Vztekající se miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
338
23.9.14 20:11

Vzteka se z nudy? 8o a kdo ji tu nudu vytvari? :think: mam petimesicniho syna a neustale od narozeni jedeme pisnicky, basnicky, knizky, manaskove divadlo, povidame si, ukazuje me si…a to k tomu stiham celou domacnost ;) Jo a taky nechapu, jak si muzes myslet, ze ti nejak zareaguje trimesicni dite na okriknuti :zed: uvazuj proboha :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
23.9.14 20:13
@Sibyla0 píše:
8o

Asi tak…

Šestiměsíční děti jsou tak chytré, že si uvědomují, že když se nenají teď, tak dostanou až za tři hodiny? To jsem teda netušila!

Anonymní, už z tvých příspěvků je cítit, jak si podrážděná, zkus se zklidnit a možná to pomůže. Miminko nemá jinou možnost, jak dát najevo, že se mu něco nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.14 20:22
@natyber píše:
No zřejmě seš nervní ty a ona to cítí, nebo jí prostě něco je. Že by se takhle mrskala až popojíždí kočár a nebo v náručí, to je divný. Přebaluje se tak, že plínku rozlepíš, stáhneš s ní to nejhorší, plínku ohneš čistou stranou pod dítě a dotřeš zadeček, nebo dej prostě tu plínu rovnou pryč. Kojíš? Může mít koliku, může mít růstový sprut :nevim: může to být cokoliv jihého. Chovej a zpívej, nevím jak jí chováš, ale zkus změnit polohu asi už chce víc vidět, s kočárem musíš jezdit, asi jí to nebaví když kočár stojí :think:

Děkuji za radu. Je fakt, že když jezdim s kočárem přes prách dveří, tak jí to uspává, ale jakmile přestanu a ona ještě nespí úplně, začne se zas vrtět. Jinak už nekojim. Odstrkávala se mi od prsa a brečela u toho. Zkoušela jsem i odsávačku, ale mléka jsem měla méně a méně, tak jsem přešla na UM úplně. Každopádně 1.10 jdeme k doktorce, tak se poptám co by to mohlo být. :oops:

• Citovat
  • Upravit
6050
23.9.14 20:27
@Anonymní píše:
Děkuji za radu. Je fakt, že když jezdim s kočárem přes prách dveří, tak jí to uspává, ale jakmile přestanu a ona ještě nespí úplně, začne se zas vrtět. Jinak už nekojim. Odstrkávala se mi od prsa a brečela u toho. Zkoušela jsem i odsávačku, ale mléka jsem měla méně a méně, tak jsem přešla na UM úplně. Každopádně 1.10 jdeme k doktorce, tak se poptám co by to mohlo být. :oops:

No dítě se od prsa odstrkává když má tzv. růstový sprut, stačí jen vydržet, ale to je jedno, nevím jak dlouho dáváš UM, ale zkus ho změnit, nemusí jí to vyhovovat. Jinak jí prostě musíš nějak zabavit, choď s ní hodně ven dopoledne i odpoledne prostě co nejvíc. Když chováš tak jí ukazuj věci, zpívej klidně i bláboly, dej jí na zem bříško (buď u ní) a dej kolem ní hračky, nebo hrazdičku, pořiď si lehátko a dej si ho všude kde jsi ty ona tě uvidí, můžeš na ní mluvit, občas pohoupat a tak stihneš i něco udělat. Určitě se s doktorkou poraď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.14 20:39
@ncc1701 píše:
Tak v první řadě je to miminko, který fakt nedělá naschvál, že si kecne do podělaný plíny při přebalování. Jinak doporučuju počíst si, třeba tady , proč děti pláčou. Oni neuvažují na stejné rovině jako dospělí, takže k nim tak ani nemůžeš přistupovat.

Dík za odkaz. Pročtu a vyzkouším :hug:

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
25.9.14 14:39
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám tříměsíční dceru a už nevim co s ní. Furt se vrtí, vzteká se a řve. Při koupání vycáká půlku vaničky, když ji přebaluji často si do podělaný plíny namočí i záda a ušpiní oblečení, v kočárku řve a škube sebou až z toho kočárek popojíždí sem a tam, na posteli se jí taky nelíbí, dudlika vyplivává, na ruce je k nevydržení (bojim se, že mi spatne jak se vrtí), obléct ji je opravdu umění a když na ni zařvu, tak se rozbrečí. Pozám kdy brečí a kdy se jen vzteká. Při vztekání jen řve a škube sebou a při pláči je klidná a tečou ji slzyčky. Prosím paraďte co s ní. Po dobrým to s ní nejde, když ji vezmu na ruky a šeptám ji klidným hlasem do ouška a po zlým se dá zas do breku.

