Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky. Dnes mám termín porodu, v noci jsem už v podstatě stála s taškou ve dveřích, že jedeme (kontrakce několik hodin po 3-5 minutách s drobnými výkyvy nahoru i dolů -častější i pomalejší, takže takový ten indikátor pro to jet). Nakonec jsem se ještě rozhodla počkat, abych nepřijela předčasně, odpoledne mám v porodnici stejně poradnu. No usnula jsem (vsedě, vleže mám kontrakce), teď jsem se vzbudila a nic. Zastavila jsem si porod? Je to vůbec možný? ![]()
Příspěvek upraven 03.04.24 v 10:22
No takhle - já bych u opravdových kontrakcí už určitě neusnula, nenechají tě spát…
Nicméně tohle je fakt podezřelý.
Buďto bych okamžitě jela na kontrolu a nebo si zkusila dát ještě teplou vanu, jestli se kontrakce nerozjedou.
Mohla si mít jen opravdu silné poslíčky (měla si je před tím?)
Pokud si poslíčky neměla, tak bych do porodnice jela, aby se něco nezanedbalo.
@Markéta188 mám je už několik dní, jsou tak silné, že je musím prodýchat. Ale nikdy u nich nebyla taková pravidelnost, jako dneska v noci a po vaně se to zintenzivnilo.. ![]()
Piješ maliník? Já ho pila od 32 týdne, ale v závěru jsem vypozorovala, že mi spouštěl ukrutný noční kontrakce. Dvakrát jsem jak ty měla noční kontrakce po 3-5 minutách cca 4 hodiny. Nakonec jsem vždycky usnula a ráno jak kdyby nic. Pak jsem si maliník zapomněla jeden den udělat a spala jsem jak miminko. Tak už jsem ho posledních 14 dni nepila radši vůbec. ![]()
Kdyby bylo tak jednoduché zastavit porod, tak se to nemusí dělat pomocí léků.
Ve skutečných porodních kontrakcích neusneš, spíš máš silné poslíčky. A i kdybys vyčerpáním usnula a skutečně rodila, další kontrakce tě vzbudí. Pro jistotu bych ale zajela na kontrolu, pro tvůj klid.
@Agnesk píše: Více
Nejsem teda lékař, ale tady bych to tipovala ještě na silné poslíčky.
Píšeš, že máš odpoledne kontrolu, tak uvidíš. Třeba už se to vážně chystá ![]()
Ne to byly poslíčci. Porod si jen tak sama nezastavis tím že usneš.
Měla jsem hodně bolestivé poslíčky po 2 minutách bez časových výkyvů 3 hodiny v kuse, několikrát denně, od 30. tt až do porodu v 39 + 4. Ale nikdy jsem je nezaspala. Když mě naopak před 5. ráno probudily kontrakce také hned od začátku po 2 minutách, tak jsem po 5 minutách měla jasno, že jedu.