Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
jsem v 10tt a kdyz to vezmu celkove, tak v dobe, kdy jsem otehotnela, to zaclo, mela jsem obrovskou anginu, po dobrani antb byl krk i krev ok, ale mandle byli zvetseny, tak jsem dostala dalsi antb na doleceni, tyden pred dobranim me zaclo zase skrabat v krku, tak jsem misto jedne pilule brala 2 a bylo to v pohode, pak jsem chytla nejakou strevni chripku, zvraceni, bolest vsech svalu, prujem
Par tydnu nato jsem zjistila, ze jsem tehotna a v dobe, kdy jsem chytla anginu uz jsem byla tehotna, po mesici klidu jsem mela anginu zase, takze dalsi antb a po tydnu vse ok, krev i stery.Od vcerejska mi je, jako by na me neco lezlo, je mi furt zima, hsem unavena, slaba
Mimi dle dr je v poradku, ovsem tripltesty nas teprve cekaji.Je to normalni, abych byla takhle porad nemocna? U syna jsem mela na zacatku tehu virozu a pak po zbytek tehu nic a bez problemu
Takhle nemocna jsem nikdy nebyla, zobu od zacatku vitaminy pro tehotny, snazim se hodne pit, jist ovoce a zeleninu a je mi to k prdu
Slysela jsem neco o echynacee, to mohou i tehotny? Pomaha to, v jake forme to je? Jsem zoufala, misto, abych si tehu uzivala, se furt klepu, aby bylo vse ok ![]()
@Marťásek 007 echinacea se v tehu myslim nesmi. Dobry je zazvorovy caj z cerstveho zazvoru, ten pomaha mne. Jen si nejsem jista, jestli se muze v kazdem trimestru, tak na to mrkni. Tehotenstvi pry oslabuje imunitu. Resila bych to pokud mozno tim zazvorovym cajem a lezenim, ATB az v krajnim pripade (i kdyz ne vzdy se jim vyhnes, to je jasne). Tak hodne stesti.
Jinak vezmes 2 cm zazvoru, oloupes, naskrabes na struhadle a luhujes 10-15 minut. Po zchladnuti pridas citron. Pokud bude moc silny, budes ho luhovat kratsi dobu. Ja na nej nedam dopustit;)
@blumen ještě bych dala po zchladnuti med. ![]()
@Marťásek 007 Mrně si od tebe bere živiny, tak je normální, že jsi oslabená.
@Marťásek 007 jen se prosim mrkni, ve kterem se muze trimestru, to ted z hlavy nevim…
@Marťásek 007 píše:
Ahoj maminy,
jsem v 10tt a kdyz to vezmu celkove, tak v dobe, kdy jsem otehotnela, to zaclo, mela jsem obrovskou anginu, po dobrani antb byl krk i krev ok, ale mandle byli zvetseny, tak jsem dostala dalsi antb na doleceni, tyden pred dobranim me zaclo zase skrabat v krku, tak jsem misto jedne pilule brala 2 a bylo to v pohode, pak jsem chytla nejakou strevni chripku, zvraceni, bolest vsech svalu, prujemPar tydnu nato jsem zjistila, ze jsem tehotna a v dobe, kdy jsem chytla anginu uz jsem byla tehotna, po mesici klidu jsem mela anginu zase, takze dalsi antb a po tydnu vse ok, krev i stery.Od vcerejska mi je, jako by na me neco lezlo, je mi furt zima, hsem unavena, slaba
Mimi dle dr je v poradku, ovsem tripltesty nas teprve cekaji.Je to normalni, abych byla takhle porad nemocna? U syna jsem mela na zacatku tehu virozu a pak po zbytek tehu nic a bez problemu
Takhle nemocna jsem nikdy nebyla, zobu od zacatku vitaminy pro tehotny, snazim se hodne pit, jist ovoce a zeleninu a je mi to k prdu
Slysela jsem neco o echynacee, to mohou i tehotny? Pomaha to, v jake forme to je? Jsem zoufala, misto, abych si tehu uzivala, se furt klepu, aby bylo vse ok
Bylinky, na které byste měla v těhotenství v případě nachlazení zapomenout, jsou hřebíček, skořice, zázvor, lékořice, eukalyptus, tymián, majoránka, prvosenka, sedmikráska, divizna, podběl a šalvěj. Volíte-li mezi mateřídouškovým a jitrocelovým sirupem, zvolte raději ten jitrocelový, a ke kloktání upřednostněte heřmánek nebo borůvkovou šťávu před šalvějí, která by pro vás mohla být nebezpečná. Co se týká zázvoru, bývá doporučován pouze na počátku těhotenství proti ranním nevolnostem, a to ve velmi malém množství. Dokáže značně prokrvovat a mohl by dokonce i vyvolat předčasný porod!
Slyšela jsem o dubových kapkách od dědka Kořenáře. Kamarádka to velmi chválila, osvědčilo se jí to na štípance a nachlazení, včetně angíny. Teď nedávno jsem. Zkus o tom něco přečíst, jestli třeba na netu nejsou nějaké pozitivní zkušenosti.
Jéé, nějak se mi umazala část mého příspěvku. Má tam být - nedávno jsem měla angínu, přeléčenou ATB, ale pokud se mi vrátí, uvažuju, že si je koupím.
Ja jsem 16+1, minuly mesic angina (bez antibiotik, protoze jsem alergicka na penicilin), takze doma bez leku a ted jsem zas doma, protoze mam laryngitidu a dnes jsem dostala antibiotika. taky si rikam, ze jedna nemoc strida druhou
normalne nemocna nebyvam..zrovna cekam, az mne ten zazvorovy odvar vychladne
do toho mam jeste skriply sedaci nerv, aby toho nebylo malo…
Na zacatku jsem byla dva mesice v zahu orad nemocna. Od ty doby nastesti nic. Jedla jsem aspon dvakraz denne paralen. Zázvorový caj s medem a kapky do dosu nasivin pro deti od jednoho roku. Jinak bych se udusila. U me to byly porad dokola ucpane dutiny.
Pokud máš tělo zanesené toxiny a jinými jedy, tak je to normální. Tělo se chce vyčistit, aby vytvořilo miminku živnou půdu. Doporučuju zelené potraviny. Mladý ječmen, spirulinu, chlorellu na posílení a vyčištění organismu. Můžou se i v těhotenství.
Přeju brzké uzdravení, ať si těhotenství už jen užíváš ![]()
Ja mam porad nejaky kuriozitky, ktery jsem pred tehu nikdy pred tim nemela. Rikala jsem si, ze mi ten svist bere imunitu snad to bude po porodu dobry
Moc dekuju, holky, zkusim popatrat na netu, co z toho vseho muzu.Na druhou stranu si rikam, zda me cast imunity nevzal prvni syn, kojila jsem neco pres rok, pak jsem melaanginu s teplotama vysokyma a mliko se mi ztratilo, od te doby klid, cca 7mes a pak prislo druhe tehu a s nim furt nemoci
Rikam si, zda vubec nejakou imunitu mam, cast mi vzal prvni syn z koheni a druhou si ted pro sebe bere mimco v brisku
Ono i v porovnani s prvnim synem, je druhatko o dost vetsi a buclatejsiyslite, ze to muze mit vliv to vse?
Určitě si zajděte do lékárny pro nějaké pre i probiotika musíte obnovit vše, co antb zničila a to těhotné mohou. Pak už jen ty vitamíny možná hlívu na posílení imunity ale nevím zda ji těhule mohou..