Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno. Otázka pro muže. Představte si situaci: Jste třeba roky ve vztahu a najednou zjistíte, že je tu žena, která je do vás už dlouho platonicky zamilovaná a trápí se. Jak se zachováte? Budete to nějak řešit? Budete se tím zabývat?
@veruveru888 píše: Více
Nejsem sice muž, ale když mám vztah, tak mě nic kolem nezajímá, ne?
Jedině, že by vztah směřoval k rozchodu
Taky jsem žena a ne. Neřešila bych žádné platonické lásky. Kdoví, kolik jich je ![]()
Jsem žena, ale nechápu, proč by mě to mělo zajímat
: Pokud by ten muž nedával žádné naděje a ona dotyčná se i přesto zamilovala, je to jen její problém a vyřešit si to musí sama.
Musíš se od něj odpoutat jen ty sama, nejspíš ho k sobě nepřitáhneš, pokud se to nestalo doteď.
Příspěvek upraven 09.10.25 v 07:37
A jak to chceš jako řešit nebo se tím zabývat? Pokud jsi ve spokojeném vztahu tak neřešíš někoho jiného. Ta osoba si to bude muset uvědomit a časem se odmilovat.
Pokud bych měl živý, funkční vztah, nereagoval bych. Z mojí strany by nebylo nic k řešení. Snažil bych se jen v rámci možností vyhnout zbytečným setkání - sejde z očí, sejde z mysli. Pokud by můj vztah byl ve stavu stagnace, cítil bych se nespokojený a ta žena mi byla sympatická - zvážil bych možnosti.
@veruveru888 píše: VíceČím víc interakce, tím víc problémů, nejlepší je ignor.
Tak snad když víš, že je roky zadaný, co bys od něho měla čekat? V jeho kůži bych nereagovala a kontakt omezila na nutné minimum. Není potřeba to nějak slovně demonstrovat. Je zadaný, tečka. A pokud v sobě máš nějaké hranice, měla by sis rychle jít po svém. Pochopila jsem, žes dala najevo, že po něm jedeš.. Nech ho být, slušnému člověku je celá situace spíš nepříjemná.
Tím spíš bych se jí snažil vyhnout a neubližoval bych jí milostnou pletkou, která nemá budoucnost, přinese jí plané naděje a nakonec ji hluboce zraní. Sezení na dvou židlích zároveň bývá nepohodlné a je hloupé a trestuhodné ohrožovat vlastní funkční vztah. Ten zdaleka nepředstavuje samozřejmost. Buduješ dlouho, ztratit můžeš snadno…
Jako myslíš si, že chlap, který má dlouhodobý vztah se dozví, že ho platonicky miluješ, opustí svou nynější partnerku a vesele za tebou příběhne? To jako fakt?
Nepíšeš, ale evidentně to chceš slyšet. Jinak by ses, samozřejmě čistě teoreticky
, v tom tolik nešťourala.