítě s problémem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
8.8.19 09:17

@Čičorečka tak jsou děti, které prořvou celej den, takže tohle jsem brala s nadhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
8.8.19 09:23
@Čičorečka píše:
@zuzikka @Martha03 No tak aspoň že nejsem jediná, co má dítě s problémem :lol:

To je jasný, že ne… Zkus pod něj dát ten ručník ať se nelepí na ten plast. Já malou dávala v koupelně do cestovni postýlky měla jsem na ni ten přebalovací pult, tak jak jsem ji vybalila na pultíku z ručníku položila jsem ji na deku do té postýlky. Mazání jsem nakonec vzdala, doteď když ji chci teď v létě namazat krémem na ochranu před sluncem řve jak tur. Celkově moc nemá ráda když ji někdo sahá na obličej, ruce a tak. Řešila jsem to chvíli i tak, že jsem ji dala manželovi on s ní chodil a prechytaval tak, abych ji mohla mazat, to ji nevadí. Ale jak je na místě a má vydržet tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
8.8.19 10:20
@zuzikka píše:
@Čičorečka tak jsou děti, které prořvou celej den, takže tohle jsem brala s nadhledem.

Mně nevadí ani tak to řvaní při mazání, jako to, že se díky tomu dostane do takovýho záchvatu, že pak nemůže jíst. Řve, loká vzduch, natlačím do něj sotva půlku a část pak vzteky ještě vyblije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
8.8.19 10:51

@Čičorečka hm, na prd no. Tak to ten náš byl ještě zlatej. Hele, pokud na to nepřijdeš, tak přeju ať ho to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.19 11:18

Jindy, když ho položíš na tu podložku třeba kvůli přebalení, to mu neva?
Já bych nejdřív zkusila nemazat (kup kvalitní koupelový olej a pokud nemá nějaké kožní problémy, tak celé tělo není třeba mazat nebo to můžeš udělat během dne, při přebalování), po koupeli osušit v náručí, položit v té osušce na podložku a oblékat postupně bez úplného rozbalení (nejdřív plenku, nožičky do overálku a pak teprve vybalit a obléct vršek, už třeba opět na ruce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
8.8.19 11:21
@Čičorečka píše:
Mně nevadí ani tak to řvaní při mazání, jako to, že se díky tomu dostane do takovýho záchvatu, že pak nemůže jíst. Řve, loká vzduch, natlačím do něj sotva půlku a část pak vzteky ještě vyblije :zed:

Asi bych přestala koupat každý den a třeba jen jednou týdně a jiné dny jen otřela obličejík a záhyby vlhkou plínkou. Proč už tak malého koupeš v oleji, ty pupínky nebo potničky může mít z toho? Ve vaně je jen pár minut tak mi to nepřijde nutné, ale možná se to kůli těm každodenním koupelím se musí? Jestli nemá suchou pokožku, tak by na něj žádnou kosmetiku nedávala jen mazala zadeček proti opruzení při přebalování. Já mám srpňátko, přesně ty největší vedra a taky jsem koupala jen jednou týdně a kůžička v pohodě. On asi pláče, že mu to fakt vadí tak bych mu radši ulevila koupáním jen jednou týdně ono to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí