Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Popíšu čerstvou zkušenost. Týden před porodem začal odchod zátky a intenzivní poslíčky (tak intenzivní, že mi nedaly spát, řekla bych, že bolestivostí srovnatelné s kontrakcemi -těmi počátečními). Až po týdnu jsem se otevřela na 5 cm, předtím jsem absolvovala 2× falešné výjezdy, kdy jsem myslela, že už to bude. Velký a bolestivý tlak na čípek
Já žádné příznaky, že by se rozjel porod neměla. ![]()
U první dcery jsem měla jít už na vyvolání, v noci před jsem se vzbudila a zjistila, že mi praskla voda. Jeli jsme do porodnice a za 2 hodky byla dcera na světě.
Teď u druhé dcery jsem měla poslicky celé těhotenství.
Jeden den jsem byla na návštěvě u našich a celý den se ode mě nehnul pes (rád se mazlí takže mi to nepřišlo nic divného)
Jela jsme domů s dcerou vykoupala ji, přítel přijel z práce, najedli jsme se a šli si lehnout. Po 15minutach když, jsem začala zabírat ve mě luplo ale já ležela ještě dál. Pak mi to nedalo a šla se vycurat, šla ze mě zátka a odtekala voda. Bolesti hned po 3minutach, zimnici jak když na mě jde chřipka
Ale kdyby mi někdo řekl ten den, že budu rodit tak se mu vysmeju, protože fakt žádné náznaky porodu se nekonaly
V neděli mi odešla hlenová zátka, v pondělí probíhalo čištění střev, v noci docela silní poslíčci. V úterý přes den poslíčci, v noci kontrakce a ve středu dopoledne se mimi narodilo. Prasknutí vody jsem vůbec nezaznamenala.
Silný průjem a za dvě hoďky bylo mimčo venku. Kontrakce jsem nepoznala, myslela jsem, že jsem něco špatného snědla.