Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanzbl00 píše:
Holky a jaká byla vaše první jízda po autoškole?jeli jste samy nebo s někym? Já před týdnem udělala řidičák a nedokážu si teda představit, že za to sama sednu a někam pojedu
Pár prvních jízd jsem jela s manželem, ale až když jsem sedla za volant sama, dokázala jsem se uvolnit. S mužem jsem byla nervózní (on asi taky), dělala jsem chyby (chcípnutí do kopce, špatné řazení). Jak jsem jela sama, šlo mi to lépe a lépe.
Určitě je lepší jet poprvé s někým, ale taky je dobře si pojezdit sama. Klidně někde v klidu, na klidných cestách, ale ozkoušet to sama ![]()
Holky já dělala řidičák v Praza na dost rušném místě (nechápu, jak mě taková blbost napadla
) instruktor byl na prd, jela jsem celou autoškolu na dvojku, max na trojku a to výjimečně a to za mě i startoval
No řídím už normálně, ale musela jsem se vyjezdit v našem autě a parkovat do řady neumím pořádně do teď
excelentně zaparkuju pozadu, ale do řady na dvacetkrát a ještě nakřivo ![]()
@LucianS Pro měl byl automat jasná volba. Manžel měl tou dobou ještě manuál, pak si vyzkoušel mého golfa a už si začal snít o tom, jak si taky pořídí automat. Fakt si na to člověk hrozně rychle zvykne, že mu odpadla starost s řazením a spojkou. Já se taky hrozně bála - hlavně rozjíždění do kopce - nejlépe když člověk musel zastavit ve městě v koloně a dávat přednost chodcům. To jsem byla úplně na mrtvici. A auto jsem si sehnala v autosalonu v Hradci - měli ho už skladem, ale nebylo vůbec ježděné ani předváděcí. Manžel tam dohodnul ještě vyšší slevu. Takže spokojenost převeliká ![]()
@janusska píše:
@LucianS Pro měl byl automat jasná volba. Manžel měl tou dobou ještě manuál, pak si vyzkoušel mého golfa a už si začal snít o tom, jak si taky pořídí automat. Fakt si na to člověk hrozně rychle zvykne, že mu odpadla starost s řazením a spojkou. Já se taky hrozně bála - hlavně rozjíždění do kopce - nejlépe když člověk musel zastavit ve městě v koloně a dávat přednost chodcům. To jsem byla úplně na mrtvici. A auto jsem si sehnala v autosalonu v Hradci - měli ho už skladem, ale nebylo vůbec ježděné ani předváděcí. Manžel tam dohodnul ještě vyšší slevu. Takže spokojenost převeliká
Ty se mááááš
Taky bych chtěla automat, ale manžel mi říká, že to hrozě žere a prý už to není taková zábava, že právě to řazení je super. Takže mi automat nikdy mít nebudeme!!! ![]()
Já teda ještě nikdy s automatem nejela, ale hrozně by se mi líbilo, že nemusím řadit
A hlavně rozjezdy do kopce…to bych vždycky chcípla
![]()
@SarkaNovo No, upřímně řečeno a to se teď nechci nikoho dotknout, ale tohle mi řekne každý chlap a když se ho zeptám jak dlouho s automatem jezdil, tak většinou odpoví, že buď nikdy, nebo si to jednou - dvakrát vyzkoušel, takže zkušenosti nulové a hned kritika automatu. Já tady v řazení žádnou zábavu nevidím. A že má vyšší spotřebu je taky blbost, dneska už to tak není. Já měla toho golfa 1.2 63 kW, z 90% jezdím jen město a dlouhodobou spotřebu jsem měla 5,9 l. Teď mám u beetla krapet výkonnější motor a pořád se držím na nějakých 6,2 l. A to si to dost půjčuje manžel a kazí mi to. Jenže ona ta spotřeba je podle mého taky dost o stylu jízdy…ale to je na dlouhé povídání
Ono by to spíš chtělo manžela přesvědčit aby si to někde vyzkoušel…
Já s automatem zkušenosti nemám, takže nesoudím, ale řazení mě baví
. Nějak si neumím představit, že bych řídila bez toho. Dneska jsem si střihla i pěkně ucpané město a kolonu. Poprvé
.
