Instalace Windows XP na Windows 7

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3040
10.10.10 14:06

Windows XP X windows 7

Ahoj holky, mám trochu odborný dotaz, ale věřím, že mi poradíte. Máme dva počítače. Na jednom jsou XP a na jednom W7. Chtěla bych dát i na ten první W7. Může se to normálně nainstalovat nebo musím celý počítač vymazat? Zůstanou mi tam věci, které tam mám, nebo zmizí?
Vůbec nevím, co s tím. Počítač umím používat uživatelsky, ale jinak nee, a raději do toho neštourám.
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9511
10.10.10 14:30

…zkus do něj vložit instalační cd a co ti to nabízí?
pokud to nabídne upgrade na W7, tak není co řešit :palec: a data ti zůstanou

já mám v pc rozdělený disk na dva C) a D)
na C) nám menší kapacitu a mám tam právě systém
na D) mám uloženo vše, co nechci ztratit(psaní, fotky, videa…)to by ti ale musel rozdělit někdo, kdo tomu asi rozumí víc než ty(bez urážky)
No a když mi pc kiksne, tak se přeinstaluje to C) a zas to jede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.10.10 14:46

každopádně by bylo dobrý si počítač zazálohovat. Já ho musela nechávat přewindowsovat hodněkrát, ale pouze z xp na xp, protože jsem s tím měla problémy a data se mi ztratily, ale díky tomu klukovi co mi to dělal a data zazálohoval tak zustaly zachovány. Jinak na notebooku mam visty a ty bych nejradši prohodila oknem! takže mam xp a jsem s nimi spokojená, 7 nemam, ale slyšela jsem dobré ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
10.10.10 15:06
PeBa píše: …zkus do něj vložit instalační cd a co ti to nabízí?
pokud to nabídne upgrade na W7, tak není co řešit :palec: a data ti zůstanoujá mám v pc rozdělený disk na dva C) a D)
na C) nám menší kapacitu a mám tam právě systém
na D) mám uloženo vše, co nechci ztratit(psaní, fotky, videa…)to by ti ale musel rozdělit někdo, kdo tomu asi rozumí víc než ty(bez urážky)
No a když mi pc kiksne, tak se přeinstaluje to C) a zas to jede

Já se právě bojím ho tam strčit. Něco zmáčknu a je to v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
10.10.10 15:07
Pettulle píše:
každopádně by bylo dobrý si počítač zazálohovat. Já ho musela nechávat přewindowsovat hodněkrát, ale pouze z xp na xp, protože jsem s tím měla problémy a data se mi ztratily, ale díky tomu klukovi co mi to dělal a data zazálohoval tak zustaly zachovány. Jinak na notebooku mam visty a ty bych nejradši prohodila oknem! takže mam xp a jsem s nimi spokojená, 7 nemam, ale slyšela jsem dobré ohlasy.

Zazálohovat? Myslíš jako vše přetáhnout na cd? Nebo to jde nějak ošetřit přímo v pc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.10.10 15:17

jde to udělat i v pc, ale s tím ti neporadím, já mam na počítače 2 odborníky, ale zrovna ani jeden není na přijmu, ale rozhodně je i jistější (pro nás amatéry) hodit to na cd. Já jsem totiž taky jen uživatelský typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
10.10.10 16:09

mám 7mičky a super

hele, pokud jsi na tom tak, že se bojíš tam strčit cd, ak se na to vykvajzni a popátrej mezi kamarádama, kdo by ti to udělal :nevim:
ne, fakt, to nemyslím nějak špatně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
10.10.10 16:14

Uložím si na cd všechno, co bych mohla potřebovat a prubnu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
10.10.10 16:41

Lemaz a mas dve licence? A taky jake licence? Krabicove nebo OEM?

• Citovat
  • Upravit
3040
10.10.10 17:07

Koupili jsme originál w7 a neměl by být problém to dát i do prvního počítače. Tedy alespoň podle pánů, co nám instalovi počítač č.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
10.10.10 18:46
lemaz píše:
Koupili jsme originál w7 a neměl by být problém to dát i do prvního počítače. Tedy alespoň podle pánů, co nám instalovi počítač č.2.

Tak pak bych se toho nebala.. hodne lidi ma licenci jen k pocitaci (vazanou primo na nej a jinam dat nejde).

• Citovat
  • Upravit
25087
15.12.14 12:20

Prosím o radu a věřím, že poradíte. V tomhle se fakt neorientuju… Potřebuje windows do notebooku pro manželovi rodiče. Stačí to nejzákladnější nejobyčejnější. Mají to vlastně jen na internet, sem tam si přehrajou nějaké DVD. Jaký koupit?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
15.12.14 12:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
15.12.14 12:28

@Aries6 Notebook hlavně musí splňovat ty technické parametry, co tam uvádí.

Chcete-li ve svém počítači používat systém Windows 7, budete potřebovat následující položky:

• 32bitový (x86) nebo 64bitový (x64) procesor s frekvencí 1 GHz nebo vyšší
  • 1 GB paměti RAM (32bitový systém) nebo 2 GB paměti RAM (64bitový systém)
  • 16 GB volného místa na disku (32bitový systém) nebo 20 GB (64bitový systém)
  • Grafické zařízení DirectX 9 s ovladačem WDDM 1.0 nebo vyšším
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
15.12.14 12:28

Nejdřív si všechno někam uloz.co potřebujes jinak budeš mit všechno pryč. Me. přítel z W8 preinstaloval na w7 ale musel tam nahrát všechny ovladače atd nic tak nebylo ale myslím si ze už 7jsou takhle preinstalovavat nelegální. Ldriv si to dával na CD w7 jinak bych měla smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák