Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-run?
Přidejte zkušenost s X-lander X-runAhoj máte někdo nový xlander xrun 2012 nebo o něm uvažujete? Dají se už dát záda do lehu nebo to zůstalo jako u předchozího modelu?
Ahoj, já uvažuji o x-lander x-run 2012. Mám doma už x-lander XA, který chci prodat a koupit si tenhle, hlavně kvůli běhání. Četla jsem na něj spíš samá pozitiva, tak snad bude dobrý…Jediný, co mě štve u toho XA co máme je, že ty kšandičky vpředu u sporťáku mi přijdou moc krátký - když tam dám fusak a oblečený dítě v zimní bunďe, nezapnu to, a to to je nastavený na maximum…
Ahoj nezkoušel jste někdo přidělat na x-run tachometr (-: ?
Asi již není aktuální, polohování zad mi v obchodě přišlo stejné jako u předchozích kolekcí.
Tak my už máme x-lander X-run asi 2 měsíce a nemůžu si stěžovat - rozhodně o moc lepší než x-lander XA. Že není polohování zad až úplně do lehu mi nevadí, naší holčičce je rok a když je u navená, usne teda i v sedě
a pak jí to povolím do lehu jak nejvíc to jde.
S kočárkem se jezdí opravdu výborně, bála jsem se že mi bude vadit to přední kolečko, že je napevno a bude se to kvůli tomu špatně ovládat ale naopak.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na pár věcí, protože jsem ho naživo nikde neviděla:
děkuji
Ahoj,
pokud bys potřebovala ještě nějaké další informace, ráda napíšu
hezký den
@baramalikova Díky moc.Na ten sedák se ptám, protože máme jané reverse a ten má šířku sedáku jen 31cm a proto sháním o dost širší, protože s fusakem je tam jak sardinka. A ta brzda je kotoučová nebo ten starší typ? A ještě by mě zajímalo, který rok výroby máte a co vše bylo v kolekci.
Tak sedák můžu změřit, až se díte probudí, právě spí v kočáru
rok výroby, nebo kolekce, máme 2012, kupovali jsme ho letos na jaře, u kočárku byl fusak a moskytiéra, to je myslím vše… jinak se k tomu dá dokoupit taška, pumpička a určitě i něco jiného…
s brzdou nemám tušení, zeptám se manžela až přijde a podám informace
my bydlíme na vesnici, kde je celkem dost terén, louky, pole, les…takže tenhle kočárek nám vyhovuje moc, do terénu je fajn:)
Musím se přidat, korbička je poměrně malá, já tam kluka skoro nenacpala (8m), tak jsme se s manželem rozhodli pro jiný typ…
Nejlepší je vyzkoušet, nedoporučuji objednávat přes internet, to je vždycky trošku naslepo. Držím palečky!
My korbičku neměli, kupovali jsme ho už na téměř roční dítě, takže nemůžu posoudit, ale v dnešní době mi přijdou malé korbičky téměř u všech kočárků, až na pár vyjímek…
a jinak jsem taky pro osobní vyzkoušení, protože pak je člověk akorát zklamaný a jsou s tím problémy…ne jen, co se kočárků týče ![]()
já teda za sebe můžu říct, že mě x-run spíše překvapil než zklamal, byla jsem zvyklá ze čtyřkolky na pohyblivá přední kolečka a tudíž i lepší manipulaci a to napevno připevněné přední kolo mě trochu děsilo, ale nějak jsem si na tu jinou manipulaci ani nemusela zvykat a šlo to samo.
ale určitě je lepší to vyzkoušet osobně, každému vyhovuje něco jiného.
Ahoj x-run jsem měla už jsem ho prodala, ale ovládání na to, že to je trojkolka s pevným předním kolem super. Je nějak dobře řešené těžiště nebo to dělají ty šikmá kola. Ale s 9kg dítětem se otáčel snadno. Prostorný mi přišel na šířku dost. A i zádová opěrka je celkem dlouhá. Super je moskytiera v nožní opěrce. Chytá se o zip na boudičce. Krásně sedí a je stále při ruce. Což na brusle jsem dost využívala.
Co bych mu vytkla je řešení brzdy. Brzda je řešená tak, že nad předním kolečkem je špalek, který se po zmáčknutí brzdové páčky na rukojeti přitiskne k peumatice kolečka. No řešení děs běs. Brzda je spíš vhodná k přibrždění kočárku.
Dále nevím proč na všech x-landerech je super protahovatelná stříška a u modelu určeného na sport to není. Teda měla jsem kolekci 2011.
Polohování není úplně do lehu. Kočárek jsem měla zhruba v době, kdy malé bylo sedm měsíců a krásně mi v tom usínala a nikam se neklátila.
Jo a do MHD mi přišel ok. Po sklopení rukojeti má něco pod 110 myslím, že i méně. Dobře se dá chytit.
Děkuji za informace, já právě po tom Janéčku bych chtěla koupit kočárek, který mi vydrží už celou zbývající kočárkovou dobu. Janéčko je dobré, ale neumím si představit, že by vydržel ještě třeba další dva roky. Já s tím kočárkem vážně hodně najezdím.
Ahoj, uvažuji o koupi tohoto kočárku, zejména kvůli in-line bruslím a běhání. Překvapilo mě, že je lepší přední kolo na pevno. Myslela jsem, že je naopak lepší pohyblivé přední kolo. Máte někdo s tímto zkušenosti?
@petkaaa Já jezdila na bruslích s kočárkem, který měl přední pohyblivé a po zkušenostech jsem ho potom aretovala, aby bylo nepohyblivé. Jezdilo se mi tak lépe a kočárek byl lepší opora a tam kde nebyl úplně rovný terén neujížděl do strany a nemusela jsem ho za jízdy stále rovnat.
Nevíte někdo, jestli jde ten sportovní vršek dát na starší podvozky x-lander nebo jestli něco změnili?