Ovšem pokud to usnadní rozjezdy do kopce, tak to je mi velmi sympatické. Nemám je ráda, nejde mi to moc plynule, a kdyby za mnou mělo stát další auto, tak ho jistě nabořím..
@SarkaNovo píše:
Ty se máááášTaky bych chtěla automat, ale manžel mi říká, že to hrozě žere a prý už to není taková zábava, že právě to řazení je super. Takže mi automat nikdy mít nebudeme!!!
Já teda ještě nikdy s automatem nejela, ale hrozně by se mi líbilo, že nemusím řaditA hlavně rozjezdy do kopce…to bych vždycky chcípla
![]()
posaď ho do automatu, fakt, chlap taky říkal, jak je řazení super, že automat je pro baby a kdesi cosi, zkusil a teď vymýšlí, že pokud bude nové auto jedině s automatem, že mu to občas chcípne, když se rozjíždí do kopce a celkově, že je to příjemné, jen jet a neřešit furt řazení.
@KPKristy píše:
Já s automatem zkušenosti nemám, takže nesoudím, ale řazení mě baví. Nějak si neumím představit, že bych řídila bez toho. Dneska jsem si střihla i pěkně ucpané město a kolonu. Poprvé
.
Ovšem pokud to usnadní rozjezdy do kopce, tak to je mi velmi sympatické. Nemám je ráda, nejde mi to moc plynule, a kdyby za mnou mělo stát další auto, tak ho jistě nabořím..
Tak když za tebou stojí někdo moc blízko a ještě do kopce tak je to jeho problém když ti to cukne dozadu, má dodržovat bezpečnou vzdálenost
Já do kopce vždy přez ruční brzdu a nestane se že mi to ujede. Automat jsem nikdy nezkusila a asi bych ani nechtěla, řazení mě baví ale každý to má jinak. ![]()
No taky jsem byla proti automatu, dokud jsem nezačala jezdit s nim. Je to pohoda, clověk neni z rizeni tak unavenej, auto nikdy samo necouvne z kopce, uz bych nemenila! Akorat mam strach, ze bych ted manuál neumela řídit, fakt nevim. Automat mam 2 roky, predtim 12 let s manualem. Zapomíná se to? ![]()
@veria píše:
No taky jsem byla proti automatu, dokud jsem nezačala jezdit s nim. Je to pohoda, clověk neni z rizeni tak unavenej, auto nikdy samo necouvne z kopce, uz bych nemenila! Akorat mam strach, ze bych ted manuál neumela řídit, fakt nevim. Automat mam 2 roky, predtim 12 let s manualem. Zapomíná se to?
Mám to s automatem úplně stejně, nejdřív jsem ho nechtěla a teď jsem nadšená. I ty odježděný roky mám podobně. Do manuálu jsem už nesedla a myslím, že už bych to bohužel fakt moc neuměla
. Manžel přesedá z automatu do manuálu bez problémů.
@veria js.na tom přesne stejně. Nedávno jsem řídila segrin manuál a trošku jsem ji tu spojku ohoblovala
radila jsem v pohodě, akorat tu spojku šlapat občas vypadlo
ale jen u takového rychlyho řazení typu parkování, popojíždění. Při normální jízdě už ne.
Jak píšou holky:-)Kondiční jízdy v autoškole pomohou:-) A nebo uzavřená cesta a nebo na malým letišti. Pokud je možnost:-)
Dobrý den. Mám problém a nevím kde se stala chyba. Kamarád mi půjčil auto Felicii starší typ. Seslapnul jsem spojku nastartoval, auto se nastartovalo pustil jsem spojku a auto se rychle rozjelo do zadu a narazil jsem do stromu a chcipl motor přitom. Prosím kde sem udělal chybu? ![]()