Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, urcite se to tu probiralo, ale nemam moc casu podobnou diskuzi hledat..
mam 3 mesicni holcicku, ktera se za posledni tyden straslive vzteka, kdyz ji kamkoliv polozime. chce se jen nosit a nosit. ikdyz ji chovame v naruci, ale sedime pri tom, tak ma uplny hystericky zachvat. jakmile ji vezmeme, tak je behem vteriny klid, takze ji snad evidentne zdravotne nic neni ![]()
jen jsem se chtela zeptat vas zkusenejsich co si o tom myslite. muze uz 3 mesicni dite takhle „zkouset“ co si muze a nemuze dovolit? do teto doby to totiz nikdy nedelala…
cetla jsem nazor, ze 2 mesicni miminko uz mam pri tomhle chovani nechat tak at se vyvzteka, ale vzdycky to vydrzim chvili a pak to vzdam…
je mi ji strasne lito… ale za se na druhou stranu nechci aby z ni byl „zavisak“ ktery se musi jen a jen nosit.
premyslim, ze to vyresim tak, ze ji dam do postylky tak, aby na me videla a budu si s ni povidat…
![]()
no já bych to spíš viděla na prdíky, potřebuje natřásat, aby se jí uvolnily střeva
Masírujete jí bříško? Necháváte ji rozbalenou, at´kope nožkama a vyprdí se? Dáváte jí nějaké kapky na prdíky?
@berry4 píše:no já bych to spíš viděla na prdíky, potřebuje natřásat, aby se jí uvolnily střeva
Masírujete jí bříško? Necháváte ji rozbalenou, at´kope nožkama a vyprdí se? Dáváte jí nějaké kapky na prdíky?
nevim, nikdy na prdiky netrpela, rozbalena byva i hodinu v kuse, brisko masirujem… ![]()
jeste me napada, ze si rucickama strasne smejdi v pusine, tak jestli ji nesvedi dasne
![]()
nikdy… Ono právě kolem tohoto věku to začíná. Jak se chová, když je rozbalená, je v klidu? SPOKOJENÁ? Většinou prdíky tyhle záchvaty vzteku působí odopledne až večer. Ale může být i přes den. Dobré je taky dávat mimi třeba do lehátka na stůl, když jsi v kuchyni, atˇna tebe vidí. A nebo prostě potřebuje náruč a kontakt, na to je dobrý šátek. Neboj, nerozmazlíš, malé děti mají právo na náruč a kontakt, ono to časem přejde, až poznají víc svět a jeho lákadla ![]()
@berry4 píše:nikdy… Ono právě kolem tohoto věku to začíná. Jak se chová, když je rozbalená, je v klidu? SPOKOJENÁ? Většinou prdíky tyhle záchvaty vzteku působí odopledne až večer. Ale může být i přes den. Dobré je taky dávat mimi třeba do lehátka na stůl, když jsi v kuchyni, atˇna tebe vidí. A nebo prostě potřebuje náruč a kontakt, na to je dobrý šátek. Neboj, nerozmazlíš, malé děti mají právo na náruč a kontakt, ono to časem přejde, až poznají víc svět a jeho lákadla
jj, kdyz je rozbalena je spokojena.
aha, tak ja myslela, ze kdyz strili jako delobuch tak je v pohode…
no, kazdy den se naucime neco noveho ![]()
@tanik1912 Nejsem moc chovací maminka, ale když to jinak nejde. Je to lepší, než nechávat vyřvat. U nás je Elina buď v lehátku a vidí na mě, nebo pustím televizi a Mickey Club, nebo jsem s ní na dece a hrajeme si. Do náruče ji beru, když je hodně nevrlá, protože se blíží doba spánku, tak aby se trochu uklidnila a to jí ukazuju byt a jsme u zrdcadla…
Určitě bych takhle malé nenechávala vyvztekat, stejně nepochopí, co po něm chceš. Samosebou, když brečí, hned k ní neběžím, ale to jí nechávám MAX 5 minut…
@tanik1912 píše:
jj, kdyz je rozbalena je spokojena.aha, tak ja myslela, ze kdyz strili jako delobuch tak je v pohode…
no, kazdy den se naucime neco noveho
Jestli jsou to prdíky, tak doporučuji laktobacily a pak kapky Baby Calm. Těm bych postavila sochu, jak nám pomohly ![]()
No u nás je to neco podobneho. Maty se chce porad nosit, protoze moc rad pozoruje vse kolem. Takze podle me je uz taky zvedava a libi se ji telesny kontakt. Rucicku ma nas maly vrazenou v pusince ted taky porad, uz jsme mu koupili i kousatko. Ja si myslim, ze to prdiky nebudou. Nas maly prdi krasne, jak se rika.. jak stary chlap.