Koupila bych ergonomické nosítko… u nás na tohle zabralo - je to přecitlivělé mimi, které potřebuje maminku. Že to dříve nevyžadovala? Neuvědomovala si to, teď je starší a vnímá, že máma není tak blízko, jak by chtěla, aby byla. Já jsem chvíli nosila a pak si i dokázal chvíli sám hrát, protože si naplnil citovou nádobu. Je to v nosítku jiné než jen v náručí - v nosítku má polohu podobnou, jakou mělo v bříšku… uklidní se lépe. Kolikrát jsem jen dala vzala do náruče a nepomohlo to… dvacet minut v nosíku to udělalo zázraky. Konečně jsem mohla chodit na procházky a mimi neřvalo v kočárku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
27.9.14 06:32
@Terina89 píše:
Ty řveš na 3měs. dítě? 8o Prostě ji zkus třeba zpívat, ukazovat, co kde je, vydrž, ale rozhodně na ni nekřič…

Kdo to vztekani a plac u miminka neprozil, tak nevi jake jsou to nervy a stres, dite place, vzteka se, na pul hodky usne a pak to jede znova dokola, to znam. Taky jsem na nej zarvala, protoze clovek uz nevi co ma delat, je najezenej, prebalenej, vyprdenej, takze je tu strach, bojime se. Ale zjistila jsem, kdyz se vzteka a uz nepomahalo noseni a chozeni po byte, rad totiz kouka na vse kolem a je klidny, tak kdyz ani to nezabralo.Tak sem vzala lehci deku a svazala ho, jenom tak aby mel rucicky podel telicka, pak usnul. Takze si myslim, ze to vztekani, je unavou, mimi neumi zavrit oci a spat, bud chodit a uspat a nebo zavinout, chvilku pohoupat a hajinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.10.14 12:03

Taky se přidávám k diskuzi-musím říct že se synovi věnuju jak jen to jde-nestíhám vůbec nic jiného a řev je u nás na denním pořádku-nepomůže ani nosit-změna polohy zabere tak na 3 minuty a hraní s hrazdičkou a hračkami to samé..U každého usínání je řev a v kočárku taky nerad jezdí-ani u cizího nechce být..Někdy opravdu nevím co s ním :( že by zůstal nachvilinku sám bez řevu neexistuje..Když ho chvilku nechám, tak se strašně vzteká. Nezvládnu ani uvařit oběd-natož tak uklidit..Je plně kojený a má 4 měsíce. Nevím jestli ho něco netrápí, ale zkoušela jsem kde co a opravdu už nevím.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.7.18 11:26

Dobrá pomoc

@DiváBára
@DiváBára píše:
Vzteka se z nudy? 8o a kdo ji tu nudu vytvari? :think: mam petimesicniho syna a neustale od narozeni jedeme pisnicky, basnicky, knizky, manaskove divadlo, povidame si, ukazuje me si…a to k tomu stiham celou domacnost ;) Jo a taky nechapu, jak si muzes myslet, ze ti nejak zareaguje trimesicni dite na okriknuti :zed: uvazuj proboha :zed:

Wow. Musím uznat, že tohle je fakt super stránka na pomoc maminkám. Člověk zmíní, že okřikne dítě a vy hned ho kamenujete. Přitom původní příspěvek zcela ignorujete. Pokud si chcete vychovávat dítě podle sebe, tak to dělejte, ale nikomu to nevnucuje. Člověk sem jde pro radu ne pro hodnocení jeho činností.

Teď k autorce příspěvku. Moc vám gratuluju, že jste taková super máma, ale pokud se chcete chlubit, tak asi nejste na správném webu. Každý člověk je jiný a to platí i o dětech a není možné abyste někomu tady říkala co má a nebo nemá dělat. Taky bych vám mohl argumentovat, co vše děláte špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.22 06:22

Tvl ženský, vy ste fakt pizdy některý 😄 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.22 06:26

@Lychee13 třeba ty ses dobrá pi**a, za ty tvoje komentáře bych ti jednu flakla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.3.23 11:21

@DiváBára

Ty jsi piz*a :D :D :D :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.3.23 11:24

@Nobody0000
Tvl zejo!!! Jak si tu honej ego jedna pres druhou, to je komedie :D :D :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.2.24 14:04

Jak to u vas vsech dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie