Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-Move?
Přidejte zkušenost s X-lander X-MoveAhoj holky, tak jsem narazila na tuhle diskusi. Taky se mi x-move moc líbí, sice mě v obchodě od x-landerů dost zrazovali, že se korbička pohupuje a že nejsou odpružené… Ale bohužel je neměli takže jsem neměla kde ošahat. Musím se někam vypravit a obhlídnout sama
. Ale chci se zeptat, jestli jde potah ze sporťáku x-move taky sundat a vyprat?
@marillin píše:
Ahoj holky, tak jsem narazila na tuhle diskusi. Taky se mi x-move moc líbí, sice mě v obchodě od x-landerů dost zrazovali, že se korbička pohupuje a že nejsou odpružené… Ale bohužel je neměli takže jsem neměla kde ošahat. Musím se někam vypravit a obhlídnout sama. Ale chci se zeptat, jestli jde potah ze sporťáku x-move taky sundat a vyprat?
Korbička se mírně pohupuje, to je fakt, dělala mě to i u x-lander 2008 a byla jsem z toho špatná, ale za provozu s miminkem to vůbec nezaregistruješ a pak jsem úplně zapoměla, že to ta korba dělá
mimochodem dělá to i korba na Jané slalom a myslím, že to není jen u těchto dvou značek. prostě jak je to na adaptérech, tak to má vůli a prošinku, ale fakt jen trošinku se to pohupuje, ale pouze naprázdno. S dítkem už to sedí dobře
![]()
To se pohupuje každý kočár když drží jen uprostřed a ne na koncích korbičky. odpružený moc není to je fakt, ale ono je otázkou co je lepší? kamarádka má houpací kočár a s miminem to v lese hází taky takže ono je to asi celkem stejné všude. potah vyprat jde. já ho mám v provozu od začátku dubna a jsem spokojená. jediná věc co mi vadí je že u sporťáku je ve stříšce slídové okýnko, které se nedá zakrýt takže na Maťu svítí, ale na mmb mi bylo doporučeno koupit clonu (s poštou 220 korun) ta se přichytí a problém je vyřešen
Tak to je skvělí, původně jsem přemýšlela, že si koupím xa a x1 podvozek. Abych měla i do terénu, x-move asi kombinovat s x1 nepůjde, pokud jsem to dobře pochopila tak ani korba není na oba podvozky stejná…
Ale zase x-move má velkou přednost a to otočnou sedačku
, takže u mě zatím vede ![]()
Tu clonu už jsem taky zkoukla, takže hlavně když se s tím dá něco udělat. ![]()
Mě příjde že žádný kočár není dokonalý, prostě každému něco chybí a nebo se mi nelíbí vzhledově ![]()
@marillin píše:
Tak to je skvělí, původně jsem přemýšlela, že si koupím xa a x1 podvozek. Abych měla i do terénu, x-move asi kombinovat s x1 nepůjde, pokud jsem to dobře pochopila tak ani korba není na oba podvozky stejná…
Ale zase x-move má velkou přednost a to otočnou sedačku, takže u mě zatím vede
kombinovat můžeš jen x-move a xq.
Ještě jak jste se bavili o těch autosedačkách mě se líbí BeSafe iZi Sleep, myslím že má i dost ohodnocení a jde po vyndání z auta polohovat do lehu… ![]()
Nevíte o ní něco?
@marillin píše:
Ještě jak jste se bavili o těch autosedačkách mě se líbí BeSafe iZi Sleep, myslím že má i dost ohodnocení a jde po vyndání z auta polohovat do lehu…
Nevíte o ní něco?
to snad nejde žádná sedačka 0-13 ne?
No moc jich není, ale jsou. Tady je odkaz na tu BeSafe iZi Sleep zde
Akorát je hodně těžká ![]()
@marillin
no nevím. podle mě je to k prdu. v sedačce mám dítě v autě a max když jdu na nákup tak hodinu. pokud jedu na dýl beru stejně korbičku a tahat 4 kilovou sedačku by se mi fakt nechtělo. teď má syn 8,5 kila+ sedačka 3,25 a je to docela záhul nést jí pár metrů… třičtvrtě kila navíc bych teda fakt nechtěla!
No ta váha mám pocit že je daleko větší…
Je pravda, že se děcko v autosedačce pronese ![]()
Musím to ještě promyslet ![]()
@marillin píše:
No ta váha mám pocit že je daleko větší…
Je pravda, že se děcko v autosedačce pronese
Musím to ještě promyslet
pronese se jako blázen a nedá se spolehat na to že hodíš sedačku na podvozek. ono i tu sedačku na ten podvozek zvednout je docela záhul!
@wona píše:
S autosedačkou Cybex Aton:
jo to vypadá dobře, mě se ta maxi cosi nelíbí ale tahle vypadá fakt dobře ![]()
Včera jsem byla s kamarádkama, co už mají děti a říkaly, že prej nemám moc nafukovat kolečka, že není odpruženej a že to bude s miminkem drncat
Tak doufám, že to potom nebude tak strašný
Jinak jsem si pořídila k němu takovou přebalovací tašku, kterou měli jen ve 2 e-shopech a zdála se mi mnohem lepší než ty s tou přehazovačkou… Tu jsem si původně koupila a pak jsem ji šla vrátit, protože mi nějak neseděla. Vadilo mi, že se musí vrch protahovat mezi taškou a rukojetí. A navíc mám autosedačku jiné barvy než korbu se sporťákem, tak jsem chtěla něco univerzálnějšího. Tak já ji vyfotím a dám ji sem
Třeba se bude taky některé z Vás líbit
Je v šedé barvě.