@maritimka píše:
@tanik1912 Nejsem moc chovací maminka, ale když to jinak nejde. Je to lepší, než nechávat vyřvat. U nás je Elina buď v lehátku a vidí na mě, nebo pustím televizi a Mickey Club, nebo jsem s ní na dece a hrajeme si. Do náruče ji beru, když je hodně nevrlá, protože se blíží doba spánku, tak aby se trochu uklidnila a to jí ukazuju byt a jsme u zrdcadla…
Určitě bych takhle malé nenechávala vyvztekat, stejně nepochopí, co po něm chceš. Samosebou, když brečí, hned k ní neběžím, ale to jí nechávám MAX 5 minut…
dekuju. my kdyz si spolu hrajem, tak to chvili vydrzi, ale ve vetsine casu bohuzel zacne taky plakat. driv kdyz jsme to delali, vydzela dlouho bez jakehokoliv naznaku vztekani nebo litosti…
prave proto je mi to divne…
s tim spankem je to podobne. driv proste odpadla a spala. ted zazivame silene sceny… takze pred spankem chovat MUSIME kdyby nevim co…
![]()
noo, asi se proste jen meni a me to vydesilo. cele odpoledne, vecer a noc vetsinou prospi a rano hulaka, tak je mi to i lito, ze si ji vlastne ani neuziju… ![]()
@tanik1912 já to taky na prdíky nevidím, malá na to taky netrpí, prdí jak dělobuch..poslední dobou se taky vzteká dokud jí někdo nezvedne a nenosí..řekla bych že to je tím, že už se prostě umí nudit a na zádech už to má okoukané tak se dožaduje jiného pohledu na svět..takže jsem jí začla dávat do lehátka a je klid..
@tanik1912 spokojené dítě, ani to, co vyžaduje náruč, nemá záchvaty vzteklého pláče. Ty jsou právě z prdíků. A jestli je spokojená rozbalená, tak to je jasné. To může kopat nožkama, jde to z ní ven. V plínách už toho pohybu tolik není, tak se to hromadí a hromadí… Být tebou, zkusím nějaký kapky, tím nic nepokazíš.
@gabje píše:
No u nás je to neco podobneho. Maty se chce porad nosit, protoze moc rad pozoruje vse kolem. Takze podle me je uz taky zvedava a libi se ji telesny kontakt. Rucicku ma nas maly vrazenou v pusince ted taky porad, uz jsme mu koupili i kousatko. Ja si myslim, ze to prdiky nebudou. Nas maly prdi krasne, jak se rika.. jak stary chlap.
jj, souhlasim. taky miluje koukat kolem sebe, a je to zenska, takze u zrcadla stravime hodne casu
, ale nedokazu ji nosit dlouho, protoze je uz silene tezka, takze obcas potrebuju vysadit a aspon sednout nebo ji polozit a to jakmile udelam, barak se otrasa v zakladech…
kousatko mame taky, ale ona si zatim moc veci do pusy nedava, takze je nam zatim k nicemu. zkousim ji ho tam podrzet, ale jen ho olizuje a nic…
![]()
taky myslim, ze snad kdyz tak strili, taky jako stary chlap, tak prdiky by to byt nemely… nevim… ![]()
@berry4 píše:
@tanik1912 spokojené dítě, ani to, co vyžaduje náruč, nemá záchvaty vzteklého pláče. Ty jsou právě z prdíků. A jestli je spokojená rozbalená, tak to je jasné. To může kopat nožkama, jde to z ní ven. V plínách už toho pohybu tolik není, tak se to hromadí a hromadí… Být tebou, zkusím nějaký kapky, tím nic nepokazíš.
urcite vyzkousim, dekuju za radu
ale prave kdyz je rozbalena, nic z ni ven nejde. prdi v pline… ![]()
Příspěvek upraven 05.04.13 v 07:52
Ježiš fakt mě dojímá, jak každý za vším vidí prdy! Náš malej teď začal mít také takové záchvaty vzteku, vyloženě si vynucuje vzít. Ale stačí ho chvilku nechat a za 2 minuty se vyvzteká a spokojeně usne. Takže dle mého názoru se dokážou vztěkat a ne že ne. Věnuju se mu maximálně, ale vše má své meze.
@syselinka píše:
@tanik1912 já to taky na prdíky nevidím, malá na to taky netrpí, prdí jak dělobuch..poslední dobou se taky vzteká dokud jí někdo nezvedne a nenosí..řekla bych že to je tím, že už se prostě umí nudit a na zádech už to má okoukané tak se dožaduje jiného pohledu na svět..takže jsem jí začla dávat do lehátka a je klid..