Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla bych dotaz ohledně neustálého špinění ale i krvácení při braní HA. Kvůli kojení jsem brala Cerazette ( stále beru, ještě dobírám paltíčko, už nekojím ) Nechala jsem si ji napsat ihned po šestinedělí, nebyl problém, celou dobu, cca 7 měsíců v pořádku. Ale zhruba před měsícem začalo špinění, ted už i krvácení, antikoncepci beru poctivě.
V lednu chci jet za mým gynekologem, at mi napíše mou starou antikoncepci. Ale je to v pořádku? Že jsem ted začala mít tyto problémy? Špiním a krvácím poslední měsíc téměř pořád..pauza byla tak týden?
Jen doufám, že ta HA vůbec funguje
![]()
Je to podle mě tím, že už nekojíš. Tahle antikoncepce to neudrží, to spíš to kojení. Proto teď špiníš, protože máš po skončení kojení hladinu hormonu jinde. Já kojím dvouletou víc než dost, takže u mě ani ťuk. Jinak kamarádka má přes ní krásnou holčičku, prý taky brala poctivě ![]()
Aho, je to proto, že si přestala kojit, mě to začalo dělat už když jsem kojila míň asi tam víc jak měsíc v kuse, dr. mi po skončení kojení nasadila jinou. nemusíš se ale bát, na účinost HA to vliv nemá, jen je to dost nepříjemný
Já vím, že to třeba pro někoho bude nepochopitelné, ale já se opravdu bojím,, nechci mít děti od sebe 18 měsíců..ach jo
No ihned na začátku ledna si mažu pro svou starou HA, tu jsem brala 10 let a bez jakékoli nehody ![]()
@Lo píše:
Já vím, že to třeba pro někoho bude nepochopitelné, ale já se opravdu bojím,, nechci mít děti od sebe 18 měsíců..ach joNo ihned na začátku ledna si mažu pro svou starou HA, tu jsem brala 10 let a bez jakékoli nehody
opravdu by měla fungovat jako doposud, taky to byla moje první otázka u dr, tak mě uklidnila, že funguje pořád stejně, ale je na místě ji už vyměnit za jinou
Holky hledala jsem tady odpověď ale našla jsem tak to hodim tady
jsem skoro tři měsíce po porodu a první menzes jsem měla na silvestra, slabá, asi 5 dní…Pak nic a včera jsem začla zase špinit…Na kontrole po šestinedělí děloha zavinuta a v ní cisto
…Jen prý se zavinila dozadu…Ale prý to nevadí, že se to stává…Máte někdo zkušenost? Je to rozhozené kojením? Spínila některá z vás taky takhle skoro v kuse?…Už me ta věčná vložka v rozkroku nebavi
![]()
Já myslela kvůli tomu, že já na začátku užívání Azalie hned po šestinedělí měla taky pořád problémy se špiněním a krvácením, ale tak tím to u Tebe nebude…Tak je to rozhozené tím kojením..