Začínám krvácet - jak se vyčistit po SP

Anonymní
2.11.24 16:50

Začínám krvácet-jak se vyčistit po sp

Ahoj, můžete mi prosím poradit, jak co nejvíc jít naproti samovolnému potratu, abych se popřípadě vyhla revizi? Začínám krvácet (zatím jen malinko) po potvrzeném úmrtí plodu v 7tt. Chci tomu krvácení co nejvíc pomoct, abych se co nejvíc pročistila. Ted jsem pila maliník, četla jsem, že při potratu je dobre červené víno a kontryhel a po potratu kontryhel. Je to tak? Samozřejmě vím, ze i přes veškerou snahu revize může nastat ale chci udelat vše proto, aby nenastala. Moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
626
2.11.24 19:24

Velmi doporučuji FB skupinu Zamlklé těhotenství, přirozený potrat - rady, příběhy, psychická podpora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
2.11.24 19:35

Měla jsem v sobě měsíc mrtvý plod. Skoro týden pila čaje a zkoušela kde co a stejne jsem musela na revizi. Tělo se ho nechtělo zbavit. Jestli jsi v 7tt tak ro nejspíš odejde samo i bez podpory. Jinak bych zůstala u čajů. Revize není nic sileneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
2.11.24 19:53

Já jsem se revizi vyhla tak, že jsem na gyndu šla až po další menstruaci. :nevim: Lékařka nadšená nebyla, ale prý vše krásně čistý. Prostě jsem věřila svému tělu, že ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
626
2.11.24 22:29

Jo a ještě k tématu revize x nerevize. Mně v nemocnici lékařka asi 10 minut důkladně vysvětlovala, jak je revize na houby a jak je to lepší bez ní. A pak to zakončila tím, že ale pro jistotu termín dáme, ne? :zed:

Byla jsem úplně rozbitá a termín jsem si nechala napsat. Ale věděla jsem, že tohle nechci, takže jsem tam hned druhý den ráno volala s tím, že termín ruším a budu v péči své gynekoložky.
Ta mě chtěla vidět až po další MS anebo při horečce. Moudrá žena :)

Kdybych měla péči té doktorky z nemocnice, tak se revizi možná ani neubráním, protože prý musí plod odejít do týdne a kdesi cosi. No, v klidu jsem potratila plodové vejce o 3 týdny později, bez komplikací a téměř bez bolesti. Neurychlovala jsem to ani nijak nepodporovala, třeba by to pak šlo rychleji, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
2.11.24 23:25

@Zluta_pastelka tak spis jde o riziko otravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
3.11.24 00:23

@hospodki Otravou myslíš infekci? Zánět? Bohužel revize nefunguje jako prevence. To je častý mýtus. Infekce jsou běžnou komplikací i po revizích. Riziko zánětu po revizi je prakticky totožné s rizikem při čekání na potrat.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC6464924/

Při čekání na SP je vyšší riziko většího krvácení, zánětu nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
3.11.24 09:14

@Zluta_pastelka otrava krve zlaticko. Něco v tobě hnije a neodchází to ven, mas tam prokrvenou sliznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
3.11.24 11:11

@hospodki Aha, tak od začátku a zkusím to napoprvé bez ironie.

Otrava krve (sepse) je důsledek infekce. Riziko infekce (a následně sepse) je při revizi srovnatelné jako při vyčkávání na SP. Můžeš se podívat na ten odkaz, relevantnější zdroj už snad najít ani nejde.

Ale ty jsi, zdá se, z té části lidí, které nepřesvědčí statistiky, ani studie. Takže to zkusme jinak. Znáš syndrom mizejícího dvojčete? Víš, jak probíhá redukce anebo jak se řeší úmrtí jednoho z více plodů při mnohočetném těhotenství ve vyšších stádiích těhotenství?

Jo jo, je to tak - mrtvý plod se ve všech těch případech nechává v těle ženy až do porodu zbylých živých dětí, neodstraňuje se. Dají se najít příběhy (na vlastní nebezpečí), jak vypadá takové nedovyvinuté miminko, co strávilo několik měsíců v děloze, po porodu. Ženám (a ani sourozencům těch předčasně odešlých dětí) se obvykle nestane vůbec nic, rizika jsou, ale minimální. A to mluvíme opravdu o měsících, ne o týdnech, jako při SP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty