Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
chtěla by jsem poprosit o radu maminky, který mají zkušenosti se vzteklým dítětem. Mojí dceři je rok a půl. Je to moje zlatíčko. Neustále se tulí a vyžaduje si pusinky, ale poslední dobou se začala vztek. Z ničeho nic si lehne na zem a vzteká se jak pominutá. Doma to řeším tak, že ji dám do postýlky a nechám ji ať se vyvzteká, ale nejhorší je, že mi to začala dělat i na veřejnosti. Nemůžeme jít na hřiště, na výstavu, do obchodu, prostě nikam mezi lidi. Začíná to být neúnosné. Poradí mi někdo prosím, co mám dělat a jak celou situaci řešit. Mlátit ji opravdu nechci. Děkuji.
@ChGa No, mlátit rozhodně ne, tím ničeho nedosáhneš. Ale je mi jasný, že tě musí svrbět ruka, taky mě svrbí, když začne ![]()
Jinak dělá mi to můj syn, už od 10m
švihne sebou o zem a ječí, někdy i mlátí do něčeho hlavou. teď je mu lehce přes 16m a je to pořád horší. Já už to neřeším, nereaguju a čekám až ho to přejde - kdokoli, i na hřišti, v obchodě… ![]()
Odvést pozornost nefunguje? To je tak jediné, co mě krom ignorace napadlo, ale na syna to nefunguje, na něj jen ta ignorace
Spatna vychova, nebo chovani pred ni… Jestli treba divi vidi, jak si takhle vydupavas neco pred manzelem (trucovanim) tak to dela taky… ![]()
Mám odmalička taky vzteklou, i když jinak zlatou, holčičku. Já jsem ji vykazovala pryč z místnosti, tam se vyvztekala, vyřvala a přišla už v klidu. Teď se to začíná trošku lepšit, kolem 3. roku. Přeji pevné nervy.
@ChGa Náš malej se teda moc nevzteká, ale taky už měl jeden pěkný hysterický výstup (i s třískáním hlavou o zem). Zabralo dát do postýlky a odejít. To se zklidnil. Je mu 18 měsíců. Jinak jsem zjistila, že sklon k vzteknutí má při přetažení. Takže se tomu snažím předcházet.
Ale sestry malý je teda vzteklina. A tam zabírá jen ignorace. Prostě bez publika neni představení ![]()
Příspěvek upraven 05.04.15 v 11:13
@Majk.w píše:
Spatna vychova, nebo chovani pred ni… Jestli treba divi vidi, jak si takhle vydupavas neco pred manzelem (trucovanim) tak to dela taky…
tohle blbost jak mraky
@ChGa, na veřejnosti odnést z dohledu lidí (přijde o pozornost), obecně ignorovat, za žádnou cenu nepovolit (nesmí si vyvztekat to, co chce), nevšímat, nekřičet, ve chvíli hysterie nevysvětlovat (to třeba až potom)… a hlavně vydržet a přežít.
@Majk.w píše:
Spatna vychova, nebo chovani pred ni… Jestli treba divi vidi, jak si takhle vydupavas neco pred manzelem (trucovanim) tak to dela taky…
Promluvil renomovaný dětský psycholog, doktor Rákoska.
@Majk.w píše:
tohle mě hrozně rozesmálo ![]()
@ChGa Mam to se svym synem stejne jako @atominnka a pomaha jen ignorace, odvedeni pozornosti jinam jen velmi zridka ![]()