Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
s manželem uvažujeme právě o tomto kočárku, ale naživo jsme jej ještě neviděli. Zajímaly by mě proto zkušenosti lidí, co je už mají.
Je tento kočárek opravdu vhodný do terénu, jak píše výrobce?
Je přední nepohyblivé kolo spíše výhoda, nebo nevýhoda?
Jak je to se stabilitou - zešikmená zadní kolečka by měla zajišťovat lepší stabilitu, je to tak opravdu?
Chtěli bychom k tomuto sporťáčku koupit i hlubokou korbičku, moje mimi se má narodit na začátku června, na zimu bude mít půl roku - je problém dát do sporťáku půlroční dítě ve fusaku? Dá se korba sporťáku složit úplně do lehu?
Děkuju za všechny komentáře, zkušenosti a tak…
Máte zkušenost s X-lander X-run?
Přidejte zkušenost s X-lander X-runahoj, přímo tuhle verzi kočáru nemám (mám XA), i když už jsem ho viděla. Co mohu, ale na 100% říct je fakt, že půlroční dítě ve fusaku do korby nenarveš a pokud narveš tak se ti tam celou zimu stejně nevejde. Korba je stejná pro všechny x-landery…
Ahojky, stejne jako Tulenice mam XA a kvetnovou holcicku, ktera je malinka (v 6.mesicich 63cm) a s fusekem je tam napresovana az je mi ji lito, ale jeste se mi ji nechce dat do sportaku, kdyby to bylo na jare tak mozna, ale na zimu a kdyz jeste nesedi
Takze na zimu pujcuju jiny kocarek.
XA ma otocne kolecka a jsme s tim moc spokojena.
Ahoj holky, děkuju za odpověď ![]()
No to jsem si právě myslela, že to s tou hlubokou korbou nebude takové slavné…ale jak tak hledám, tak se mi zdá, že všechny ty kočárky (pokud nechci tank) tak mají ty korby vcelku malé, plus mínus dva centimetry…
No a je problém dát půlroční mimčo ve fusaku do sporťáku za předpokladu, že se dají záda úplně položit do rovna? Ještě nevím,jestli to u x runu jde, ale zjistím ![]()
záda do úplného lehu nejdou.
korbičky jsou dost malé, bohužel, výrobci si asi myslí, že děti se stále zmenšují (že zmenšují korby).
jediná šance, pokud nechceš dávat 6m dítě do sporťáku, je koupit si hluboký kočár a pak sporťák zvlášť. nebo tank..
zadní kolečka opravdu zajišťují vekou stabilitu, to přední je neotočné proto, že je to kočár na běh, inline brusle. ovladatelnost je pak srovnatelná s obyčejnou 4kolkou, možná nepatrně lepší, ale na pětníku jako s 3kolkou se neotočíš..
pokud jde sporťák úplně do lehu, nebo téměř úplného lehu, nevidím problém ve vožení dítěte ve sporťáku. s fusakem a nánožníkem, vždyť je to srovnatelné s kdekterým tankem typu hoco..
když dneska je to tak na prd s těma korbičkama
Jsou stále menší a menší,teda jsou i větší korbičky u těch straších kočárků,ale ty se mě osobně vůbec nelíbí.Každopádně si myslím že je jedno jestli máš X lander nebo jiný moderní kočár,všechny korbičky jsou malé.Pak je jediný řešení jak píše Ntaša,koupit zvlášt hluboký kočár a pak sporták.
Olusch to je pravda. Zrovna jsem četla recenzi, jak se kočárky přizpůsobují rodičům, aniž by se současně přizpůsobovaly dětem… ach jo ![]()
Ahojky,
tak já mám zrovna tento kočárek… Jak se tu už píše - nejde úplně položit - jen tak do pololehu
. Je hodně skladný a také poměrně lehký. Jsem s ním spokojená. Vyhovuje mi i neotočné kolečko vpředu. dobře se ovládá. Samozřejmě má i přední brzdu…ale že by zastavil na místě.. to určitě ne - spíše na přibržďování. Nevýhodou !!! - ale asi jak pro koho - nesmíš zatížit rukojeť - běžná taška (přímo na tento kočárek) - plenky, malou svačinku, apod… to samozřejmě udrží, ale jednou jsem na něj zavěsila nákup a kočárek se mi převrátil - tudíž super stabilita do boku, ale pozor na stabilitu - ted navím jak to napsat
prostě opačnou
Před tímto kočárkem jsem měla kočárek Inglesina.. a ne ten teda nedám dopustiti - prvního kluka jsem odvozila jen v tomto kočárku a neměla jsem problém, že by se mě tam nevlezl i s fusakem ![]()
Kdybych se rozhodovala znovu.. a volila Inglesinu a nebo X-lander rozhodně by u mě vyhrála Inglesina.
Ale je to asi na každém z nás
.. na pojíždění, na sport, do lesa… a horší terén než jsou silnice: D .. super kočárek, samozřejmě se s ním jezdí i dobře v zimě ![]()
Já mám černou verzi.. a šla bych už asi do nějaké barevnější
… je na něm vše vidět
![]()
Teda na pohled je krásný, ale já bych ho nechtěla, pro mě trojkolka s neotáčejícím se kolem je nesmysl, na to, to si můžu pořídit čtyřkolku a je stabilnější.
Navíc u jiných trojkolek jdou třeba i kolečko zaaretovat, takže se netočí třeba na ty brusle a tak.
taky ten košík je dle mě nepraktický, za tu cenu bych pořídila určitě něco jiného.
A hlavně ty záda do neúplné roviny by mě vadily nejvíc. Mi malý vyrostl z korbičky v 5.měsících, ale to jsem tušila je dlouhán, a plynule jsme přešli do spor´táku-který má záda do lehu- a je tam moc spokojený.Netísní se.
Ale je to jen můj názor. ![]()
Holky děkuju, právě ty záda do lehu mě dost odradily. Takže zřejmě nakonec vyberu něco jiného. Děkuju za pomoc a radu všem ![]()
Ahojky mám Xlander Race, čtyřkolka a jsem s ním naprosto spokojená, krásně se ovládá jendou rukou, lehký, i jsem s ním zkoušela bruslit a šlo to když se přední kolečka zaaretují, ani jednou jsme nepíchla kola…moje holčička má nyní 7 měsíců a cca 67 cm, v těch mrazech jsem jí do korby nacpala i s fusakem, ve fusaku už to dítě nemusí být tak navlečený, tak počkám ještě možná měsíc než přejdem do sporťáku, tak myslím že vydržet osm měsíců v korbě je tak akorát:-) na přední madlo mám taky těžkou tašku, ale stabilita je perfektní:-)u sporťáku pak nevidím problém že není úplně do lehu, ale jde to přešít, aby to tak šlo…:-)
Mám x lander run a nedám na něj dopustit.
Bohužel má dcera má už 3 roky, takže jej prodávám. Je opravdu super,to, že přední kolečko nastálo, je spíše výhoda. Nikde se vám nezasekne,např. když vjedete na kámen.Zešikmená kola jsou opravdu proto,aby držel stabilitu, takhle má vypadat správný kočárek na brusle. Oopravdu můžu jen a jen doporučit.
Dokoupila jsem si ještě nákupní košík, tašku na řidítka, slunečník a nechala ušít ještě jeden nánožník, barvu mám vínovou. Opravdu jej budu s těžkýžm srdcem prodávat
Fotka - na mimibazaru- jméno wiktorie a hledejte v něm fotku.
Neres to, ze nedas pulrocni dite ve fusaku do korbicky..das ho uz do sportaku, tento kocarek das az dolehu, ne? Ja mam 16.mes holcicku, mam stale predrazene Jane Slalom Pro.., uvazuji ho ted prodat a poridit si kvuli bruslim tento!! Je absolutne paradni!!
Slalom Pro nadas zada do upe lehu.. Ahoj Ver.
Wiktorko
Mam tez Vikinku, .. Uz mas prodany tento kocarek?? czverca@gmail.com Chci ho koupit na to leto, kvuli bruslim… Jedine z druhe ruky.. Klidne komplet, pak ho prodam, ci tedy necham na druhe.. Ver
Diky!!
Vero, xrun není do úplného lehu. leh není tak velký, jako u slalomu (tím myslím úhel, do kterého se dá sklopit..) ale na brusle musí být xrun parádní…
já mám speediho a na brusle je taky super… kolečko je aretovatelné, ale já jezdila s odaretovaným..