XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8841
9.12.13 13:41

Bydlím kousek od Vsetína a asi je to doktor od doktora :roll: Kamarádku na Vsetíně vnitřně dr vyšetřil jen na potvrzení těhu a pak až byl problém, jinak nic a pravidelně utz, ta moje se ve mě hrabe furt a utz nic. Mi bylo řečeno že od pojišťovny mám za těhu náro 3× utz, prenanální scr. se do toho nepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
9.12.13 13:51

Holky,
moje Mudr. zase byla opatrná na začátku a teď se mi zdá na to trošku prdí. Do toho 13. týdne mi dělala UTZ pokaždé a pak už ne, a to dokonce ani když neslyšela mimčo přes ten doppler nebo jak se tomu nadává, prostě řekla, že ještě není slyšet a já pak byla na prášky, ještě že jsem cítila pohyby poměrně brzo ( už 17. týden) pak jsem měla v jeden den velký UTZ ve 20. týdnu a poradnu, takže ok, a teď jdu 10.12. na kontrolu ve 24. týdnu + na testy na cukrovku, tak jsem zvědavá, ale asi mám smůlu a UTZ nebude. Jinak tatínek se mnou chodí na ty větší vyšetření, ale je to bohužel praktik, někdy mě mrzí, že to tolik neprožívá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
9.12.13 13:52
@ellis-izy píše:
@JanduleD Neměla bys v tom případě lepší změnit doktora??? :nevim: Nevím, zdá se mi to úplně divné, ale to se mi možná jenom zdá, protože máme UTZ pokaždé, naše doktorka nedělá v těhu vnitřní prohlídky, protože ví, že to pak ženám není příjemné… Jen kdyby byl nějaký problém, třeba nějaký silný výtok, zapáchající nebo něco, tak ji to máme říct a udělala by stěry, ale jinak ne… Vnitřní UTZ jsem měla naposledy v 6tt a to když jsem tam přišla že mám tušení že jsem těhu :-D

Holky, každý doktor to má jinak. Mě taky dělá pokaždé ultrazvuk, ale ještě mě vnitřně nijak nevyšetřoval, jen na začátku mi dělali cytologii a pak 2× měřil čípek pomocí vnitřního utz. A zase kamarádka, co je těhotná stejně jako já, tak byla na ultrazvuku jen 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
9.12.13 14:02

@Bambulcina no protože od pojišťovny je nárok na utz pro potvrzení těhu, pak 20-22tt a pak nějak kolem 30tt. Víc ne a moje dr zadara nic dělat nebude :roll: Mě hlavně stresuje to, že prcka ještě necítím tak jsem nervní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
9.12.13 14:07

@JanduleD Neboj, já malou začala taky cítit až později. V 19.tt jsem cítila jen bublinky a to jsem nevěděla, jestli to je mimčo nebo to ve mě vře (jako střeva):-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.12.13 14:12

@JanduleD To je nesmysl s tou pojišťovnou, jakou máš pojišťovnu? Protože pokud vím, tak normálně hradí veškeré ultrazvuky pojištovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.12.13 14:15

@JanduleD Jinak malou jsem cítila až někdy po 22tt, takže to buď v pohodě:-)
@Bambulcina To věřím, že je to u každého doktora jinak, ale přece by měl být nárok na ty ultrazvuky, já jsem taky měla vnitřní kontrolu pouze na začátku pro potvrzení těhu a jinak zatím ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
9.12.13 14:20

@ellis-izy VZP :roll: a dr mi dala přečíst nějaký papír, na jaké vyš v těhotenství mám nárok :roll: Nebudu stresovat, beztak už mě bolí žaludek ze zítřejší KO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.12.13 14:59

@JanduleD Mám známého, co se věnuje pojišťovnám a tak, tak se ti schválně poptám, jak to u VZP je, abys věděla, jak to máš s tím nárokem na UTZ, jestli tě doktorka neklame, jen aby ho nemusela zapínat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.12.13 15:46

@ellis-izy Mě taky doktorka říkala, že oficiálně mám nárok jen na 3 UTZ za těhotenství, na začátku, v půlce a ke konci. Ale zaplatila jsem si u ní „těhotenský balíček“ za 1300,– a v něm mám UTZ na každé kontrole nebo kdykoliv si řeknu a z každého UTZ 2 fotky + soukromé číslo na kterém je k zastižení mimo OH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.12.13 16:09

@pepeng Tak to je vážně moc, to je fakticky nějaké divné :-) Tomuhle bych řekla vyděračství… A co by teda kontrolovala jinak, kdyby sis balíček nezaplatila… By se na tebe jenom podívala? Zvážila tě a řekla ahoj za měsíc??? Vždyť z toho ultrazvuku jedině pozná, jak se dítě vyvíjí, jestli je vše v pořádku a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.12.13 16:33

@ellis-izy No jo no, ale je to tak, já sice nevim co by dělala, ale @JanduleD má s těma UTZ na pojišťovnu bohužel pravdu. Já se přiznám, že jsem si myslela, že pojišťovna krom porodu nehradí nic, takže já nebyla překvapená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
9.12.13 16:39

@pepeng Taky to tak mám, pojišťovna opravdu proplácí jen 3 ultrazvuky a nebo na doporučení lékaře v případě nějakých problémů…Též jsem si zaplatila 2000 a mám pokaždé UZ i s nahráním videa na flashku. Navíc mi ale moje pojišťovna (průmyslová) proplatila 1500 Kč. Koukni na stránky svojí pojišťovny, jestli taky něco neproplatí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.12.13 16:44

@missmiri ja jsem VZP, to jsou skudlilove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
9.12.13 16:48

@pepeng No já po pravdě nechápu, proč tam pořád zůstává nejvíce lidí, VZP jsou fakt vydřiduši, já jsem průmyslová, manžel revírní bratrská, máme pořád nějaké akce, slevy, vstup do Zoo třeba apod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí