Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veruveru888 píše: Více
Nejsi blázen, jen se ti jedna věc mykla z kontroly.
Ten chlap má rozum a proto nereaguje.
Ví, že to není o něm, ale o to jak jsi si ho vysnila.
Buď ráda, že nereaguje, jinak by tě čekalo jen ohromné zklamání.
Na tom není co řešit. To člověku může maximálně tak zalichotit, ale neexistuje důvod se tím zabývat nebo kvůli tomu cokoliv ve svém životě měnit. Dotyčná se bude muset smířit s tím, že z toho nic nebude a posunout se dál. Ideálně k někomu, u koho bude mít reálnou šanci. U někoho, kdo má stabilního partnera a do teď neměl potřebu si téhle platonicky zamilované všimnout jako možné životní partnerky, ji zcela zjevně nemá. A dál na tom opravdu není co řešit. A vsadím se, že absolutní většina chlapů by to řešila ještě méně, než já.
Tak já klidně přiznám, že jsem byla zamilovaná do někoho, kdo neměl zájem. A znám i další takové lidi. A s klidným srdcem můžu říct, že dneska už vidím, že tam nikdy nic nebylo a že jsem sama sebe vodila za nos, protože jsem nebyla schopná přijmout pravdu. Časem jsem zjistila, že to není o něm. Že na světě ani neexistuje muž, kterého bych opravdu musela mít a od kterého bych nesnesla odmítnutí. Ale tenkrát jsem si neuměla představit pustit se té představy, že přece jen tam je naděje a třeba mě nakonec chtít bude. Smířit se s tím by bylo jako prohrát celý život. Dneska musím přiznat, že o něm to vůbec nebylo. Trpěla jsem limerencí, protože jsem neměla ráda sama sebe a zoufale jsem lásku chtěla. Jenže skutečnou lásku nám nikdo zvenku dát nemůže, takže ani nemá smysl o ni tak zoufale prosit. Tu si můžeme dát jenom my sami. To, co prožíváte, je obsese, ne láska. Začněte tím, že si to připustíte. A pak až se té myšlence nebudete tak bránit, zeptejte se sama sebe na pár důležitých otázek. Proč to musí být on? Co přesně si myslím, že mi dá bez čeho nemohu žít? Stojím jako žena doopravdy za tak málo, abych musela nějakého muže přemlouvat (a to je jedno zda doslovně, nebo energeticky), aby si mě vybral?
@BerunaCZ píše: Více
Něco jako toto
Jeden muž mi podržel dveře a usmál se na mě, já už si hned představuji, jak jdeme spolu k oltáři
![]()
Já jsem to zažil 3×. Kontaktovala mě slečna, která si sehnala číslo a projevila určitý zájem. Vysvětlil jsem zcela slušně, že si toho vážím a zvýšilo mi to ego, ale že jsem zadaný muž, který si váží partnerky a že si nepřeji žádný další kontakt a přeji hezký život ![]()
Myslím, nze to byla slušnost.
Příspěvek upraven 10.10.25 v 07:28
@veruveru888 No a je to někdo, koho pravidelně vídáš? Nebo jste se jen jednou někde seznámili a od té doby ti leží v hlavě?
Tak to mi přijde lepší. A když teda terapii zatím nebereš jako zvládnutelnou variantu, nepřemýšlela jsi nad nějakou dlouhou dovolenou někde úplně v prčicích, nebo třeba rokem dobrovolnické práce někde v zahraničí nebo tak něco? Ať jsi v úplně jiném prostředí a máš úplně jiné starosti? Ať se hneš z místa, jinak si nedovedu představit, že to dopadne dobře, jestli chceš manžela, rodinu, děti…
A jak dlouho to takto máš? U mě to může trvat klidně i rok. Ale čím jsem starší, tím už mě jen tak nikdo neohromí. A hodně pomáhá najít si koníčky.
A co presne ti vrta hlavou? Jestli si dobre pamatuju, videla si ho jednou. Zadny zajem neprojevoval. Pak si mu parkrat napsala, zase reagoval tak, ze nema zajem. Nad cim teda premejslis a co by sis s nim chtela vyrikavat?
No to jo, to snad znamená, že ještě nejsi úplně v…
Ale nějak to nefunguje. Tak by to chtělo asi zkusit větší kalibr. Třeba by ti v úplně jiném prostředí učaroval někdo úplně jiný a všechno by se začalo ubírat úplně jinam.
Taky by mě zajímalo, co ti vrtá hlavou…
Tohle je prostě otrava. Taky jsem platonicky zamilovávací typ, ale naštěstí striktně rozlišuji iluze a realitu, takže nějaké excesy nehrozí, ale je to otrava bojovat s vlastní hlavou.
Zakladatelce bych poradila, aby si z platoňáka udělala v hlavě plyšáčka a usadila ho na iluzórní poličku, vždy ráno ho zvesela imaginárně pozdravila a šla si dál po svém.
@Justin Case píše: Více
@Justin Case, většinou nad tvými příspěvky jen kroutím hlavou, ale tohle jsi napsal fakt hezky. ![]()
@veruveru888, no takhle to tedy je podle nových skutečností z diskuze. A víš, že snad všichni jsme se zamilovali do někoho, kdo už je zadaný anebo nás nechce?
Řekni tedy, pokud máš potřebu si to s ním vyříkat, pokud se s ním hypoteticky setkáš, co mu řekneš? ![]()
Svůj názor jsem už napsal dříve, ale pokud bych věděl, že to té slečně pomůže se nějak srovnat sama se sebou a v sobě to uzavřít, tak bych na nějaké to popovídání přistoupil. Nicméně musí to být ta dotyčná slečna, co to setkání a vyříkání iniciuje. ![]()
Hodně štěstí na seznamce nebo kdekoli jinde, ať najdeš někoho, kdo se o tebe bude opravdu zajímat. ![]()
S mou aktuální partnerkou jsme se dohodli že si budeme navzájem excluzivní a tedy budeme čistě v monogamním vztahu, ale tato dohoda nastala až pár týdnů po tom co jsme spolu začali chodit.
Vzhledem k tomu že moje partnerka je lehce bi, tak teoreticky pokud by situace nastala mohli rozšířit náš couple na throuple nebo možnost transformace na poly vztah.
Rozhodně bychom neignorovali city osoby o které víme, přišlo by nám to sobecké a víme že láska nemusí nutně být spoutaná do páru.
Tomu rozumím, ale stejně to aspoň zkus