Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, nevím už kam jinam se obrátit. Malej je velmi protivny, uplakaný, nechce moc papat.. nenechá si pořádně sáhnout do pusinky. Ale nechci hned vše házet na zuby ![]()
Pokusila jsem se vyfotit tu dásničku. Myslíte, že to budou zoubky? Nebo je malý teď jen malý protivka
![]()
Jako takhle z boku ty zuby prosvítají, ale to by musely být vidět jakoby z vrchu, aby se dalo poznat, že rostou… Takhle to nejde poznat…
Určitě rostou, ale ještě hodně dole.
Dcerka měla zuby pod dásněmi vyrýsované několik měsíců a stejně se první vyklubal až v 15-tém měsíci.
Děti můžou mít problém z čehokoliv, ale většinou to pak všichni (i lékaři) svádí na zuby.
@Evkad tyjo az tak pozde prvni zub? Masakr, v 15 mesicich uz nase mela skoro vsechny ![]()
@Evkad tak se mu to tam asi připravuje pomalu. No právě, tak jsem to taky hned nechtěla házet na zuby a chtela jsem se spíš informovat.
Tyjo v 15ti měsících? A jak to dcerka zvládala? ![]()
@DandátkoP @Lenka1757 Určitě několik týdnů, řekla bych i pár měsíců ty zuby byly vidět pod dásněmi, měla tam až boule - jedničky měla velké.
Ale oproti staršímu měla všechny zuby do tří let.
Starší měl první zub na první narozeniny a pětky mu dorostly mezi 4.-5.rokem.
@Evkad se ji muselo blbe jist tyjo.
Nasi budou prave ted dva roky a cekame na posledni dve stolicky nahore. ![]()
Zrovna vcera jsem nasla fotku z dubna, kdy jsem byla presvedcena, ze se tam klube zub a vylezl az v sprnu ![]()
Ono to od zubu muze a nemusi byt.. U nasi male je to vzdycky par dni blbe, par dni klid, opet par dni peklo a zub venku.
@Asfi Ony ty zuby rostou, ale v dásni a není to vidět. Takže určitě problémy může mít.
Sama si pamatuji, jak mi rostly sedmičky a osmičky. Vidět nebyly, ale bolelo to (osmičky mi trhali ještě nevylezené).