Začátek s účetnictvím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
261
30.7.12 11:49

Já mám rekvalifikaci na mzdové účetnictví, ale bohužel se mi nedaří zajistit si praxi, zatím jsem narazila na inzeráty, kde hledají mzdovky s praxí. Jako chápu, že chtějí odborníka a ne někoho zaučovat, ale každá kdysi musela taky někde začít a praxi získat, tak snad se poštěstí.
Jinak dobré jsou publikace od ANAG Olomouc, sama si pořizuji od nich Abecedu mzdové účetní a časopis Mzdová účetní, předplatné na každý aktuální rok. Pro účetnictví je tam publikací také dost, třeba Abeceda účetnictví pro podnikatele 2012 za cca 580,– Kč, časopis účetní a daně, cena na rok 2012 924,– Kč. A jinak pravidelně chodit na školení, kurs cca od 1500,– dle problematiky, a vlastně pořád sledovat změny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.4.15 17:06

Dobrý den, taky by se mi hodila rada. Studovala jsem obchodku s maturitou. Účetnictví mě bavilo, patřila jsem mezi nejlepší. Odmaturovala jsem a dál se mu nevěnovala. Ted bych ráda začala, ale bohužel nevím jak. Nemám žádnou praxi, žádný kurz, zkrátka vůbec nic. Máte někdo zkušenosti jak začít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
25.4.15 07:42

Nevím, jak dlouho jsi ze školy, ale v této oblasti jsou kolikrát změny ze dne na den. Možná by to chtělo pro začáek nějaký kurz na zopáknutí a pak nezbyde nic jiného než se učit. Zkusit si najít např. nějakého malého živnostníka, kerému povedeš evidenci a pokud Ti to půjde, pak přijdou další. Dobrá je diskuze na www.business.center.cz Tam já se naučila nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.4.15 07:57

@Hanula1212. Jsem ze skoly letos v zari 4 roky, nad kurzem jsem samozrejme uvazovala, ale pracuji na 3smenny provoz a na nejaky pravidelne chodit je pro me prave problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
25.4.15 08:08

Tak pak nezbývá nic jiného, než se učit z nějakých knížek nebo internetu. Zkusit se fakt nejdřív zaměřit na jednu oblast a postupně další. Třeba evidenci, pak účto, pak mzdy. Ale 4 roky není zase tak moc. Změn v zákonech byla sice spousta, ale ta podstata účta je stejná. Ještě poradím: zkus si stáhnout nějaký free program na evidenci z netu, např. pohodu a tam si zkoušet evidenci. Já jsem měla účto ve škole (cca před 15 lety), pak jsem vedla jen jednoduché účto, resp. evidenci a před 4 lety jsem začala i účtovat, ze začátku jsem si vše vyhledávala v knížkách a postupně všechno v hlavě naskakovalo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.4.15 08:09

@Hanula1212 Vyzkousim co budu moct, zatim dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie