Žádost o účast na výzkumu

17.11.22 07:02

Žádost o účast na výzkumu

Ahojte vespolek! :mavam:

Omlouvám se, že sem přispívám tak mimo téma, ale říkal jsem si, že zde snad najdu alespoň několik málo dobrých duší, které si tento příspěvek přečtou a dostanou chuť strávit cca 40 minut nad řešením nově vyvíjeného testu logického logického myšlení v rámci mé bakalářské práce.

Jelikož je 40 minut opravdu hodně, mám obrovský problém s tím sehnat dost dobrovolníků pro můj výzkum. Potřeboval bych celkem cca 380 dobrovolníků, ale zatím nemám ani stovku. Dokonce jsem z mé mrzké výplaty z částečného úvazku nepedagogického asistenta vynaložil nemalý obnos na propagaci příspěvku na Facebooku, ale bohužel to nestačilo… :zed:

Pokud se tu tedy najde alespoň někdo, kdo by mi mohl pomoct, budu moc vděčný. Test je potřeba vyplňovat na počítači a jak jsem říkal, jeho vyplnění zabere ZHRUBA 40 minut Vašeho času. Můžete vyplňování rozložit i na více dílčích úseků, potřeboval bych však, abyste případně test dokončili až do konce… :srdce:

Kdyžtak odkaz na test zde: https://masaryk.eu.qualtrics.com/…yGM9KByeJ2E6

V případě jakýchkoliv dotazů na vše rád zodpovím osobně. Prosím, nerozebírejte řešení jednotlivých úloh zde, pokazilo by mi to můj výzkum… Kdyžtak k zastižení jsem na emailu 471291@mail.muni.cz

Ještě jednou se omlouvám za out of topic příspěvek.
Snad mi to prominete. :hug:

S přáním příjemně prožitého prodlouženého víkendu,
 Samuel

Příspěvek upraven 18.11.22 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44228
17.11.22 08:03

Místo propagace na FB jsi měl ty peníze investovat k zaplacení jednotlivých participantů. Bylo by to i levnější, stovka nebo dvě by stačily.
Podle mě není hlavní problém těch 40 minut času, ale že do toho participant dává kus sebe. Jde o vyvíjený, neověřený test, s jehož výsledky se bude dále pracovat. A díky existenci digitálních stop se do takového výzkumu nelze zapojit úplně anonymně.
I když většinou mám pro studenty pochopení, že nějak studium ukončit musí, zrovna tady si myslím, že by odměna participantúm výzkumu byla vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
17.11.22 08:14
@Budoucí psycholog píše:
Ahojte vespolek! :mavam:

Omlouvám se, že sem přispívám tak mimo téma, ale říkal jsem si, že zde snad najdu alespoň několik málo dobrých duší, které si tento příspěvek přečtou a dostanou chuť strávit cca 40 minut nad řešením nově vyvíjeného testu logického logického myšlení v rámci mé bakalářské práce.

Jelikož je 40 minut opravdu hodně, mám obrovský problém s tím sehnat dost dobrovolníků pro můj výzkum. Potřeboval bych celkem cca 380 dobrovolníků, ale zatím nemám ani stovku. Dokonce jsem z mé mrzké výplaty z částečného úvazku nepedagogického asistenta vysolil závratných 10 tisíc na propagaci příspěvku na Facebooku, ale bohužel to nestačilo… :zed:
Pokud se tu tedy najde alespoň někdo, kdo by mi mohl pomoct, budu moc vděčný. Test je potřeba vyplňovat na počítači a jak jsem říkal, jeho vyplnění zabere ZHRUBA 40 minut Vašeho času. Můžete vyplňování rozložit i na více dílčích úseků, potřeboval bych však, abyste případně test dokončili až do konce… :srdce:

Kdyžtak odkaz na test zde: https://masaryk.eu.qualtrics.com/…yGM9KByeJ2E6

V případě jakýchkoliv dotazů na vše rád zodpovím osobně. Prosím, nerozebírejte řešení jednotlivých úloh zde, pokazilo by mi to můj výzkum… Kdyžtak k zastižení jsem na emailu 471291@mail.muni.cz

Ještě jednou se omlouvám za out of topic příspěvek.
Snad mi to prominete. :hug:

S přáním příjemně prožitého prodlouženého víkendu,
Samuel

Tohle je tak dojemný a promiň, tak hloupý, že ne, neinvestuju ani minutu, natož 40 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
17.11.22 10:41

Vyplneno. Zas sem si potvrdila, ze logicke mysleni proste nemam.. :lol: skoda, ze na konci nemas i ty ulohy co byly spatne a k tomu poznamku co je dobre a proc. By me to zajmalo.

Jinak udelane to mas moc hezky. Podle me si skodis tim, ze pises, ze je treba mys a klavesnice. Ani sem nemela chut to otevrit, protoze bych musela statovat notas. Ale zkusila sem to i tak a jde to normálně i na chytrym telefonu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.22 10:45

@1Pears1
Ahoj, díky za zprávu. Inu, nabídnout peníze přímo za účast ve výzkumu by byla metodolická chyba. Na takový výzkum by reagovali především lidé, pro které by byl takový způsob výdělku přínosný. To, co já bych mohl nabídnout, by byla velmi nízká suma, dejme tomu 100,– za vyplněný dotazník. Je pravda, že pro mnoho lidí by to byla motivace, avšak motivace by to byla především pro lidi sociálně slabší, pro které je 100,– skutečný rozdíl. Můj vzorek by se proto skládal především ze sociálně slabších lidí a nebyl by tak reprezentativní. Uvažoval jsem nad tím, konzultoval jsem to s vedoucím, nicméně by to pak neprošlo u obhajoby.
Každopadně díky za snahu pomoct.
Přeju pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
17.11.22 10:48

@Budoucí psycholog

Já to vyplním večer, ted nemám čas, doufám, že tu diskuse ještě bude.

Budu zástupce těch hloupějších bez logického myšlení, snad to nebude vadit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.22 10:48

@Kockazvysocan
Hloupá byla především volba tématu, teď se s tím bohužel musím popasovat tak, jak to je.
I když jste si čas nenašla, přesto přeju pěkné prožití svátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
17.11.22 11:32
@Budoucí psycholog píše:
@1Pears1
Ahoj, díky za zprávu. Inu, nabídnout peníze přímo za účast ve výzkumu by byla metodolická chyba. Na takový výzkum by reagovali především lidé, pro které by byl takový způsob výdělku přínosný. To, co já bych mohl nabídnout, by byla velmi nízká suma, dejme tomu 100,– za vyplněný dotazník. Je pravda, že pro mnoho lidí by to byla motivace, avšak motivace by to byla především pro lidi sociálně slabší, pro které je 100,– skutečný rozdíl. Můj vzorek by se proto skládal především ze sociálně slabších lidí a nebyl by tak reprezentativní. Uvažoval jsem nad tím, konzultoval jsem to s vedoucím, nicméně by to pak neprošlo u obhajoby.
Každopadně díky za snahu pomoct.
Přeju pěkný den

Taky mám VŠ a nesouhlasím. Metodiky připouští finanční odměnu za účast v náročnějším výzkumu. Tyto náklady je nutné propočítat už ze začátku. A taky s tím počítat právě při výběru výzkumného vzorku.
Nicméně pokud vedoucí nesouhlasí, je třeba to respektovat, s tím souhlasím. Je to ale odborný názor jednoho člověka. Nebo jinak, ten jeden vedoucí je zástupce jednoho odborného názoru. To neznamená, že jiný názor by nebyl v pořádku.
Kdyz jsem psala diplomku, setkala jsem se s úplnými názorovými protipóly na jednu věc od lidí působících na jedné fakultě(všichni vedou práce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
17.11.22 11:35
@Budoucí psycholog píše:
@Kockazvysocan
Hloupá byla především volba tématu, teď se s tím bohužel musím popasovat tak, jak to je.
I když jste si čas nenašla, přesto přeju pěkné prožití svátku.

Ano, taky si myslím, že sis zbytečně zavařil. Ne volbou tématu, ale uchopením a zpracováním toho výzkumu. Sama jsem během studia dospěla k názoru, že je lepší jít cestou nejmenšího odporu. Zbytečně nezatěžovat sebe ani okolí. Diplomka upadne v zapomnění a ve finále Tvou snahu stejně nikdo neocení. Není to opravdová vědecká práce, to jsou až disertačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.11.22 11:54

No chtěla jsem ti to vyplnit, ale tohle je hodně nepodařený test.
Grafika hrozně nepřehledná i to pojetí, jednou doplňujes svisle, jednou horizontálně…

Nad tímhle opravdu čas trávit nebudu.
Co má být cílem téhle práce?
Pro otestování inteligence se stejně používají standardizované testy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44228
17.11.22 12:03

@Anais Brno V našem oboru speciální pedagogiky někdo tvořil v rámci diplomky taky vlastní testy. Vedoucí říkal, že jsou dobré. Doteď některé používá v praxi v rámci experimentu, nevadí, že máme standardizované. Ale ty testy diplomant pracující v oboru sestavil tak, aby šly použít v jeho poli působnosti. Aby je mohl použít na svých žácích a věděl, že má natolik dobré vztahy s rodiči, že budou ochotni pomoci. Aby ty participanty nemusel shánět bůh ví kde.
Kamarádka dnes už psycholožka ale postupovala podobně. Taky měla velký výzkumný soubor, ale než vůbec ten materiál vznikl, přemýšlela, kde a jak to použije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
17.11.22 16:05

Vyplním jak dám spát dítě. Mám ráda logické hádanky. A jak znám svého chlapa, bude si to taky chtít zkusit. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.22 19:57

@Anais Brno
Mrzí mě, že se ti test nelíbí. Každopádně díky, že jsi to alespoň zkusila! :)

cíl práce je vytvořit nový a krátký test, který by dokázal odhalit vysoce nadprůměrně nadané dospělé.. sloužilo by to pro prvotní identifikaci těchto lidí.. výhoda je jeho nízká časová náročnost oproti jiným testům..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12129
17.11.22 20:01

Vyplním o víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.22 20:03

@1Pears1
volba tématu určuje do velké míry, jak vypadá tento výzkum… naopak se mi podařilo najít cestu toho nejmenšího možného odporu, což je zároveň jeden z limitů práce… mnohem lepší by bylo mít údaje o daleko větším množství úloh… myslím, že jsem se s tím zadáním popral obstojně, vzhledem k tomu, že jde o bakalářku… akorát je hloupé, že naše fakulta si zakládá na metodologii a výzkumu, má na to proto dost velký nároky i u takový práce, jakou je bakalářka..
co jsem hodně podcenil je, že řeším sběr dat na poslední chvíli, měl jsem začít tak o měsíc dřív…

Každopádně díky za názor a přeju pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze