Za jak dlouho kaká?

221
27.12.05 09:02

Za jak dlouho kaká?

Ahoj maminy, náš Matyášek má (kromě prdíků) problémy s kakáním. Stává se, že i 8 dní se nevykadí a vždy od 3. dne se svíjí, je neklidný a téměř celé dny propláče (o nocích nemluvě). Naše paní doktorka nám říkala, že je to normální, že plně kojené dítě nemusí jít na velkou až 14 dní. Jak je to u vás? Máte taky některá podobný problém? A nevíte, jestli se dá (např. mojí stravou) nějak tomu předcházet? Díky za příspěvky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
27.12.05 09:07

Klárka byla plně kojená tři měsíce. Kakala tak jednou za pět dnů, dr. říkala, že je to normální. Žádné potíže neměla. Asi dvakrát se nám stalo, že po jídle blinkala obloukem, což dr. po telefonu moc nepotěšilo. Vždy jsem dostala nějaký „termín“ do kdy se má vykakat (vždy řádově v hodinách). Pokud by tak nebylo, měly jsme přijet, pro podezření na střevní uzávěr. Nikdy se tak nestalo a Klára se vykadila v „termínu“. Zpětně si uvědomuju, že to bylo po tom, co jsem já jedla rýži. Řešila jsem to s dr. a ta mi řekla, abych si po rýži dala nějaké ovocné šťávy, abych jí to „naředila“. Při těch problémech se mi taky kroutila, plakala a potom opravdu ošklivě blinkala. Pomohla nám nahřátá plínka na bříško a masáž. Zapřemýšlej, co jsi jedla, asi to malému nesvědčí a vyvaruj se toho, nebo to nějak vyrovnej něčím projímavým. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.12.05 13:05

ahoj janiku,
tak muj doktor mi tedy rekl, ze az pet dnu je v pohode. Kdyz je to vic, tak mimco asi opravdu trpi a je treba mu nejak pomoci - co rektalni rourka ? Zkusila bych to, jestli se tak trapi. Ale zapremyslej o tvem jidelnicku, mela by jsi jist treba jogurt s ovesnymi vlockami a se svestkovym koncentratem (nebo svestkami). A hodne pit.
Jednou moje dcera, bylo ji sest mesicu, mela zacpu, sest dni se nevykadila. A doktor ji tam musel sahnout, aby odrazil „spunt“, nasledne jsem zvysila prijem tekutin (male, uz jsem nekojila) a davala tento jogurt a hodne zeleniny a obilovin. Pak byla v pohode. Taky dobra vlaknina jsou susene houby.
At vas to netrapi !
ps: na prdiky u nas pomahalo pokladani na brisko, nebo poloha posed na mych stehnech, takze mimco ma zvednute nohy a to se nekdy pekne vyprdi.
Sona, Mathis 3mes., Marion 30mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
27.12.05 13:14

Suhlasim so Sonouskem, treba papat vela ovsennych vlociek alebo inych cerealii, slivky, vela pit, predavaju aj psylium to je 100% vlaknina. Ja neviem ci to bolo tym, ze vlocky milujem a ranajkujem ich pravidelne ale maly s kakanim nikdy problem nemal. Vlocky este k tomu zvysuju tvorbu mliecka. vyvarovala by som sa asi prilisnej konzumacii mliecnych vyrobkov, to tiez niektorym detom nesvedci :-(
No a na prdiky nedam dopustiti na fenyklovy caj. skus si ho uvarit a pocas dna popijat. Na 100% za vase problemy zlepsia. Este je dobry kmin(rasca) do jedla tiez uvolnuje prdiky.
Ale je fakt ze kojene dieta nemusi mat stolicu, ked s tym nema problem a vsetko spotrebuje. U nas bol rekord asi tyzden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí