Začínáme s látkováním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
16.8.19 13:24

@Saidy já právě žádnou kamarádku v okolí nemám. Všechny používají jednorázový a když se zmíním, že chci používat látkový, tak na mě koukají jak na blázna :) Právě jsem zvědavá, jak to pak dopadne. Bojím se, aby to nedopadlo podle jejich představ, což znamená skončit na jednorázových.
A s babičkama bych strach neměla. Proto jsem pořídila ty vícevrstvý a AIO. To dají určitě a kdyžtak sklad složím dopředu. Hodně se jim líbí, jak to šlo dopředu. Hlavně AIO. Byly z toho nadšený, když jsem jim to ukázala :D Jen je to teda dražší investice. Přemýšlela jsem, že jestli bude vyhovovat, tak pak dokoupím. Protože přece jenom kdyby byla kalamita u doktora, na procházce, tak je to nejrychejší řešení.

A koukám, že už tu zazněla i otázka, co na noc :palec: Na tu jsem se chtěla taky zeptat, jestli vkládačku, plenku narovno nebo koupit tu noční plenku.

A ještě holky řešily jste nějak holku/kluka? U holky by se měla dávat ještě jedna vkládačka (?) spíš dozadu a u kluka zase dopředu. Co jste na to používaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
16.8.19 13:27

Noc jsem řešila tak, že jsem jednou přebalila. Dítě mi v počůrané plence nechtělo zůstat (ani v jednorázovce) a tvrdě usnulo, až když bylo v čistém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.8.19 13:31

A ještě otázka: Používaly jste látkovky hned od příjezdu z porodnice? Ohledně pupíku nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.8.19 13:34

@verca222 :palec: to je dobrá otázka, taky mě to zajímá. Myslím si, že by to jít mělo - čtverec by měl jít poskládat tak, aby to sedělo jakkoli velkému dítěti, akorát nevím, jak je to se svrchňáky - ale novorozenecké by snad mohly být uzpůsobené tak, aby nedráždily pupeční pahýlek, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.8.19 13:41

@Saidy svrchní kalhotky právě paní nedoporučovala jednu značku (bohužel už si nepamatuji jakou). Byla pro novorozeňátka, ale neměla vykrojený pupík. Byla spíš mířena přímo na pupík. Ale vzhledově byla krásná, kdybych to kupovala přes internet a neupozornila mě na to, tak si je nejspíš vezmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.8.19 13:43

@verca222 kdyby sis vzpomněla co to bylo za značku, tak to sem hoď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.8.19 13:45

@Saidy a s tím skladem si právě taky nejsem jistá. Prý se musí ohýbat i jednorázovky. Ale jak? Já osobně bych plenku ohla asi nahoru k svrchním kalhotkům, aby ta přebytečná látka nebyla směrem k miminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.8.19 13:57

@verca222 jednorázovky nevím, ale čtverce se dají v pase zahnout tak, aby to sedělo na jakkoli velké dítě. Na nějakém videu jsem viděla, jak paní „přebalila“ malého plyšového medvídka do čtvercovky, tak se musí vejít i novorozeně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
16.8.19 14:09

@Saidy vejde ale do džín ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
16.8.19 14:19

Já látku je 8 měsíců. Látkuji od narození syna. na čtvercové pleny jsem líná a máme tvrdou vodu a jsou dost hrubé. Pro začátek jsem nakoupila sadu 10 clan na snappi sponku. Od značky yháček. K tomu jsem jela z bazárku nějaké novorozenecké petit lulu. Jak prcek rostlin byl velké miminko buclaté, tak byly naše absolutně nejoblíbenější katyv baby novorozenecké. Zkoušela jsem i vícevrstvé pleny a také by to šlo.
Svrchní pleny jsem měla někdy haipa daipa novorozenecké, potom jsem ráda dávala petit lulu. Záleží na proporcích miminka.

Uno výbavy bych v podstatě nic nezměnila.

jednovelikostní pleny jsem toho dopředu nakoupil a dost a taky jsem toho dost prodala. Co mi vyhovovalo tak jsem si z toho udělala výbavu.
Co se týče AIO Tak záleží na typu. V České republice se moc dobré vše v jednom nevyrábí. Ale hodně maminek je spokojené například s majab kapsovkou. Ale to jsou kapsovky. Skutečné AIO je jedna plena bez kapes se vším. Bezkonkurenčně nejlepší AIO je blueberry simplex organic. Jsou sice dost drahé ale opravdu rychle schnou oproti ostatním jsou příjemné a opravdu tenké skoro jako jednoráz. Já mám po té ve výbavě také řadu tots bots easyfit Star, ty jsou také výborné.

Co se týče kalhotkovych plen tak značkových jsem se zbavila byli například petit lulu protože byly takové objemné. Moje nejoblíbenější nejtenčí a hodně save jsou pleny Anýsek. Anýsek prodává na své FB stránce. A jejich kalhotkové pleny opravdu můžu doporučit. Jako druhé mám nejraději Lillybe. Mám chlapce a používám s krátkou vkládačkou přeloženou napůl a danou na pindíka.
Svrchní kalhotky na naše opravdu široké miminko používám bamboolik. A také petit lulu i když ty mi přijdou menší než dělali dříve. Zkusila bych i svrchní od breberky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
17.8.19 12:31

@Saidy Ahoj, tady jsem radila v podobné diskuzi , je tam spoustu odkazů na přehled a jak se zorientovat :kytka:

Já mám skvělou zkušenost s klasickými čtverci pro novorozence, později jsem začala dle potřeby přidávat bambusové vkládací pleny.

Když už čtverce nestačily, tak nějaký SIO systém nebo kalhotkové pleny + svrchní kalhotky.

Tenhle seznam mi přijde fajn, mám to skoro stejně ;)

Nákupní seznam
30 ks čtvercových látkových plen Kikko Staré Časy nebo Kikko Lux – podle toho, které vám líp zapadnou do rozpočtu (pokud můžete, kupte vždy Staré Časy, jsou prostě lepší:)
4ks novorozenecké kalhotkové pleny – od každé značky něco, na vyzkoušení
4ks novorozeneckých svrchních kalhotek nebo vícevelikostních kalhotek v nejmenší velikosti
dvě balení separačních plen, pro začátek nejlépe Imse Baby nebo Popolini celulozové
snapi sponku
kbelík na skladování špinavých plen
prací prostředek

Později dokoupíte
4-6 ks jednovelikostních svrchních kalhotek
4-20 ks jednovelikostních kalhotkových plen (podle toho, jestli je budete používat jen na noc, nebo i přes den)
separační plen podle potřeby (nemusíte je používat vůbec – už budete vědět)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
17.8.19 12:32

Jinak na novorozence se nejvíce vyplatí koupit na bazárku a seženeš tam velice zachovalé i výhodné sady ;)

mě třeba syn z novorozeneckých vyrostl během 6 týdnů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
17.8.19 12:42

Recenze látkových plen a jednorázových , přidávejte nové zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
19.8.19 11:59

Nemáte tip, které svrchní kalhotky/plenkové kalhotky/AIO v novorozenecké velikosti jsou na bříšku vykrojené, aby nedráždily nezahojený pupeční pahýl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
19.8.19 12:19

@Saidy měla jsem haipa daipa a jsou nízké, na pupík nedosáhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie