Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To je mi lito
ja uz nevim, ja celou noc bolesti nespala, tramal nezabral jeate vizita nebyla a uz tu byla sestra, ze mi pichne kapacku pres jehlu, ze uz kanylu zavadet nebude, ze jdu stejne domu a ze holt ji pri nejhprsim nedostanu * upozorneni ze nemam zily* no a prej uz mi stejne nic neni, tak je to fuk
@Pesee23 Mě už to přijde skoro na stížnost. Opravdu. Jestli se chovají, tak, jak se chovají…
Se zádama mám problémy skoro dvacet let. Když mě to chytí, po třetím porodu mě to začalo zlobit častěji, tak při bolesti nejde ani cvičit ani rehabilitovat, musí se jen na prášcích a injekcích čekat, až to povolí. Mně zabírá dorsiflex, injekce dolminy a na noc je dobrý myolastan nebo čípky indometacinum na uvolnění té křeče, která utiskuje nervy. Čím jsem starší, tak akutní bolest trvá delší dobu, po porodu třetího třeba i dva až tři měsíce. Po vymizení bolesti se mi osvědčilo hodně cvičit. Výborná je jóga a břišní tance pod vedením dobrého lektora, od té doby, co jsem začala kombinovat tanec s jógovým protažeím se mi záda vrátily jen o prázdninách, kdy jsem necvičila. Teď jsem těhotná, necvičím a mám hrůzu, kdy mě to zas chytí. Jinak nadváha je taky problémový faktor, dokud jsem byla štíhlá, nezlobilo mě to tolik.
Tak jsem hubena jak lund nikdy jsem nebyla pri tele, je pravda ze po tretim porodu se to zhorsilo a nejhorsi to bylo v praci, to me pak odvezli protoze jsem bolesti uz nemohla ani stat(delam prodavacku v reznictvi),dostala jsem talvosilen, nimmesil…cviceni mi dela jeste vetsi bolesti, tak mi to rehabilitacni hned zamitli…
@Anonymní píše:
Tak jsem hubena jak lund nikdy jsem nebyla pri tele, je pravda ze po tretim porodu se to zhorsilo a nejhorsi to bylo v praci, to me pak odvezli protoze jsem bolesti uz nemohla ani stat(delam prodavacku v reznictvi),dostala jsem talvosilen, nimmesil…cviceni mi dela jeste vetsi bolesti, tak mi to rehabilitacni hned zamitli…
cvičit můžeš, až se ten akutní stav uklidní… teď rozhodně ne…
Nicméně většina bolestí dolní části zad je právě od toho povoleného pánevního dna, ochablých břišních svalů a ochablých svalů obecně… po těhotenství se tyhle bolesti objeví taky velmi často, jednostranná zátěž, velké břicho, porod…
Jak jsem psala, mě opravdu nejvíc pomohlo až když jsem začala pravidelně cvičit a posílila jsem celé tělo… i když se člověk v práci třeba dost fyzicky nadře, je to většinou jednostranná zátěž a některé svaly se zkracují, jiné přetěžují… výsledek v podobně bolestí zad na sebe nedá dlouho čekat…
@Pesee23 Zkus si ještě před odchodem zeptat a „vydupat“ bederní pás, mohlo by to trošku pomoct v nejhorší bolesti, zpevní záda, já ho nosila. ale pozor, nenos ho dlouho, ne třeba rok, ochabnou ti svaly a pak už se bolesti nezbavíš, toto má kamarádka, neustále ho nosila a nedala si říct a dnes nemá žádné svaly na zádech, bolesti a jen leží a brečí.. ale já ho nosila asi 4 měsíce, než mi přišly na to, co mi je a celkem pomáhal.. a pak cvičit a svaly posílit..
http://www.surgalclinic.cz/index.php?…
na něčem takovém jsem byla a to mi po měsících bolestech pomohlo.. ![]()
@veverkas22 bohuzel jak uz jsen psala vyse. Na obstrik nemohu. Mam alergii na mesocain a nemohu diky implantovanemu kardiodefibrilatoru ani na magnetickou resonanci.
jinak si me tu nakonec jeste nechali, ze budeme tedy pokracovat v infuzich a po vikendu se uvidi a snad me i konecne poslou na CT zad.
@Pesee23 píše:
@veverkas22 bohuzel jak uz jsen psala vyse. Na obstrik nemohu. Mam alergii na mesocain a nemohu diky implantovanemu kardiodefibrilatoru ani na magnetickou resonanci.jinak si me tu nakonec jeste nechali, ze budeme tedy pokracovat v infuzich a po vikendu se uvidi a snad me i konecne poslou na CT zad.
tak ne všechny obstřiky se dělají s mesocainem…
ten jsem dostávala v klasickým obstřikách a nepomohl mi.. infuze jsou taky naprd, pokud tam mám něco utlačeného.. předpokládám, že jsi asi nečetla článek, na který jsem hodila odkaz o kortikoidových nebo ozonových obstřikách pod vedením CTčka.. ![]()
@Regina Hero ja uz trpim rok uz jsem psala prispevek viz vyse a cvicit uz mi ani nedoporucuji mam utlak nervoveho korene ktery mi primo tlaci na michu a je to zatim neoperovatelne, nosim bederni pas + francouzske hole, ted me ceka obstrik pod ct + epiduaraly
@Anonymní píše:
@Regina Hero ja uz trpim rok uz jsem psala prispevek viz vyse a cvicit uz mi ani nedoporucuji mam utlak nervoveho korene ktery mi primo tlaci na michu a je to zatim neoperovatelne, nosim bederni pas + francouzske hole, ted me ceka obstrik pod ct + epiduaraly
jo aha, já jsem si tě spletla se zakladatelkou… myslela jsem, že odepisuji jí…
@veverkas22 píše:
http://www.surgalclinic.cz/index.php?…na něčem takovém jsem byla a to mi po měsících bolestech pomohlo..
Ty jsi byla na ozonu? Můžu se Tě zeptat na cenu? Dík.
@jannina1 píše:
Ty jsi byla na ozonu? Můžu se Tě zeptat na cenu? Dík.
Ahoj. Ne přímo na ozónu ne, na necem podobném..
@Pesee23 tak ja jsi dopadla? Mě záda se nelepšují, posílají mě po všech čertech, a to máme příští týden jet na poznávací dovolenou
ale vypadá to že zájezd propadne…
Tak ja marodim rok s bederni pateri, deformace obratle, L5/S1 bolest strili do noh po cele delce az ke kotnikum, mam za sebou MRI kde je extruze disku, beru leky-pomohou obcas, mela jsem uz epiduralni obstrik castecna uleva, po mesici se vratili bolesti, rehabilitace, perlicka bez efektu… ted jsem dostala castecny invalidni duchod a dve francouzske hole, abych nenamahala zada, mam 5 letou dceru kterou jsem uz rok nemela na rukach… co dal nevim,,,