Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zdravím a prosím o radu-uklidnění..
Devítiletá dcera už od soboty válčí s vysokými teplotami..vždy jí to po tabletě klesne a pak zase rychle vylaze cca na 38,6 a víc. Dnes ráno měla ještě 38,7,i po obědě-tak jsem jí dala tabletu ibalginu..a najednou teď večer má 35,5,je uplně ledová jak led, i když měla teplý čaj a byla pod peřinou. Než šla spát, tak říkala že jí pálí záda. Tak jsem z toho prochu vedle..Je to normální že teplota tak klesne? Děkuji
Nevím zda to je normální, ale naše obě děti to takhle mívají. Ale teda většinou ráno po odeznění teplot
Nebrala bych ty teploměry až tak vážně. Pokud je teplota v normě, ukazuje to často podměrně.
Mám to taky tak u všech třech dcer, když už teploty končí, tak jim naměřím 35,5 stupňů. Nejstarší bude mít 10 let.
Děkuji moc za uklidnění..Teploměr bych tak vážně nebrala-ale i na dotyk je jak led a orosená..Tak snad to bude dobré a můžu v klidu spát..Nikdy předtím to tak neměla
Zřejmě jí při nemoci klesl krevní tlak nebo v horečce vypotila nějaké minerály ( hořčík, draslík) - proto ta ledovka a studený pot. To bude dobré
U syna to byl znak zápalu plic. Střídala se ledovost s teplotou
Jak moc intenzivě srážíš tu teplotu…? Od soboty je to už pět dní, to je hodně. Pro tělo je to dost záhul. Zkusila bych tablety už vypustit.
Tak včera jsme byli u doktorky a poslouchala jí a dobré..
Tabety tak dvě denně když to lezlo přes 39 výš..vím že to je záhul a nejraději bych nic nedávala..Už nebudu. Je fakt že dcera je hrozný hubeňour a i teď jsemdo ní dostala jen minimum jak byla nemocná..
Příspěvek upraven 12.02.20 v 21:49
Jestli má od soboty teploty, šla bych uz k mudr. Válci očividně s něčím těžším, než jen s virem. ![]()
@mamina89 píše:
Jestli má od soboty teploty, šla bych uz k mudr. Válci očividně s něčím těžším, než jen s virem.
Doktorka nás včera poslala domů že se má potit a odpočívat. Kdyby to nekleslo, tak přijít v pátek
Zdravím a prosím o radu-uklidnění..
Devítiletá dcera už od soboty válčí s vysokými teplotami..vždy jí to po tabletě klesne a pak zase rychle vylaze cca na 38,6 a víc. Dnes ráno měla ještě 38,7,i po obědě-tak jsem jí dala tabletu ibalginu..a najednou teď večer má 35,5,je uplně ledová jak led, i když měla teplý čaj a byla pod peřinou. Než šla spát, tak říkala že jí pálí záda. Tak jsem z toho prochu vedle..Je to normální že teplota tak klesne? Děkuji